Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Vezi rezultatele sondajului: Bibliile eretice, sectante și Cornilescu trebuiesc arse.
Da 34 50,00%
Nu 29 42,65%
Nu știu 5 7,35%
Votători: 68. Nu poti vota in acest sondaj

Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.01.2011, 15:39:27
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Ah, scuze ca mai revin cu o remarca: Tocmai am observat ca nu a participat la acest vot nici unul din ortodocsii intelepti de pe forum, aceia care ne bucura inima cu postarile lor duhovnicesti si care traiesc intr-adevar ortodoxia fara sa se bata cu pumnul in piept. Niciunul nu a considerat ca asemenea mizerii sunt vrednice de ei. Va multumim pentru lectia pe care ne-ati dat-o! Dumnezeu sa va binecuvinteze! :)
Doriana, intr-un fel ai dreptate... cei cu mai multe cunostinte si cu mai mult discernamant decat noi, care stiu sa faca diferenta intre o biblie pe care te poti baza si alte copii, sigur ca nu mai au nevoie sa fie precauti. Si iti spun si eu ca bunicul meu, pentru ca pe vremea aia BOR nu dispunea de resurse sa tipareasca atat de multe carti, avea o biblie sectara primita de la cineva, dar stia diferentele si le ocolea.
Vechi 25.01.2011, 15:44:35
FiulRisipitor's Avatar
Senior Member

Implicit

Am recitit din nou primul post a lui colaps, si cred ca a facut si el o greseala.
Trebuia sa specifice cuii ii este adresat acest poll, si cine are si cine nu are drept de vot. Este normal ca cei de alta confesiune sa voteza contra. Daca persoanele de alte confesiuni ar fi vrut sa vada ce cred intradevar ortodocsii ar fi trebuit sa se abtina si atunci procentul era altul.
Vechi 25.01.2011, 15:46:17
colaps3's Avatar
colaps3 colaps3 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.01.2011
Locație: dor de Moldova...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Am recitit din nou primul post a lui colaps, si cred ca a facut si el o greseala.
Trebuia sa specifice cuii ii este adresat acest poll, si cine are si cine nu are drept de vot. Este normal ca cei de alta confesiune sa voteza contra. Daca persoanele de alte confesiuni ar fi vrut sa vada ce cred intradevar ortodocsii ar fi trebuit sa se abtina si atunci procentul era altul.
Cred că aș fi zis degeaba, unii n-ar fi înțeles cuvintele.
Vechi 25.01.2011, 17:39:05
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Reiau propunerea mea: să se facă un sondaj din perspectivă neoprotestantă pentru a vedea câți NP votează arderea Bibliei Ortodoxe. Ar fi semnificativ. Domnule FiuRisipitor, respectele mele! E pentru prima dată că am râs pe secțiunea aceasta (chestia cu ocolitul bunicului dvs.)
Vechi 25.01.2011, 17:44:28
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Eu as vrea sa te intreb cati au la tine in adunare biblie ortodoxa sau catolica?
P.S au numai biblii negre care oricum adventii spun ca nici acestea nu sunt traduse chiar bine!
Vechi 25.01.2011, 18:08:07
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Eu as vrea sa te intreb cati au la tine in adunare biblie ortodoxa sau catolica?
Destul de mulți. De fapt toți care au trecut de la ortodocși la adventiști. Și majoritatea au trecut citind Biblia Ortodoxă. Nu e interesant? Meditează puțin la aspectul acesta...
Vechi 25.01.2011, 18:18:32
colaps3's Avatar
colaps3 colaps3 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.01.2011
Locație: dor de Moldova...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Destul de mulți. De fapt toți care au trecut de la ortodocși la adventiști. Și majoritatea au trecut citind Biblia Ortodoxă. Nu e interesant? Meditează puțin la aspectul acesta...
Păi și ce-i așa de greu de înțeles ? Pentru că toată lumea se apucă să citească Biblia de capul lui, fără să vorbească cu cineva care cunoaște rânduiala tâlcuirii ei.

Nici un profesor sau doctor în teologie nu va fi mai presus de Sfinții Părinți când vine vorba de tâlcuirea Sfintei Scripturi! Că ei sunt tot niște învățați ai veacului pe când Sfinții Părinți erau exact asta - Sfinți!
Vechi 25.01.2011, 18:54:38
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps3 Vezi mesajul
Păi și ce-i așa de greu de înțeles ? Pentru că toată lumea se apucă să citească Biblia de capul lui, fără să vorbească cu cineva care cunoaște rânduiala tâlcuirii ei.

Nici un profesor sau doctor în teologie nu va fi mai presus de Sfinții Părinți când vine vorba de tâlcuirea Sfintei Scripturi! Că ei sunt tot niște învățați ai veacului pe când Sfinții Părinți erau exact asta - Sfinți!
"Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine." (Ioan 5,39)
Întrebare: cui Se adresa Domnul Iisus Hristos să cerceteze Scripturile? Sfinților Părinți, doctorilor în teologie, profesorilor, ori oamenilor simpli dar sinceri și doritori de mântuire?
Vechi 25.01.2011, 19:27:00
FiulRisipitor's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Nu e interesant ca desi Adam si Eva vorbeau direct cu Dumnezeu totusi au acceptat oferta diavolului?
Vechi 25.01.2011, 19:30:09
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,fiulrisipitor

Citat:
Nu e interesant ca desi Adam si Eva vorbeau direct cu Dumnezeu totusi au acceptat oferta diavolului?
tot o intrebare:de ce lucifer a ales sa devina satan,ca tot cu dumnezeu vorbea direct?

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Carti eretice Stefan500 Generalitati 16 03.12.2019 21:36:26
Icoanele eretice glykys Pictura si Sculptura Bisericeasca 3 24.07.2013 22:25:47
Ce rugaciuni trebuiesc citite zilnic? nicoleta34 Rugaciuni 14 08.09.2011 20:01:20
care-i diferenta intre bibliile crestine? gheorghie Despre Sfanta Scriptura 5 29.11.2010 08:34:35