![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
-ne impartasim cu trupul si cu sangele lui Iisus.ok. -spui ca trupul=biserica,deci pana acum reiese ca ne impartasim cu biserica si cu sangele lui Iisus Intrebarea mea este daca trupul reprezinta BISERICA, sangele CE REPREZINTA? Ca tre sa insemne si sangele ceva... Deci ori vorbim de trup si sange,ori de biserica si...acel ceva care semnifica sangele.. Astept raspuns profule... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu cind ma impartasesc, o fac da, considerind asa totul ca o frumoasa alegorie si beau vinul de impartasanie si manic piina care a impartit-o Hristos la toata lumea. Mie mi se pare ca prea ati complicat lucrurile |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ca doar nu bem singe ca vampirii si nu mincam carne ca sacalii? |
|
|
|||
|
|||
|
Nu e la modul simbolic ci real.
|
|
|
|||
|
|||
|
Eeee...pai nu e real..ca bem vin ,nu sange si mancam paine si nu carne...Doar ca prin invocarea Duhului Sfant peste Daruri, ele vor simboliza trupul si sangele lui Iisus...
Daca nu puteti asimila expresia " vor simboliza", va spun altfel : se vor transforma (dar cu ochii vedem tot paine si vin),adica vor avea atributele divine ale trupului si sangelui lui Iisus Last edited by Melissa; 06.01.2011 at 00:32:58. |
|
|
|||
|
|||
|
Pentru elevii silitori recomand catehismul ortodox:
http://www.crestinortodox.ro/carti-o...inta-ortodoxa/ http://www.crestinortodox.ro/carti-o...icii-ortodoxe/ |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ti se pare fooooarte bine...Mai avem un pic si extragem radicali(nu liberi) din ceva..:-) Last edited by Melissa; 06.01.2011 at 00:25:36. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Pacat ca cei mai multi merg la dumnezeiasca Liturghie numai pentru rugaciune, lectura biblica si predica.
|
||||
|
||||
|
Daca Trupul Bisericii suntem noi insine si Capul Bisericii este Insusi Hristos, atunci cine este gâtul Bisericii?
(intrebare formulata de Sorin Dumitrescu in fata natiunii, la care n-a stiut nimeni sa raspunda)