![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Asa e, dar sotii, crestini fiind, trebuie sa cunoasca si postul. Casatoria nu se limiteaza la procreare, iar prin perioadele de abstinenta se evidentiaza tocmai acest lucru.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De acord. Dar pentru ce să mănânci urzici tocmai în ziua Învierii Domnului ? Dar de ce să ții post exact în noaptea nunții ? Căci în fond, asta promovați să facă oamenii: să primească o prăjitură și să o țină la frigider trei zile, în ideea că astfel sunt mai buni creștini. Isus nu a ținut post la nunta din Cana, ci atunci a prefăcut apa în vin bun. Dar comparația dintre nuntă și prăjitură este imperfectă, fiindcă ceea ce au primit mirii la nuntă este mult mai mult decât o prăjitură. "Hai să ne începem viața în stare căsătorită trăind mai întâi în stare călugărită" e absolut simetric cu "să plângem după femeia iubită în primele trei zile după tonsură". Adică, Dumnezeu ne-a unit și ne vrea un singur trup, pe când noi: nu și nu ! Astfel, noi nu ținem o prăjitură la frigider trei zile din dragoste pentru Cristos, ci luăm prăjitura și I-o aruncăm direct în nas. Din ceea ce scrieți, îmi dau seama că ați citit mult. Probabil că ați auzit de ispite de dreapta. Ei bine, despre asta e vorba aici.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 04.01.2011 at 01:19:34. |
|
|||
|
|||
![]()
@Mihnea Dragomir
N-am spus ca toti mirii ar trebui sa posteasca in "noaptea nuntii", ci doar cei care s-au impartasit in ziua cununiei lor. Motivul ar fi ca bucuria impartasirii - a unirii cu Hristos, a primirii Trupului si Sangelui Sau - covarseste bucuira provenita din placerea unirii lor trupesti . Vor dovedi prin abstinenta ca unitatea lor nu-i omenesca, deci trecatoare, ci harica. Cei proaspat casatoriti nu plang dupa fecioria pe care o vor pierde, ci se bucura de Hristos, constientizand ca doar ramanad uniti cu El vor fi capabili sa evite ruptura dintre ei si sa depaseasca necazurile vietii. Dar cel mai bine e ca cei ce doresc sa se impartaseasca in ziua nuntii lor, sa asculte sfatul duhovnicului privitor la noaptea nuntii. Nu socotesc ca aici e vorba de ispita de dreapta. Nu va lasati influentat de aparente, n-am citit mult, in schimb pot spune ca am intalnit persoane minunate de la care am avut ce invata. Last edited by George.m; 05.01.2011 at 22:49:04. |
|
|||
|
|||
![]()
Cel mai bine ar fi ca mirii sa fie impartasiti cu o saptamana inainte!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Ce ai inteles frate/sora Solveig, cind mie imi raspunzi ceva si lui Mihnea D. ii raspunzi altceva ? Sau altfel intrebind : ce ascultare voiesti matale sa faci ? cea pe care am trecut-o eu ultima in prima mea postare, nu ? ca altfel te afli in contradictie tocmai cu tine insuti !
In felul acesta inteleg ca nu te-a preocupat serios intrebarea, ca nu este pt. tine o chestiune de viata si de moarte duhovniceasca ci a fost un imbold care nu-ti dadea pace ca sa deschizi si matale un fir ! Ete, acum o facusi, ca sa zic asa, iti este mai bine asa ? Jucindu-te cu atitudini superficiale, cu intrebari sau in general cu raspunsuri de acest gen devi repede famat ca ,,superficial" pt. cei care privesc cu multa seriozitate viata in duh si adevar ! iar asta implica mai multe lucruri. Alegerea in schimb este a matale !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da, era numai o tema de discutie. In rest fiecare face ce crede si ce doreste.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Desigur , vinovatul sunt eu deoarece casc gura la toate ... viscolele ! Tu, tu ai dreptul sa faci ce voiesti , chiar daca te autointitulezi ortodoxa ! Bine , fa cum crezi de cuvinta . Sfintele si de dumnezeu insuflatele canoane ale bisericii ortodoxe sunt doar pt. mine , pt. tine sunt valabile doar canoanele tale . In felul acesta eu ma numesc ortodox iar tu ortotoxa !
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noaptea de Anul Nou | parinteleiacob | Spiritualitatea ortodoxa | 15 | 03.01.2013 10:51:19 |
Despre Taina Nuntii in cultul rasaritean | Alexandru | Nunta | 18 | 10.05.2012 11:36:35 |
Scopul nuntii | Anna | Nunta | 59 | 25.04.2011 00:18:44 |
Noaptea de Înviere | Carmen FUNIERU | Diverse Sarbatori | 3 | 05.04.2010 15:40:34 |
In noaptea de Craciun | C.tin | Intamplari adevarate | 5 | 02.01.2009 22:15:28 |
|