Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.01.2011, 15:12:21
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Ai văzut că a avut efect? Îți dau dreptate! Sf. apostol Filip e cel care i-a învățat pe etiopieni să păzească sâmbăta (vezi topicul despre duminică)
Chiar îmi dai dreptate? Deci recunoști că nu poți interpreta singur Biblia?
Reply With Quote
Vechi 23.01.2011, 15:12:29
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Toate persoanele din acel lanț fac parte dintr-o singură biserică. Tot la fel a luat naștere și biserica ta.
Tu te vezi ce scrii?
Reply With Quote
Vechi 23.01.2011, 15:15:26
Banned

Implicit

Citat:
Chiar îmi dai dreptate? Deci recunoști că nu poți interpreta singur Biblia?
Bineînțeles. Aceasta este o altă prejudecată ortodoxă, că neoprotestanții interpretează Biblia "după capul lor". Singur Duhul Sfânt- Cel ce a inspirat Scriptura, o poate interpreta și lumina mintea credinciosului. Scriptura nu poate fi înțeleasă fără rugăciune, meditație, studiu și (lucru în general omis) aplicare în viață. Nu poți aștepta lumină mai multă dacă nu transpui în viață cea deja primită.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2011, 20:12:41
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
Bineînțeles. Aceasta este o altă prejudecată ortodoxă, că neoprotestanții interpretează Biblia "după capul lor". Singur Duhul Sfânt- Cel ce a inspirat Scriptura, o poate interpreta și lumina mintea credinciosului. Scriptura nu poate fi înțeleasă fără rugăciune, meditație, studiu și (lucru în general omis) aplicare în viață. Nu poți aștepta lumină mai multă dacă nu transpui în viață cea deja primită.
Face un om de rând o mică rugăciune și se crede un mare teolog, care poate interpreta Biblia
Reply With Quote
Vechi 23.01.2011, 20:19:24
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
Tu te vezi ce scrii?
Da, adevărul.

Protestanții nici nu existau până la Luther. Deci cum poate o religie creștină, care a fost inființată multe secole după Iisus, să se formeze altfel decât din imaginația unor oameni?

Ce am zis mai sus cum se formează cultele NP, a zis Klaus Kenneth, care trăiește în lumea np.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2011, 22:03:08
Banned

Implicit

Citat:
Face un om de rând o mică rugăciune și se crede un mare teolog, care poate interpreta Biblia
Face un om de rând (cioban ca David, ori pescar ca Petru) o mică dar sinceră rugăciune după care citește [on topic]:

"Cei vii știu că vor muri, dar cei morți nu știu nimic..." (Ecl.9,5)

iar Duhul Sfânt al lui Dumnezeu îl ajută să înțeleagă că cei morți chiar nu mai știu nimic. Până la înviere ei dorm somnul morții. Însă omul care se crede înțelept (eventual având studii teologice), se bizuie pe autosuficiența lui și pe a înaintașilor lui, iar duhul (nu spun care) îl ajută să înțeleagă că de fapt omul după ce moare plutește în altă lume, le vede și le știe pe toate...
Reply With Quote
Vechi 24.01.2011, 14:37:01
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
Face un om de rând (cioban ca David, ori pescar ca Petru) o mică dar sinceră rugăciune după care citește [on topic]:

"Cei vii știu că vor muri, dar cei morți nu știu nimic..." (Ecl.9,5)

iar Duhul Sfânt al lui Dumnezeu îl ajută să înțeleagă că cei morți chiar nu mai știu nimic. Până la înviere ei dorm somnul morții. Însă omul care se crede înțelept (eventual având studii teologice), se bizuie pe autosuficiența lui și pe a înaintașilor lui, iar duhul (nu spun care) îl ajută să înțeleagă că de fapt omul după ce moare plutește în altă lume, le vede și le știe pe toate...
David și Petru au fost oameni sfinți, aleși de Dumnezeu. Petru a început să propovăduiască, abia de la Cincizecime, când s-a pogorât Duhul Sfânt, până atunci doar L-a ascultat pe Iisus, iar de la Înălțare s-au rugat la Templu.

Sunt curioasă, dacă voi, NP, credeți în purgatoriu.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2011, 16:17:21
ludovic ludovic is offline
Member

Data înregistrării: 15.01.2011
Implicit

Citat:
În sfârșit un NP care aduce și argumente pentru ceea ce susține, bravo ție.

Acele versete sunt adresate evreilor, însă noi nu vorbim despre rugăciunea pentru cei de alte religii, fiindcă n-avem voie să ne rugăm pentru mântuirea morților de alte religii.
De ce sa nu ne putem ruga pt cei de alta religie?Daca te uiti in pilda samariteanului milostiv ai sa vezi ca personajele din pilda erau de religii diferite :).
Oricum daca e sa ne referim strict la ortodocsi, crezi ca dc te-ai ruga pt stalin l-ar scoate Dumnezeu din iad?

Citat:
Era odată un sfânt care îl simpatiza pe Traian și s-a rugat pt. sufletul lui. La un moment dat a apărut un înger, sau Dumnezeu, nu mai știu exact, și i-a zis că Dumnezeu i-a ascultat rugăciunea, dar să nu se mai roage niciodată pt. cei de alte credințe.
asta cu era o data pot sa o iau doar ca o poveste si nimic mai mult. eu nu mi-as fundamenta convingerile pe baza unor povestioare.

Citat:
Dacă ne rugăm pentru morți, nu înseamnă că pocăința nu mai are rost, pentru că nu ne bazăm doar pe rugăciunea celorlalți. Ei se vor ruga, dar nu poți ști dacă Dumnezeu te va scoate din iad, poate doar îți va mai ameliora suferința, dar păcatele tale vor fi prea mari ca să mai ieși. Trebuie să faci tot posibilul încă din viață să fii bun, ca să fie mai mari șansele să te mântuiești, sau ca să te scoată rugăciunile celor vii mai repede. Dar orice om mai și păcătuiește, chiar dacă ar vrea să nu mai facă asta, atunci e nevoie de rugăciunile celor vii.
Cat traiesti pe pamant nu vei fi perfect, deci conform cu spusele tale toti care mor au nevoie de rugaciunile celor vii. In cazul asta se ridica o problema, daca tu la randul tau ai nevoie de rugaciunile altora ca sa fii mantuita, ce te face sa crezi ca rugaciunile tale au putere pentru a scoate pe cineva din iad? Daca tu nu te poti mantui crezi ca poti mantui pe altcineva?
In Romani cap 3 se spune asa:
"Pentru că din faptele Legii nici un om nu se va îndrepta înaintea Lui, căci prin Lege vine cunoștința păcatului.
Dar acum, în afară de Lege, s-a arătat dreptatea lui Dumnezeu, fiind mărturisită de Lege și de prooroci.
Dar dreptatea lui Dumnezeu vine prin credința în Iisus Hristos, pentru toți și peste toți cei ce cred, căci nu este deosebire.
Fiindcă toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu;

Îndreptându-se în dar cu harul Lui, prin răscumpărarea cea în Hristos Iisus.
Pe Care Dumnezeu L-a rânduit (jertfă de) ispășire, prin credința în sângele Lui, ca să-Și arate dreptatea Sa, pentru iertarea păcatelor celor mai înainte făcute,
Întru îngăduința lui Dumnezeu - ca să-Și arate dreptatea Sa, în vremea de acum, spre a fi El Însuși drept, și îndreptând pe cel ce trăiește din credința în Iisus. "

Daca citesti ultimul verset vezi ca omul se poate indrepta traind in credinta in Hristos. Daca nu te-ai indreptat in timpul vietii, dupa ce-ai murit nu te mai poti indrepta.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2011, 16:47:39
Banned

Implicit

Citat:
David și Petru au fost oameni sfinți, aleși de Dumnezeu. Petru a început să propovăduiască, abia de la Cincizecime, când s-a pogorât Duhul Sfânt, până atunci doar L-a ascultat pe Iisus, iar de la Înălțare s-au rugat la Templu.
Orice om are posibilitatea să devină sfânt, nu e nevoie de doctorate pentru aceasta.

Citat:
Sunt curioasă, dacă voi, NP, credeți în purgatoriu.
Doar catolicii cred în Purgatoriu.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2011, 17:17:32
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Biserica nu vede moartea oamenilor ca trecere in nefiinta. Se tot invoca ca nu exista verset clar pentru pomenirea celor trecuti in lumea de dincolo. Exista, numai ca unii ii vad pe cei trecuti dincolo de aceasta lume ca fiind morti, altii ca fiind vii. Noi ortodocsii ii vedem ca fiind vii. Porunca de a ne ruga unul pentru altul (Iacob V, 16) ii are in vedere si pe acestia. Asa ca nu vad sensul pentru care ni se dau tot timpul versete din partea protestantilor cum ca ceea ce facem nu e bine. Ar avea un sens interventia lor, daca noi am crede ca sunt lipsiti de viata si am face altceva. Dar atat timp cat pentru noi sunt vii, nu vad rostul interventiei protestantilor.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Grija sotului fata de sotie ! windorin Nunta 48 08.12.2012 01:38:38
Grija pentru mantuire nico.dia Intrebari utilizatori 4 23.05.2010 19:26:41
Grija lui Dumnezeu pentru noi giovaninnaa Generalitati 15 09.10.2009 08:47:49
425 de morti de holera podolski_2 Umanitare 5 05.12.2008 00:04:45