Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2011, 16:17:50
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
S-ar putea sa nu am dreptate, dar am pus foamea si setea aici la capitolul slabiciunilor umane. M-am gandit la foame si sete ca forme ale suferintei, pe care le simti cand esti infometat si insetat, nu la foamea si setea care sunt doar un indemn de a bea si a manca, si pot face, intr-adevar, parte si din firea umana necazuta. Asa cum sa zicem posibilitatea dureii, inceputul durerii, poate fi o avertizare de a nu ne apropia de foc, si care la inceput nu este suferinta ci o senzatie, un fel de semnal de alarma.
Noi știm că Adam și Eva, înainte de Cădere, au mâncat și au băut. Pentru oameni a făcut Dumnezeu plantele și animalele. Mai știm că Mântuitorul a mâncat și a băut atât în timpul vieții Lui pe pământ cât și după Înviere: preasfântul Său trup dobândise caracteristici noi, dar nu pe aceea de a nu mai bea și a nu mai mânca. El Însuși spune, înviat fiind: "Mi-e foame!"
Deci, aș îndrăzni să spun că trebuie să deosebim între suferințe naturale, consubstanțiale naturii umane nepervertite, așa cum sunt: foamea, setea și oboseala pe de o parte și suferințele care au apărut ca rezultat al Căderii: cele legate de boală, de moarte. De gelozie. De invidie.

Și acum să o aduc din condei ca să revin la subiect: dorința de a fi una cu celălalt, atracția și dorința de unire conjugală, face parte din prima categorie și nu din a doua: deci, nu poate fi considerată păcat și nici consecință a păcatului. Înainte de Cădere, și nu după, Dumnezeu a poruncit primilor noștri părinți: "creșteți, înmulțiți-vă și umpleți pământul". Pentru aceasta, El i-a făcut să se iubească unul pe altul și să dorească să fie un singur trup.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Logodna si casatoria in viziunea bisericii ortodoxe coste vlad Despre Biserica Ortodoxa in general 6 22.08.2011 22:19:47
Familia si planificarea familiala Silviu Damse Intrebari utilizatori 1 27.09.2010 10:55:16
Ortodoxia "satanica" in viziunea neo-protestantilor danyel Secte si culte 34 29.03.2009 20:08:36
o problema familiala viviana Generalitati 23 30.12.2007 17:17:48
Planificarea familiala Mihai-g Generalitati 109 08.06.2007 02:08:50