Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2011, 17:45:37
OmuBun
Guest

Implicit

In toate exista un inceput si un sfarsit!... Dar e mai rau ca la popice, pentru ca la popice niciodata nu se vor ridica mai multe decat darami. Fiecare placere sau patima este inlocuita mai devreme sau mai tarziu cu altele despre care nici nu ne dam seama.
Ce este DA, da si ce este NU, nu!... Ce-i cu adevarat DA in viata noastra si ce este NU! "Cine se stie fara de pacat, sa ridice piatra!" De cate ori nu spunem "da" si facem "nu" si de cate ori viceversa? (Vezi pilda tatalui care-si trimite mai intai primul fiu in tarina si care spune ca nu se duce, dar are remuscari si merge, si fiul care isi linguseste tatal si nu-l contrazice, promitandu-i ca merge, dar nu se duce!...) Despre DA si NU se pot scrie sute si mii de pagini si tot nu am reusi sa ne lamurim asupra Adevarului.
Pacatul este extrem de perfid cu cei care incearca sa se desavarseasca, si straniu la cei care nu pun pret deosebit pe mantuire. Astazi am mers la medicul de familie pentru o trimitere catre un centru de analize.(O doamna la vreo 60 de ani) Relatia noastra a fost dintotdeauna relaxata si spontana. Cand am intrat, am gasit biroul asezat pe partea cealalta a cabinetului si mi-am exprimat nedumerirea. Atunci mi-a povestit ca s-a apucat sa citeasca in revista "Femeia" un articol cu nuante "feng shui", iar acolo scria ca tocmai vom intra in "anul iepurelui alb" si trebuie sa avem grija sa ne pozitionam la birou cu fata spre vest (apus) fiindca acest an va fi guvernat de un spirit foarte rau care salasuieste catre vest si nu suporta sa stam cu spatele la el... Iata cat de usor ne asezam cu spatele la Dumnezeu, pentru a nu deranja pe "Marle Iepure Alb"! Nu neg ca am si eu multe idei care si-au facut cu timpul loc in mintea mea, dar le iau ca pe taine ale lui Dumnezeu si-atat. In momentul in care intra in conflict cu credinta ortodoxa, si sunt constient de acest lucru, nu stau pe ganduri. Da, probabil or fi existand conexiuni si respingeri intre elementele lemn, apa, foc, pamant, metal si ce-o mai fi, nici nu le caut, nici nu le combat, dar nu putem sa ne organizam viata in raport cu spiritele rele, ca sa ... nu le suparam... Impotriva tuturor legilor, Dumnezeu a despicat marea in doua, a adus mana din cer, a facut sa izvorasca apa din stanca si oricate reguli mai mici sau mai mari ar exista, El va fi mereu in masura sa intervina. Realitatea nu poate fi zdruncinata decat de Dumnezeu, caruia trebuie sa-I dam tot, in ciuda constrangerilor de orice fel. Si nu de fanatici are nevoie, ci de constiinta imaculata ca, DA, El poate schimba din DA- NU si din NU-DA, poate face din zi, noapte si din noapte zi, poate darama tot cerul cu legile lui cu tot, ne poate omori si invia intr-o clipita. Pentru ca-i Dumnezeu cel Stapan peste tot, inclusiv peste "iepurasul cel alb"!
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 18:39:53
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Asta e "defectul" nostru , ne place sa filozofam , sa ne indepartam , incet dar sigur , de esenta problemei ce se dezbate ! E o calitate , un defect , Dumnezeu stie cel mai bine , dar important este a ramane , din orice discutie cu ceva in minte . Recunosc ca vorbele , si gandurile frumoase , ma dezarmeaza , ma-nduioseaza , dar pana la un punct cand imi dau seama de minciuna ! Ne place sa trecem drept oameni buni sau mai putin buni , tinem post in multe zile , facem milostenie , dar ramanem cu inima impietrita pentru niste motive carora le dam mult prea multa importanta , ne pomenim criticand persoane despre care nu stim nimic , sau mai nimic , ce se afla in sufletul lor , care este relatia lor cu Dumnezeu , si toate astea raportate la convingerile noastre extrem de subiective ! Sunt cuvinte , idei , pe care le-am retinut dintr o postare , o postare pe care refuz sa cred ca nu a fost sincera , dar , pentru ca exista si un Dar , pana in ce punct oare a fost aceasta sinceritate , sau poate ne place sa fim admirati , si implorati de a nu parasi un amarat de spatiu virtual , sa vedem reactia , sa facem un "sondaj" mascat , sau poate asa ne-a venit "noua " a vorbi la suparare !?!? . . .Ajungem de fapt sa ne adaugam in fiecar clipa pacate care nu-si au rostul ! Dar oare sunt si pacate ce isi au rostul ? ? ? . . .Dupa umila mea parere cele mai blajine animale sunt oile , vietati care ofera omului totul : Carne , lapte , lana . Insa oaia te hraneste in masura in care o ingrijesti cu atentie si responsabilitate si-i oferi conditii prielnice . Se stie ca daca oile stau mai mult timp intr un loc , se imbolnavesc de picioare si ajung sa nu mai poata merge ? ( sper sa se intelega ce vreau a spune ) ! Am spune ca oaia este sortita mersului si deplasarii dintr-un loc in altul . Si omul ,fie el Bun sau nu , este un etern calator in aceasta viata , cautandu-si linistea sau posibilitatea de a se realiza . Domnul Hristos spune ca la sfarsitul veacurilor va desparti pe cei buni de cei rai , asa cum desparte pastorul oile de capre . Una din reprezentarile vechi ale Mantuitorului era si aceea sub forma de miel . Mielul Hristos S-a adus ca jertfa pentru iertarea pacatelor lumii intregi , cum se spune la slujba Proscomidiei . Deci , cred ca inainte de a analiza horoscoape , fie ele si chinezesti , turcesti , arabesti . . . , sa nu uitam ca Mantuitorul este in acelasi timp , si Pastor , Cel care conduce turma spre limanul cel neanviforat , dar si Mielul care se jertfeste pentru pacatele fiecarui crestin , fie el forumist sau nu . Doamne ajuta !
Vechi 20.01.2011, 18:42:57
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit

Suntem constienti ca TV-ul ne reduce timpul dedicat rugaciunii si noi totusi acceptam tacit. Am citit ca a sta in fata tv-ul echivaleaza cu a te inchina lui Baal.
Vechi 20.01.2011, 18:46:29
medusa medusa is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Am citit ca a sta in fata tv-ul echivaleaza cu a te inchina lui Baal.

ooo, nici asa !
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 18:52:32
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de medusa Vezi mesajul
ooo, nici asa !
Ba da, am citit in cartea unui Sfant, da am citit mai multe una dupa alta si nu retin.
"Glasul Domnului a zis: ASTĂZI PE PĂMÂNT SE PETRECE CA PE TIMPUL LUI NOE, CHIAR ȘI ÎN POPORUL DOMNULUI. POPORUL ADUCE JERTFE PE ALTARUL LUI BAAL, ÎMPREUNĂ CU CEI DIN BABILON. Altarul lui Baal, este televizorul."
Vechi 20.01.2011, 18:54:35
medusa medusa is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2010
Implicit

Citat:
Ba da, am citit in cartea unui Sfant, da am citit mai multe una dupa alta si nu retin.
"Glasul Domnului a zis: ASTĂZI PE PĂMÂNT SE PETRECE CA PE TIMPUL LUI NOE, CHIAR ȘI ÎN POPORUL DOMNULUI. POPORUL ADUCE JERTFE PE ALTARUL LUI BAAL, ÎMPREUNĂ CU CEI DIN BABILON. Altarul lui Baal, este televizorul."
e o exagerare, pentru ca la televizor ne putem uita la Trinitas sau la emisiuni cu natura, animale.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 19:17:43
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Aș vrea să cunosc tot mai mulți preoți care introduc televizorul în economia postului. Că e lucru rar și benefic! Cam ce vedeți că se întâmplă acum la noi, și nu numai la noi, este efectul indirect al abuzului de imagine negativă, minciuni, manipulări pe care le înghite omul neatent de la media vizuală. Oare plângerile de peste tot de unde provin? Oare atmosfera asta de apocalips de carton, pe ce căi ne sunt inoculate?

Cu internetul se întâmplă cam la fel. Dacă ar intra o persoană onestă interesată de credință pe acest site și nu numai, ar crede pe bună dreptate că ortodocșii au înnebunit cu toții. Cam prea multe puncte de vedere concurente pentru o singură ortho-doxie!

Eu sper, că tot am pomenit de forum, că acest spațiu unde ne întâlnim fără să ne cunoaștem, să fie doar o stație sau punct de plecare în drumul fiecăruia spre Biserică și mai sper că mulți colegi care opinează aici mai des sau mai rar dar adesea divergent, să aibă curajul cânva să se vadă față către față. Altfel ne învârtim într-un mediu spectral și suntem ca spiritiștii că și ăia comunică cu cineva dar habar n-au cu cine .
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 19:25:12
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Cu internetul se întâmplă cam la fel. Dacă ar intra o persoană onestă interesată de credință pe acest site și nu numai, ar crede pe bună dreptate că ortodocșii au înnebunit cu toții. Cam prea multe puncte de vedere concurente pentru o singură ortho-doxie!

Eu sper, că tot am pomenit de forum, că acest spațiu unde ne întâlnim fără să ne cunoaștem, să fie doar o stație sau punct de plecare în drumul fiecăruia spre Biserică și mai sper că mulți colegi care opinează aici mai des sau mai rar dar adesea divergent, să aibă curajul cânva să se vadă față către față. Altfel ne învârtim într-un mediu spectral și suntem ca spiritiștii că și ăia comunică cu cineva dar habar n-au cu cine .
Acest site , are audienta cea mai mare , si e normal sa apara vizitatori mai putin doriti , caci concurenta nu doarme ! Sa sti , ca ne-am mai vazut si fata catre fata , si pot spune ca netul e destul de inselator , caci cei pe care i-am intalnit in realitate sunt cu adevarat OAMENI BUNI , si mi-au lasat o impresie deosebita , cu unul din ei ma intalnesc aproape la fiecare Sfanta Liturghie ! Sunt Oameni deosebiti aici , si acest lucru m-a tinut atatia ani pe forum .
Vechi 20.01.2011, 19:44:32
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Nu mă îndoiesc de mărturia ta, Cristian, și sunt cu totul de acord că există foarte mulți colegi extraordinari. Mă refer la o tendință care văd că face ravagii printre consumatorii de internet, și anume transferul comuniunii într-un univers paralel și nu în realitate, așa cum ar fi normal. Fără să minimalizez importanța internetului, mi-ar părea rău să aflu că acest forum sau alte locuri virtuale ar ocupa un loc ultracentral în credința și nădejdea noastră de a trece cu bine timpul acestei vieți. E o tendință în care îndrăznesc să văd un tertip al duhurilor răutății de a-i ține pe mulți departe de adevărata comuniune, care este posibilă în primul în Biserică și apoi la liturghia de după Liturghie, adică în viața de toate zilele, în relaționarea cu oameni în carne și oase.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 19:17:22
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Suntem constienti ca TV-ul ne reduce timpul dedicat rugaciunii si noi totusi acceptam tacit. Am citit ca a sta in fata tv-ul echivaleaza cu a te inchina lui Baal.
Mda , sunt exagerari , dar au ca scop . "infricosarea " ! Discernamantul este la indemana tuturor , caci Dumnezeu ne-a creat perfecti , dar imperfectiunea este data tocmai de diminuarea discernamantului , si nu numai . Orice , este "periculos " daca nu este administrat , folosit cu discernamant , mai ales cand simtim ca ceva nu ne face bine , ne tulbura , caci avem aceasta "protectie" ce ne atentioneaza cand ceva nu este in regula . Tv.-ul are aceasta "calitate " de a te ademeni , cu una calda si zece reci , caci ispita este foarte mare de a trage cu coada ochiului si la cele ce-ti toaca nervii , si mai ales timpul "liber". Spunea cineva , sa vizionam posturile cu natura , animale . . . ! Da , sunt deacord , dar parca tot in mijlocul , real , al naturii aste mult mai bine , caci altfel , vorba lui Daniel777 , devenim comozi , puturosi , si de ce nu , chiar ne izolam . Uite un post "Tv" ideal : Natura - Manastiri-Aer curat -Liniste - Peisaje unice -Rugaciune-O masa in aer liber -Pasarele-Animale-Cate o carticica . . . Ce spui ?
Attached Images
File Type: jpg Balta.jpg (7,3 KB, 0 views)
File Type: jpg Biserica din Lemn.jpg (5,0 KB, 0 views)
File Type: jpg gheata-verde-016.jpg (43,3 KB, 1 views)
File Type: jpg Bistrita_panorama.jpg (36,4 KB, 0 views)
File Type: jpg Schitul Duca.jpg (4,2 KB, 0 views)
Răspunde

Tags
mass media, spirala, televizor

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 14:28:48
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 16:37:16
Primejdia tacerii cristir Generalitati 5 23.07.2008 22:21:08
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor gheorghecoser23 Preotul 5 25.06.2008 18:01:23