![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Te sfatuiesc sa nu reactionezi la provocarile lui mihaila_alin. Este irational. El apara dogma cu forta fizica, nu raspunde la stimuli rationali. Nu este capabil sa poarte o conversatie logica. Deci nu-i nimic de facut, decat sa-l ignori, cum fac si eu dealtfel. El nu o face din rautate, o face din stii tu ce.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Sa stii ca te-a indus in eroare calugarul sau ce era care ti-a spus ca nu e bine sa-ti pui intrebari ca innebunesti (sau ceva de genul asta). Intr-adevar nu e bine sa te framanti cu intrebari care te depasesc cu mult prea mult pentru ca intr-adevar innebunesti. Dar totodata este o nebunie sa nu-ti pui intrebari ale caror raspunsuri sunt pe masura intelegerii tale. Nu trebuie si nu poti sa intelegi totul dintr-o data. Dar daca nu-ti dai silinta pas cu pas, nu astepta la Dumnezeu sa-ti explice altfel decat prin experiente de viata mai mult sau mai putin placute. Si atunci sa nu dai vina pe Dumnezeu, ca tu ai ales o cale sau alta. Reflecteaza. Tot ceea ce trebuie sa afli de la viata asta sunt greselile pe care le faci, si sa le indrepti. Asta e tot ce asteapta Dumnezeu de la tine. Si asta nu o poti face daca nu treci dincolo de intelegerea dogmatica si nu gandesti liber, pentru ca nu ai cum altfel sa-ti intelegi propriile greseli.
|
|||
|
|||
|
Citat:
povestea cu calugarul era:sa nu incerc sa patrund taina sfintei treimi,pt.mine este tabu din acel moment prin gura lui mi-a vorbit Dumnezeu.el adica,calugarul stia acest lucru instintat de Dumnezeu fiindca nu am deschis nici-odata acea discutie ci mi-a spus asa pur si simplu de am ramas mut si cu gura ca la dentist. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Du-te si intreaba oameni elevati de-ai bisericii daca sunt corecte vorbele pe care ti le-am spus, daca in mine nu ai incredere. Copiaza ce am scris si intreaba-i.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Mintea noastra nu este atat de limitata precum crezi. E doar nelucrata. Tocmai RATIUNEA (care este caramida de temelie a sufletului) ii face pe sfintii parinti, sfinti parinti. Ei si-au dezvoltat o minte extraordinar de puternica prin eforturile lor, prin cautare si reflectie.
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Iubirea de aproape-Iubirea de vrajmasi | OvidiuO | Pocainta | 76 | 19.04.2013 21:51:24 |
| Dogma Democratiei si Dogma Statului Paternal | Mihnea Dragomir | Dogmatica | 71 | 17.02.2013 20:45:07 |
| Sfantul Andrei, zi libera legal | costel | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 07.06.2011 12:37:45 |
| Episcopul Padovese decapitat la comanda divinitatii . | cocacoc | Generalitati | 28 | 10.06.2010 17:34:22 |
| Rugaciunea libera | Florin-Ionut | Rugaciuni | 26 | 30.11.2009 21:04:41 |
|
|