![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sabatul nu a fost reafirmat ca obligatoriu pt crestini. |
|
||||
|
||||
![]()
considerand ca io nu cunosc biblia, sa stii ca raspunsul tau nu lamureste problema
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si inca ceva... in NT in cartea Faptele Apostolilor - dupa moartea Domnului Isus Hristos am gasit urmatorul verset: "Pavel, după obiceiul său, a intrat în sinagogă. Trei zile de Sabat a vorbit cu ei din Scripturi" (Faptele Apostolilor 17:2) Sa nu fi stiut Pavel nimic din ceea ce am mai citi pe acest forum? Ma indoiesc! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Făcând abstracție de faptul că n-a fost "stricat", îmi poți indica o singură dovadă că duminica a fost afirmată ca obligatorie pentru creștini? Bineînțeles doresc o dovadă biblică, nu una din Tradiție. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine." (Ioan 5,39) Eu nu pot să lămuresc problema decât din punct de vedere creștin - adică al lui Christos - Cel ce a rostit cuvintele de mai sus. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() "Iar în prima zi după sâmbătă, foarte de dimineață, au venit ele la mormânt, aducând miresmele pe care le pregătiseră." (Luca 24,1) Duminica, ziua Învierii lui Hristos - este prima zi a săptămânii. Așa spune sf. ev. Luca. Dacă citiți un verset mai sus, aflați că pentru el (un ne-evreu) păzirea sâmbetei era considerată ca Poruncă Divină. Așa cum era și pentru maica Domnului, amintită în acel verset (Luca 23,56). Last edited by tricesimusquintus; 23.01.2011 at 15:35:17. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ori io sunt greu de cap sau tu nu reusesti sa te faci inteles
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Iar în ziua întâia a săptămânii (duminica), Maria Magdalena a venit la mormânt dis-de-dimineață, fiind încă întuneric, și a văzut piatra ridicată de pe mormânt." |
|
|||
|
|||
![]()
Păi ce dorești confirmare mai autorizată? Evanghelia lui Iisus Hristos spune clar că duminica e prima zi a săptămânii, iar ziua precedentă (sâmbăta) e cea de odihnă conform Poruncii. În VT nici nu se punea problema că prima zi a săptămânii ar fi ziua Domnului. Sunt o multitudine de texte care vorbesc de sâmbătă ca zi a Domnului. Iartă-mă dar nu pot fi mai clar decât atât.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 16:00:01 |
Prima Duminica dupa Pasti? | georgeval | Diverse Sarbatori | 4 | 09.05.2011 16:24:33 |
Saptamana branzei | florinrusu | Nunta | 5 | 20.02.2009 09:14:12 |
Prima ninsoare!... | silverstar | Generalitati | 9 | 24.11.2008 17:49:12 |
Saptamana Patimilor | iosif | Din Noul Testament | 21 | 23.04.2008 12:56:11 |
|