Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Pesemne că doar ați intrat și ați ieșit, așa-i ? Ați asistat la Prefacere ? Cum stăteau: jos sau în genunchi ? Ați asistat la Evanghelie ? Cum stăteau: jos sau în picioare ?
Dar nu sunt de loc bisericile acaparate de bănci. Cel puțin cele cu arhitectură clasică. Există la intrare un mare loc fără bănci, care se cheamă "nartex". Acolo stau părinții cu copii neastâmpărați. Există flancuri largi, cu suficient loc pentru ca cei care doresc să stea în genunchi de la început la sfârșit să o poată face. Ați vrut să îngenuncheați într-o biserică catolică, dar a venit preotul și a spus: "Asta nu se poate, fiica mea !"
Toți catolicii, când se închină la Sf Liturghie (Missă), fie stau în picioare, fie în genunchi, pe banda special prevăzută în fața băncii sau afară din bănci. Nu am văzut decât bătrâni sau bolnavi stând în șezut în timp ce se închină.
|
NU, am stat la toata slujba de duminica dimineata si nimeni nu a schitat nici un gest. Toata lumea a stat jos, nu am motive sa mint.
Nu era cazul sa ingenunchez eu, am fost doar sa observ, dar nu am vazut nici un catolic sa o faca, poate a fost un caz izolat, nu stiu, zic ce am vazut. Biserica este grandioasa, are locuri si la etaj, era lume si acolo
Nu contest, dar ma repet, zic ce am vazut.