Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.01.2011, 01:43:57
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de caty_deea Vezi mesajul
Frate.......m.am suparat.Femeia mai prejos decat barbatul?DAR NU ITI E RUSINik ?Asa vorbesti tu de mama ta:?de sora ta?de Maica Domnului sau de Sfanta Ana?

Eu altceva ma intreb.Nu am dilema cu egarii mulati pe ....eu am o dilema cu barbatii din biserica noastra care se dau mari cautatori de sotii crestine si dupa o scurta relatie te intreaba....Auzi pui....cand facem si noi dragoste?
Alea sarmanele habar nu au,sunt debusolate,dar rasa asta superioara pe care o aperi de ce face asemenea greseli daca tot sunt crescuti in biserica?
Oferta fara cerere nu exista si viceversa!Asa se face ca aceste "biete"femei stiu din experienta cum egarii,colantiisi fustele scurte plac foarte tare barbatilor(desigur,numai cand ies de la biserica).
Daca barbatii ar avea drept idealuri pe sfinte sau pe Fecioara Maria,sa vezi cate fete le-ar urma...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 13.01.2011, 10:41:29
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Legionarul Vezi mesajul
Ce facem cu egării fetelor mulați, cu blugii mulați, fără batic ȋn cap , ca la mall....degeaba unele se intreabă, de ce femeile nu au voie ȋn altar, de ce sunt oprite să intre ȋn biserică ȋn perioada menstruatiei, simplu, firea lor e păcatoasă de la ȋnceputul, ȋnceputului, se pare că și din punct de vedere lumesc femeia este mai prejos decât bărbatul, dacă ȋmi cereți vă dau argumente...Am fost azi la o sfântă mânăstire, nesimțire curată, multe vin la mânăstire dar nu renunță, la pantalonii mulați, ruj pe bot si alte sulemeniri. Nu că aș avea eu o problemă , dar călugării aia mai rezistă oare la ispite, nu e de ajuns ca au destule, ȋi mai ispitim si noi prin felul cum ne ȋmbrăcăm? Oare trebuii să ȋl chemăm pe preotul din Constanța care a luat la suturi pe sărmanul om, să le dea o lecție? Rusine șuncoaselor cu colanți pe buci! Si nu sunt misogin! Dar respecta frate vestimentația când mergi la mânăstire!
Sunt de acord ca cei care intra pe poarta manastirilor,bisericilor,indiferent ca sunt femei sau barbati (exista si barbati care merg indecent acolo,in bermude,haina descheiata larg la gat etc) sa adopte o tinuta decenta.
Cu ce nu pot fi de acord este felul in care prezinti problema si care arata fara dubiu ca nu respecti femeia,considerand-o dupa cum insuti spui: "mai prejos decat barbatul".Gandeste-te inainte sa te arunci in astfel de afirmatii ca femeie este si mama ta care te-a adus pe lume si cea mai sfanta dintre femei a fost Maica Domnului,mai mare decat heruvimii si decat serafimii...
Vechi 13.01.2011, 16:34:51
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Legionarul Vezi mesajul
Ce facem cu egării fetelor mulați, cu blugii mulați, fără batic ȋn cap , ca la mall....degeaba unele se intreabă, de ce femeile nu au voie ȋn altar, de ce sunt oprite să intre ȋn biserică ȋn perioada menstruatiei, simplu, firea lor e păcatoasă de la ȋnceputul, ȋnceputului, se pare că și din punct de vedere lumesc femeia este mai prejos decât bărbatul, dacă ȋmi cereți vă dau argumente...Am fost azi la o sfântă mânăstire, nesimțire curată, multe vin la mânăstire dar nu renunță, la pantalonii mulați, ruj pe bot si alte sulemeniri. Nu că aș avea eu o problemă , dar călugării aia mai rezistă oare la ispite, nu e de ajuns ca au destule, ȋi mai ispitim si noi prin felul cum ne ȋmbrăcăm? Oare ar trebuii să ȋl chemăm pe preotul din Constanța care a luat la suturi pe sărmanul om, să le dea o lecție? Rusine șuncoaselor cu colanți pe buci! Si nu sunt misogin! Dar respecta frate vestimentația când mergi la mânăstire!
Femeile nu-s oprite să intre în biserică pe perioada menstruației.

Și dacă voi, bărbații, vreți femei decente și nemachiate, de ce nu vă uitați la ele, ci la parașute? Tot pe parașute le apreciați mai mult. Săraca fată din ziua de azi, dacă nu-și pune ceva provocator, nu va fi acceptată de bărbați și nu toată lumea e făcută pentru a trăi singură, au și ele nevoia firească de a fi iubite. Numai că nu vor fi "iubite" (aia nici măcar nu-i iubire), dacă nu satisfac nevoile animalice ale bărbatului.
Vechi 13.01.2011, 17:40:43
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
De unde asta?
Vechi 13.01.2011, 17:52:02
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
De unde asta?
Femeia poate intra in biserica,dar sa stea in spate. Adica intr-adevar,nu se poate apropia de altar si de cele sfinte,insa nu-i este interzis a sta intr-un loc mai "codas".

Doamne-ajuta!
Vechi 13.01.2011, 17:59:52
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Femeia poate intra in biserica,dar sa stea in spate. Adica intr-adevar,nu se poate apropia de altar si de cele sfinte,insa nu-i este interzis a sta intr-un loc mai "codas".

Doamne-ajuta!
Poate am inteles eu gresit din exprimarea userului camy_d. In pridvor stiu ca este voie...
Vechi 13.01.2011, 17:59:54
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

E ușor să spui că femeia nu trebuie să intre în biserică în timpul menstruației când ești bărbat.
Vechi 13.01.2011, 18:01:10
Senior Member

Implicit

Citat:
E ușor să spui că femeia nu trebuie să intre în biserică în timpul menstruației când ești bărbat.
De ce? Eu o vad ca o forma de ascultare.
Vechi 13.01.2011, 17:48:25
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Implicit

Citat:
Canonul 28 al Sf. Ioan Postitorul

„Femeile cele cu scurgeri de sânge obișnuite lor, să nu se atingă de cele sfinte până în a șaptea zi, dispune canonul 2 al Sf. Dionisie ca și al 7-lea al lui Timotei. Acestea poruncește pe legea veche, ba nici să se împreuneze cu bărbații, care să se întâmple ca din acestea să se nască slabi, bolnavi cei zămisliți atunci. De aceea și dumnezeiescul Moise a ucis pe tatăl copilului celui lepros, deoarece din cauza neînfrânării lui n-a așteptat curățirea femeii. Iar ceea ce se va necinsti în timpul necurăției sale și se va atinge de dumnezeieștile taine, poruncesc a fi neîmpărtășiți 40 de zile.”

(Pentru clarificări iată și conținutul canonului al 7-lea al Sf. Timotei al Alexandriei (+385), canon care nu se referă la intrarea femeii în biserică în perioada ciclului menstrual, ci la împărtășirea femeii cu Trupul și Sângele Domnului în această perioadă: „Întrebare: Dacă o femeie va ști că are cele obișnuite femeilor, se cuvine a se apropia de Taine în ziua aceea, ori nu? Răspuns: Nu se cuvine până ce se va curăți.”)

-> http://www.parohiamacin4.org/menstruatia.htm

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
Vechi 13.01.2011, 17:52:42
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
Canonul 28 al Sf. Ioan Postitorul

„Femeile cele cu scurgeri de sânge obișnuite lor, să nu se atingă de cele sfinte până în a șaptea zi, dispune canonul 2 al Sf. Dionisie ca și al 7-lea al lui Timotei. Acestea poruncește pe legea veche, ba nici să se împreuneze cu bărbații, care să se întâmple ca din acestea să se nască slabi, bolnavi cei zămisliți atunci. De aceea și dumnezeiescul Moise a ucis pe tatăl copilului celui lepros, deoarece din cauza neînfrânării lui n-a așteptat curățirea femeii. Iar ceea ce se va necinsti în timpul necurăției sale și se va atinge de dumnezeieștile taine, poruncesc a fi neîmpărtășiți 40 de zile.”

(Pentru clarificări iată și conținutul canonului al 7-lea al Sf. Timotei al Alexandriei (+385), canon care nu se referă la intrarea femeii în biserică în perioada ciclului menstrual, ci la împărtășirea femeii cu Trupul și Sângele Domnului în această perioadă: „Întrebare: Dacă o femeie va ști că are cele obișnuite femeilor, se cuvine a se apropia de Taine în ziua aceea, ori nu? Răspuns: Nu se cuvine până ce se va curăți.”)

-> http://www.parohiamacin4.org/menstruatia.htm

Multumesc colaps, asa stiam si eu...
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vreau sa ma spovedesc dar imi e rusine patricia2006 Generalitati 125 20.07.2012 15:17:07
Sa nu ne fie rusine cu nimeni! Laura19 Generalitati 47 13.04.2012 02:23:50
A fi roman,o rusine mihailt Generalitati 129 05.09.2010 20:52:32