Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.01.2011, 12:40:11
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crissta Vezi mesajul
nu trebuie sa va gasiti o scuza pentru pacat(oricat ar fi de mic, tot pacat este).Scris este:"Nu sta in puterea omului sa faca un fir de par alb sau negru".Eu cred ca ar trebui sa mai cititi si voi cate ceva caci,sincer, emiteti niste judecati ale voastre,cu care doar va indreptatiti sa gresiti. Nu zice nimeni ca nu aveti credinta... dar care credinta?
Foarte bun sfatul sa mai citim Sfintii Parintii, nu sa ne facem propriile reguli.
Citat:
În prealabil postat de Callyope Vezi mesajul
De ce trebuie sa-ti acoperi capul cu batic, basma, esarfa? Nu vii la biserica sa seduci vii pur si simplu sa te rogi...si vii asa cum te-a facut Dumnezeu, mi se pare meschin ca eu sa-mi pun batic pe cap ca sa nu-l ispitesc pe cutarica. Pai cutarica sa se pazeasca singur de pacate, iar daca gandurile ii umbla razna...sa si le potoleasca.
5. Iar orice femeie care se roagă sau proorocește, cu capul neacoperit, își necinstește capul; căci tot una este ca și cum ar fi rasă.
6. Căci dacă o femeie nu-și pune văl pe cap, atunci să se și tundă. Iar dacă este lucru de rușine pentru femeie ca să se tundă ori să se radă, să-și pună
văl.

[..]

10. De aceea și femeia este datoare să aibă (semn de) supunere asupra capului ei, pentru îngeri.
(I Corinteni,11)
Vechi 02.01.2011, 13:14:15
B0gdana B0gdana is offline
Member

Data înregistrării: 05.12.2009
Implicit

Una este ingrijirea corpului, alta este infrumusetarea lui. Fiecare din noi judecam in ce categorie intra vopsitul parului, epilatul etc. Insa judecata omului nu va fi niciodata dreapta, doar cea a lui Dumnezeu. Ramane sa intrebati la spovedanie, acolo unde Hristos va vorbeste prin duhovnic.
Vechi 02.01.2011, 13:20:09
Jamaica Jamaica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Question

Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0 Vezi mesajul
Foarte bun sfatul sa mai citim Sfintii Parintii, nu sa ne facem propriile reguli.

5. Iar orice femeie care se roagă sau proorocește, cu capul neacoperit, își necinstește capul; căci tot una este ca și cum ar fi rasă.
6. Căci dacă o femeie nu-și pune văl pe cap, atunci să se și tundă. Iar dacă este lucru de rușine pentru femeie ca să se tundă ori să se radă, să-și pună
văl.

[..]

10. De aceea și femeia este datoare să aibă (semn de) supunere asupra capului ei, pentru îngeri.
(I Corinteni,11)
of, nu am inteles niciodata obsesia cu acoperirea capului la femei cand se roaga, ca doar mai departe scrie "15 pentru o femeie este o podoaba sa poarte parul lung. Pentru ca parul i-a fost dat ca invalitoare a capului." deci daca e poboada cum sa fie o rusine sa-l poarte?!

Iar urmatoarele nu se aplica deloc :"14 Nu va invata chiar si firea ca este rusine pentru un barbat sa poarte parul lung" caci multi sfinti si Mantuitorul Iisus au purtat parul lung

prea multe contradictii in Biblie(
Vechi 02.01.2011, 13:20:29
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
[..]

(I Corinteni,11)
Si cu barbatul cum ramane? El intra descoperit pe cap in biserica.E semn de nesupunere pentru ingeri?Ca nu mai inteleg nimic...Femeia e datoare sa fie acoperita pe cap dar barbatul de ce nu?
Reply With Quote
Vechi 02.01.2011, 16:52:33
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Si cu barbatul cum ramane? El intra descoperit pe cap in biserica.E semn de nesupunere pentru ingeri?Ca nu mai inteleg nimic...Femeia e datoare sa fie acoperita pe cap dar barbatul de ce nu?
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=12&cap=11 cititi aici, scrie si despre barbat.
Citat:
În prealabil postat de Jamaica Vezi mesajul
of, nu am inteles niciodata obsesia cu acoperirea capului la femei cand se roaga, ca doar mai departe scrie "15 pentru o femeie este o podoaba sa poarte parul lung. Pentru ca parul i-a fost dat ca invalitoare a capului." deci daca e poboada cum sa fie o rusine sa-l poarte?!
Nu este nicio obsesie, e un semn de supunere fata de ingeri faptul ca isi acopera femeile capurile in Biserica.
Parul e o podoaba dar trebuie acoperit atunci cand se roaga unde e contradictia?
Citat:
Iar urmatoarele nu se aplica deloc :"14 Nu va invata chiar si firea ca este rusine pentru un barbat sa poarte parul lung" caci multi sfinti si Mantuitorul Iisus au purtat parul lung
prea multe contradictii in Biblie(
Imi pare rau ca dumneavoastra ganditi asa: cum nu intelegeti sau nu aveti raspuns la ceva plasati vina e Biblie ca sunt prea multe contradictii...

Iar legat de parul lung, raspunsul il gasiti aici http://www.resurse-ortodoxe.ro/carti...iei-hirotonia/ la a 7-a intrebare.
Vechi 02.01.2011, 19:28:35
Jamaica Jamaica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Unhappy

Citat:
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=12&cap=11 cititi aici, scrie si despre barbat.

Nu este nicio obsesie, e un semn de supunere fata de ingeri faptul ca isi acopera femeile capurile in Biserica.
Parul e o podoaba dar trebuie acoperit atunci cand se roaga unde e contradictia?

Imi pare rau ca dumneavoastra ganditi asa: cum nu intelegeti sau nu aveti raspuns la ceva plasati vina e Biblie ca sunt prea multe contradictii...

Iar legat de parul lung, raspunsul il gasiti aici http://www.resurse-ortodoxe.ro/carti...iei-hirotonia/ la a 7-a intrebare.
Stiu ca nu ar trebui pusa la intrebare Biblia ,mai ales in priviinta unor lucruri asa de marunte - dar fix pe astea nu le inteleg.

Scrie asa :"Barbatul nu are un stapan peste el, si de aceea el trebuie sa-si tina capul descoperit. Femeia, avand ca stapan pe barbat, nu poate sta (la cultul public) cu capul descoperit, in caz ca ar sta astfel, ar dovedi nesupunere, cum faceau numai cele vaduve si cele stricate."
- in acest caz este vorba despre femeia maritata? ca doar ea are "stapan" , celelalte sunt exceptate?
- si tot nu pricep prin ce anume il necinsteste pe barbat daca nu poarta val? cinstea sau supunerea femeii sta in batic? (inteleg modestia, imbracamintea decenta etc)

ps: cate femei spun ca barbatul lor e stapanul lor (afara de musulmance) , eu nu sunt maritata dar deasupra mea nu va fi nimeni inafara de Dumnezeu ...
Vechi 02.01.2011, 21:42:11
Senior Member

Implicit

Citat:
Stiu ca nu ar trebui pusa la intrebare Biblia ,mai ales in priviinta unor lucruri asa de marunte - dar fix pe astea nu le inteleg.

Scrie asa :"Barbatul nu are un stapan peste el, si de aceea el trebuie sa-si tina capul descoperit. Femeia, avand ca stapan pe barbat, nu poate sta (la cultul public) cu capul descoperit, in caz ca ar sta astfel, ar dovedi nesupunere, cum faceau numai cele vaduve si cele stricate."
- in acest caz este vorba despre femeia maritata? ca doar ea are "stapan" , celelalte sunt exceptate?
- si tot nu pricep prin ce anume il necinsteste pe barbat daca nu poarta val? cinstea sau supunerea femeii sta in batic? (inteleg modestia, imbracamintea decenta etc)

ps: cate femei spun ca barbatul lor e stapanul lor (afara de musulmance) , eu nu sunt maritata dar deasupra mea nu va fi nimeni inafara de Dumnezeu ...
cititi si aici http://forum.teologie.net/viewtopic.php?f=12&t=1141
Vechi 03.01.2011, 10:27:50
Callyope Callyope is offline
Member

Data înregistrării: 09.12.2009
Implicit

Ati facut atata tam-tam si scandal pentru un banal de vopsit...va pierdeti in amanute si exagerati cu reguli si dogme, oare cand o sa invatati sa traiti liber si mai ales sa ganditi liber?!!!
Veniti cu tot felul de acuze la adresa celor care nu va respecta convingerile...si ce este grav , este ca va credeti mai buni doar pentru ca nu v-ati vopsit niciodata si va rugati si cu batic pe cap...pai eu nu am nevoie de batic ca sa-mi recunosc supunerea, nu un amarat de batic ma supune pe mine...supunerea vine din suflet...nu are nevoie de batic si Dumnezeu stie asta!!!
Da, ma vopsesc! Roscat!! Pentru ca imi place culoarea, pentru ca imi place cum imi sta, pentru ca imi face parul lucios , pentru ca imi ascunde firele albe...pentru ca nu am mostenit genetic de la parinti culoarea roscat, probabil daca o mosteneam m-as fi vopsit blonda...Nu o fac pentru ca sunt nemultumita de cum m-a creat Dumnezeu (din contra sunt chiar foarte multumita), sau ca sa jignesc vreun sfant, sau sa incalc vreo regula sau cu ganduri ascunse de a pacatui...nu stiu de ce de fiecare data va ganditi la rau, la necredinta si la pacat. O fac pur si simplu... ca un lucru banal din viata mea, cum ma spal in fiecare zi, cum ma imbrac in fiecare zi , asa ma si vopsesc o data pe luna...ce mare scofala?!!!
Reply With Quote
Vechi 03.01.2011, 13:32:46
IOLANDA IOLANDA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.03.2010
Locație: Romania
De fapt chiar nu ma asteptam sa fiu inteleasa ......nu am vrut sa-mi minimalizez "pacatosenia".,pentru ca stiu sa-mi recunosc pacatele in fata lui Dumnezeu si chiar incerc de citiva ani buni sa caut calea spre mantuire. Inca ceva: preotul meu duhovnic stie ca ma vopsesc ,iar in biserica imi tin capul acoperit si niciodata nu m-a "dojenit"pentru asta............sunt multe alte pacate care "merita" .."dojeneala "serioasa....................Iar Bunul Dumnezeu imi stie sufletul foarte bine(nu trebuie sa-mi pun haina din par de camila precum Sf.Ioan Botezatorul=el a fost cu adevarat un sfint bine=placut lui Dumnezeu)nu am pretentia sa ajung vreodata la asa un nivel...nici nu as avea cum....nu traiesc in pustie,in munti izolata,sau mai stiu eu pe unde......sunt intre oameni,intr-un colectiv de colegi si nu vreau sa o fac acum pe "sfanta"........"CREDINTA O PORT IN SUFLET" si chiar nu mai am de adaugat nimic despre subiect. Asta sunt eu si inchei aici cu subiectul asta. Credinta adevarata este si aia in care il accepti pe cel de linga tine asa cum este si il iubesti neconditionat.Iertare,daca am suparat pe cineva.Doamne Ajuta-ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reply With Quote
Vechi 04.01.2011, 13:34:41
medusa medusa is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Callyope Vezi mesajul
Ati facut atata tam-tam si scandal pentru un banal de vopsit...va pierdeti in amanute si exagerati cu reguli si dogme, oare cand o sa invatati sa traiti liber si mai ales sa ganditi liber?!!!
Veniti cu tot felul de acuze la adresa celor care nu va respecta convingerile...si ce este grav , este ca va credeti mai buni doar pentru ca nu v-ati vopsit niciodata si va rugati si cu batic pe cap...pai eu nu am nevoie de batic ca sa-mi recunosc supunerea, nu un amarat de batic ma supune pe mine...supunerea vine din suflet...nu are nevoie de batic si Dumnezeu stie asta!!!
Da, ma vopsesc! Roscat!! Pentru ca imi place culoarea, pentru ca imi place cum imi sta, pentru ca imi face parul lucios , pentru ca imi ascunde firele albe...pentru ca nu am mostenit genetic de la parinti culoarea roscat, probabil daca o mosteneam m-as fi vopsit blonda...Nu o fac pentru ca sunt nemultumita de cum m-a creat Dumnezeu (din contra sunt chiar foarte multumita), sau ca sa jignesc vreun sfant, sau sa incalc vreo regula sau cu ganduri ascunse de a pacatui...nu stiu de ce de fiecare data va ganditi la rau, la necredinta si la pacat. O fac pur si simplu... ca un lucru banal din viata mea, cum ma spal in fiecare zi, cum ma imbrac in fiecare zi , asa ma si vopsesc o data pe luna...ce mare scofala?!!!

Tu zici ca gandesti liber...dar Biblia afirma ca orice gand sa-l facem rob lui Cristos !
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Purtarea parului PetruD Morala Crestina 21 08.03.2019 10:54:52
Imbracamintea monahala si tunderea parului Marius22 Calugarul 13 26.01.2012 15:34:42
despre vopsitul parului o_copila Generalitati 85 20.07.2009 18:12:32