![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce nu-i de la Dumnezeu, e de la diavol. Dumnezeu nu ne-a dat Reiki, ci rugăciunea și credința.
|
|
|||
|
|||
![]()
Am dat un search pe google pt. "Reiki" și așa cum bănuiam, nu e vorba numai de punerea mâinilor.
Gradul I: după inițiere, practicantul poate face autotratament, si dupa un timp si tratament. Pozițiile de punere a mâinilor sunt simple și intuitive, se merge pe principiul de sus în jos, urmărindu-se chakrele, pe fața și pe spatele trupului. De asemenea se aplică mâinile în locurile dureroase. Gradul al II-lea: după inițiere, practicantul primește primele simboluri Reiki, cu ajutorul cărora își poate activa palmele pentru o mai mare eficiență și poate face tratament și prin realizarea și vizualizarea simbolurilor în anumite puncte bine precizate. Poate efectua tratamente la distanta si tratamente mai eficiente folosind simbolurile. De asemenea, simbolurile permit curățarea încăperilor de energii negative, dăunătoare, curățarea și energizarea mâncării, dar și trimiterea luminii la distanță, crearea câmpurilor de protecție. Gradul al III-lea - sau profesor -: după inițiere, practicantul primește noi simboluri și învață tehnici suplimentare. Poate face acordaje altor persoane. De multe ori, acest grad se "sare" si se trece direct la maestru. Maestru: după inițiere, noul maestru poate la rândul lui să facă altora inițieri/acordaje si cunoaste simbolurile specifice maestrilor.. După fiecare inițiere, urmează o perioadă de criză de vindecare, de purificare, cu o durată de 21 de zile, în care practicantul trebuie să-și facă autotratament zilnic și să practice un regim de viață cât mai echilibrat și cu un meniu lacto-vegetarian. În timp, au apărut numeroase sisteme Reiki. Unele recuperează tehnici și simboluri descoperite în vechile manuscrise esoterice orientale, altele se bazează pe experiența înnoitoare a maeștrilor contemporani. Astfel, pe lângă Reiki tradițional au apărut și sunt practicate cu succes Karuna Reiki, Gendai Reiki, Shambala Reiki. Dacă ar fi fost numai punerea mâinilor, n-ar fi fost chiar rău, doar inutil. Cum orice erezie este un adevăr deformat, cred că sâmburele de adevăr se află în faptul că omul are o energie divină în mâna dreaptă, cu care-și face cruce. Însă toate practicile orientale, se bazează pe puterea pe care omul o ia de la draci. Acea energie divină din mâna dreaptă este eclipsată de energiile satanice care vin peste ea. Ca să nu mai spunem că reiki nu face deosebire între mâna dreaptă și cea stângă. Dovezi concrete în acel articol că reiki e o rătăcire sunt credința în chakre și folosirea simbolurilor. Cele două n-au niciun sâmbure divin, sunt plăsmuiri ale imaginației. Acolo unde nu e Dumnezeu, e satana, care are tot interesul să le dea acelora energie, ca să practice în continuare reiki și să se depărteze de Dumnezeu. Gândește-te la ele ca la niște talismane, sunt cam la fel, sau poate un rău mai mare! Dumnezeu ne-a dat tot ce ne trebuie pentru vindecarea sufletească. Dacă aducem ceva nou, negăm faptul că El ne-a propovăduit Adevărul deplin. Trupește ne vindecă doctorul și/sau Dumnezeu. ![]() ![]() Last edited by camy_d; 28.01.2011 at 18:59:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Haideti sa definim erezia. Ereziile (gr. hairesis și lat. haeresis = opțiune, alegere) sunt "concepții particulare fie despre Sfânta Treime, fie despre dumnezeirea lui Iisus Hristos, sau despre firea Sa omenească, sau despre raportul dintre cele două firi în ipostasul Său dumnezeiesc, acestea din urmă fiind cunoscute sub numele de erezii hristologice. Se cunosc și erezii pnevmatologice, întâlnite în teologie sub numele de subordinaționism pnevmatologic, sau de pnevmatomahie" [1]. De asemenea, ereziile care afectează viziunea corectă asupra Bisericii se numesc erezii eclesiologice. Ori ceea ce ati citat dumneavoastra despre Reiki nu CONTRAZICE dogma sau invataturile Bisericii. Ati vazut vreun rand care sa spuna sa nu fii credincios BO ? Ati vazut un rand care sa spuna ca trebuie sa devii budist pentru a practica Reiki ? Ati vazaut vreun rand care a spusn un singur cuvant impotriva invataturilor ortodoxe ? Nu cred. Si atunci de ce aceasta atitudine ? Chakrele nu apartin sistemului Reiki ci invataturilor provenite de pe meleagurile Indiei. Daca ati fi cercetata mai profund ati fi aflat ca exista o serie de cercetatori printre care si preoti japonezi care au studiat si publicat carti despre aceste chakare. Si nu numai ei. Lucrari despre chakre au publicat si Michale Aivanhov , Rudolf Steiner etc. Daca analizam simbolurile ele fac parte sin inconstientul colectiv al umanitatii...de cand suntem ne exprimam cel mai usor in imagini. Simbolurile au reprezentat prima scriere din istoria omenirii. Ulterior s-a trecut la alfabetul fenician , grec , latin s.a.m.d. Putem reaminti aici ca si Sfanta Cruce este tot un simbol. Cu o semnificatie aparte in viata ortodoxa. Este exact cum ati spune ca si Crucea este tot o plasmuire a mintii, nu ? Daca spuneti , citez "Acea energie divină din mâna dreaptă este eclipsată de energiile satanice care vin peste ea " inseamna oare ca dumneavoastra credeti ca Satana are o forta mai mare decat Creatorul tuturor lucrurilor, Dumnezeu ? Personal nu cred acest aspect insa sunt convins ca exprimarea dumneavoastra nu este cea mai adecvata. Citat:
Toate cele bune, Hikari |
|
||||
|
||||
![]()
Zi-ne mai multe despre tine, ca e clar ca ti-ai facut contul pentru propaganda pro-reiki.
Citat:
Da-ne Doamne mie si natiunii Credinta Fiului Tau cand si-a asumat pacatul lumii Ca sa putem sta drepti in fata furtunii Ca'i atat de trist sa vezi ce ieftin se vand unii Trag numai pentru ei si fac ce vor Demoni, manglitori ma tenteaza sa raman un carnivor Dar raze de adevar mangaietor de la Mantuitor Au ajuns la inima mea cu mult inaintea lor! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Toate cele bune, Hikari |
|
||||
|
||||
![]()
Sunt convins ca gandurile tale sunt absolut imaculate.
Ai reinviat ambele threaduri despre Reiki si ma intrebam doar daca poti spune cate ceva despre tine. Evident, in conjunctie cu Reiki. Ce-ti doresti? O confirmare a faptului ca daca stai cu mainile pe tine esti pe drumul cel bun?
Da-ne Doamne mie si natiunii Credinta Fiului Tau cand si-a asumat pacatul lumii Ca sa putem sta drepti in fata furtunii Ca'i atat de trist sa vezi ce ieftin se vand unii Trag numai pentru ei si fac ce vor Demoni, manglitori ma tenteaza sa raman un carnivor Dar raze de adevar mangaietor de la Mantuitor Au ajuns la inima mea cu mult inaintea lor! |
|
|||
|
|||
![]()
Pe un alt topic, cu un subiect asemanator, am scris urmatoarele:
,,Daca ne vindecam cu ajutorul lui Dumnezeu, ii multumim lui Dumnezeeu. Dar, daca ne vindecam cu ajutorul diavolului, are si el ,,oarece'' pretentii, ca doar n-a muncit degeaba! Sa nu uitam ca exista minuni facute cu ajutorul lui Dumnezeu si exista false minuni, facute cu ajutorul demonilor. Scopul vietuirii crestine este mantuirea si chiar dobandirea Duhului Sfant si sfintirea vietii. Aceste practici diavolesti intrerup lucrarea mantuitoare a crestinului. Cine apeleaza la aceste practici ori se indeletniceste cu ele se face partas la lucrarea diavolului. Omul care a fost ajutat astfel, nu mai constientizeaza ca boala i-a fost trimisa de Dumnezeu pentru a se intoarce la pocainta. El cauta sa-si salveze doar trupul, iar de suflet nu se mai ingrijeste. Bolile si necazurile ne sunt trimise cu un rost si cu un scop. Cei care au apelat la aceste practici si apoi s-au dezis de ele stiu cat de greu le-a fost sa-si gaseasca duhovnic, sa se pocaiasca, sa se roage, etc. Sa nu ne jucam cu focul. O bioenergeticiana foarte buna mergea a venit sa-i sminteasca pe credinciosi si chiar sa ,,se ocupe'' de un parinte foarte induhovnicit. Parintele i-a spus sa renunte la bioenergia ei si sa-si vada de mantuire. Dar ea n-a ascultat, ci voia sa-l studieze dupa ,,stiinta'' ei pe parintele Gabriel Nicu. Intr-o seara, pe cand se intorcea de la slujbele parintelui, fiind ceata, numai ea n-a vazut trenul care venea din sens opus si praf s-a facut. Celorlalti crestini nu li s-a intamplat nimic.'' |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt ortodoxa si imi iubesc tara iar Mantuitorul este pentru mine modelul de viata, cel mai bun prieten cel mai bun sfetnic de taina. Dar sunt in acelasi timp practicant Reiki. Nu are nicio legatura Necuratul cu asta. Este o scoala spirituala la fel ca multe altele. Este eficienta si are multi adepti pentru ca este practica mai degraba decat teoretica. Maestrul meu imi vorbeste despre toleranta, despre faptul ca fiecare om este important si trebuie tratat cu respect; imi vorbeste despre cum sa nu caut barfa si valorile lumesti si sa ma uit in interior inainte de a acuza si judeca, inainte de a ma repezii sa trag concluzii. Imi vorbeste despre puterea credintei in Dumnezeu. Imi vorbeste despre cum sa vad partea pozitiva a experientelor mele dificile. Ma incurajeaza sa fiu sincera cu mine si perseverenta in tot ce fac. Imi vorbeste despre cum a trecut vremea schismelor si despre cum trebuie sa acceptam fiecare om asa cum este cu tot cu defectele si calitatile sale. Imi vorbeste despre cat este de important sa nu ranesc oamenii in jurul meu si despre cum sa imi sustin semenii, sa fiu generoasa si blanda, sa respect liberul arbitru al fiecaruia. Reikistii se roaga foarte mult si se roaga aceluiasi Dumnezeu. Nu este nimic diferit in esenta. Este o diferenta de limbaj si de practica as putea spune. Dupa initiere am vorbit cu duhovnicul meu despre asta, si am avut surpriza sa constat ca mai exista in Romania preoti cu mult har si multa deschidere. Nu m-a blamat nu m-a certat, am avut o discutie foarte interesanta. Este de asemenea adevarat ca exista foarte multi reikisti care confunda spiritualitatea cu puterea, banii si manipularea, dar este la fel de adevarat ca exista si preoti crestini care fac aceste lucruri. Fiecare padure are uscaturile ei, pana la urma. Ce am constatat eu de cand mi-am facut initiarea au fost urmatoarele lucruri: o viata mai sanatoasa, mai echilibrata, am devenit mai intelegatoare, mai obiectiva cu mine insami, mai putin macinata de probleme marunte, mai putin egoista, mai angajata social, am inceput sa ma rog mai mult nu doar pentru mine, cum o faceam inainte de initiere, ci si pentru altii!! pe scurt am evoluat.
Last edited by anadumitru; 09.07.2013 at 18:37:10. |
|
||||
|
||||
![]()
Sunt impresionat. În rău, dar impresionat.
|
||||
|
||||
![]()
O evolutie spre iad, da.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Acupunctura, Hipnoza, Reiki, Radiestezia reprezinta vrajitorie sau nu? | mihaisepo | Vrajitoria | 58 | 06.11.2018 01:27:29 |
Reiki si tentatii | oana Re | Alte Religii | 157 | 02.09.2017 16:59:59 |
reiki | eulaura | Generalitati | 138 | 05.11.2015 16:46:54 |
|