Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.01.2011, 12:11:14
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Daca tu ai "practicat" patru ani reiki nu inseamna ca reiki functioneaza sau ca perceptele pe care se bazeaza sunt reale. Dar sunt curios, ca practicant, cum raspunzi in fata acuzelor oamenilor de stiinta, care considera reiki ca fiind o facatura?
Nu am vrut sa dau mai multe detalii pentru ca cei pasionati de ocultism vor dori sa incerce poate. Oamenii de stiinta, fiind atei, spun ca nu exista ceva ce nu tine de normal. La fel cum maestrii reiki vor spune ca reiki e ceva bun. Toti cei care fac initierea la gradul I simt apoi imediat o energie palpabila in palme.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2011, 13:02:31
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu am vrut sa dau mai multe detalii pentru ca cei pasionati de ocultism vor dori sa incerce poate. Oamenii de stiinta, fiind atei, spun ca nu exista ceva ce nu tine de normal. La fel cum maestrii reiki vor spune ca reiki e ceva bun. Toti cei care fac initierea la gradul I simt apoi imediat o energie palpabila in palme.
Domnule, dar oamenii de stiinta nu spun ca nu exista doar pentru ca sunt atei. Reiki e o adunatura de baliverne pentru ca nu exista dovezi clare care sa sustina ca reiki ar fi ceva mai mult decat placebo si autosugestie.

Si chiar daca ar fi cum zici tu si conspiratia stiintifico-ateista vrea cu tot dinadinsul ca practicile reiki sa fie denigrate, ar fi atat de usor sa le dati peste bot: dovediti ca reiki functioneaza - si nu cu statistici si marturii, ci cu metode clare, pe care oricine sa le poata reproduce.

Evident, practicantii de reiki nu sunt in stare sa dovedeasca acest lucru, limitandu-se la a gasi naivi susceptibili la prosteli orientale, care sunt "convinsi" ca reiki "lucreaza".

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.

Last edited by horatiu.miron; 31.01.2011 at 13:05:07.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2011, 13:22:15
Nicador's Avatar
Nicador Nicador is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.01.2011
Implicit

Problema e ca daca vorbim despre "devezi clare", oricine poate combate usor si tema religiei.

Ceea ce trebuie vazut este pozitia Bisericii vis-a-vis de reiki.

Citat:
Domnule, dar oamenii de stiinta nu spun ca nu exista doar pentru ca sunt atei. Reiki e o adunatura de baliverne pentru ca nu exista dovezi clare care sa sustina ca reiki ar fi ceva mai mult decat placebo si autosugestie.

Si chiar daca ar fi cum zici tu si conspiratia stiintifico-ateista vrea cu tot dinadinsul ca practicile reiki sa fie denigrate, ar fi atat de usor sa le dati peste bot: dovediti ca reiki functioneaza - si nu cu statistici si marturii, ci cu metode clare, pe care oricine sa le poata reproduce.

Evident, practicantii de reiki nu sunt in stare sa dovedeasca acest lucru, limitandu-se la a gasi naivi susceptibili la prosteli orientale, care sunt "convinsi" ca reiki "lucreaza".
Ca'i atat de trist sa vezi ce ieftin se vand unii
Trag numai pentru ei si fac ce vor
Demoni, manglitori ma tenteaza sa raman un carnivor
Dar raze de adevar mangaietor de la Mantuitor
Au ajuns la inima mea cu mult inaintea lor!
Reply With Quote
Vechi 31.01.2011, 13:24:09
Senior Member

Implicit

Citat:

Cum sa vreau sa dovedesc ca reiki functioneaza, din moment ce eu spun ca e ceva profund negativ?
Stii ca seamna cu faptul ca si diavolul se chinuie sa arate ca nu exista. Aproape toate tehnicile astea functioneaza si chiar si majoritatea ghicitorilor pot sa ghiceasca. Problema cea mai mare e ca astea se fac cu ajutorul ingerilor cazuti, nu ca nu exista.
Dar daca insistati, s-au facut studii prin SUA ca se se arate ca nu e placebo.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2011, 13:40:24
Riluri's Avatar
Riluri Riluri is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
GRESIT...nedocumentat , nu se citeste destul...dar din respect pentru cei de buna credinta , eu ma abtin....Nu poti cere ceva cuiva care nu are cum avea...pt propria oglinda nu il incape pe el, daramite pe ceilalti...Fara adresa expresa! Cine a deschis topicul o fi avut motivele lui...Mie mi-e destul....am vazut si m-am convins de multe lucruri...Dar fiind oaspete ma abtin...Pace voua....
In prima pagina am specificat motivele pentru care am deschis topicul, si anume:

Incertitudinile si faptul ca mai nimeni din cei apropiati mie nu este de acord cu astfel de practici m-au adus aici, unde am mai citit si in alt thread opinii ale oamenilor despre Reiki care, se pare, sunt la fel de contradictorii precum ma simt si eu.

precum si ceea ce cautam, asa cum a precizat si Catalin, si anume:

Care este pozitia Bisericii Ortodoxe fata de practica Reiki? Si care sunt argumentele pentru aceasta?

Va multumesc pentru rabdarea si bunavointa de a participa la discutie. Ma ajuta foarte mult.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2011, 13:46:29
horatiu.miron's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Riluri Vezi mesajul
In prima pagina am specificat motivele pentru care am deschis topicul, si anume:

Incertitudinile si faptul ca mai nimeni din cei apropiati mie nu este de acord cu astfel de practici m-au adus aici, unde am mai citit si in alt thread opinii ale oamenilor despre Reiki care, se pare, sunt la fel de contradictorii precum ma simt si eu.

precum si ceea ce cautam, asa cum a precizat si Catalin, si anume:

Care este pozitia Bisericii Ortodoxe fata de practica Reiki? Si care sunt argumentele pentru aceasta?

Va multumesc pentru rabdarea si bunavointa de a participa la discutie. Ma ajuta foarte mult.
Riluri, stiu ca vrei un raspuns punctual si daca ai rabdare, cred ca acesta va veni din partea cuiva avizat, daca n-a venit deja.

Dar asa e aici pe forum, de multe ori uitam sa raspundem la obiect si transformam orice thread intr-o discutie mai generala, sper ca nu te superi.

Reply With Quote
Vechi 31.01.2011, 13:51:04
horatiu.miron's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cum sa vreau sa dovedesc ca reiki functioneaza, din moment ce eu spun ca e ceva profund negativ?
Stii ca seamna cu faptul ca si diavolul se chinuie sa arate ca nu exista. Aproape toate tehnicile astea functioneaza si chiar si majoritatea ghicitorilor pot sa ghiceasca. Problema cea mai mare e ca astea se fac cu ajutorul ingerilor cazuti, nu ca nu exista.
Mhm.

Citat:
Dar daca insistati, s-au facut studii prin SUA ca se se arate ca nu e placebo.
Nu e de ajuns ca "s-au facut studii". Oricine poate face studii, dupa cum am mai spus; conteaza metodele folosite, daca alti cercetatori, folosind acelasi set de metode, ajung inevitabil si invariabil la aceleasi rezultate etc.

Pana acum nu s-a intamplat asa ceva; daca s-ar fi intamplat ar fi fost o adevarata furtuna in presa stiintifica. Nu se intampla in fiecare zi ca o pseudostiinta precum reiki sa devina acceptata de comunitatile academice, asa ca singura posibilitate e ca studiile la care faci trimitere sunt pline de gauri sau nu exista.

Reply With Quote
Vechi 31.01.2011, 13:51:59
horatiu.miron's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nicador Vezi mesajul
Problema e ca daca vorbim despre "devezi clare", oricine poate combate usor si tema religiei.
Total de acord.

Reply With Quote
Vechi 31.01.2011, 15:20:30
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Total de acord.
Mie imi spui ? Mai ales cand vine vorba de religie , tema ta preferata . . . !
Vechi 31.01.2011, 20:06:46
Senior Member

Implicit

Citat:
Mhm.

Nu e de ajuns ca "s-au facut studii". Oricine poate face studii, dupa cum am mai spus; conteaza metodele folosite, daca alti cercetatori, folosind acelasi set de metode, ajung inevitabil si invariabil la aceleasi rezultate etc.

Pana acum nu s-a intamplat asa ceva; daca s-ar fi intamplat ar fi fost o adevarata furtuna in presa stiintifica. Nu se intampla in fiecare zi ca o pseudostiinta precum reiki sa devina acceptata de comunitatile academice, asa ca singura posibilitate e ca studiile la care faci trimitere sunt pline de gauri sau nu exista.
Pai mai multe nu o sa-ti spun ca deja pare ca vreau sa te conving cat de bun e reiki.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Acupunctura, Hipnoza, Reiki, Radiestezia reprezinta vrajitorie sau nu? mihaisepo Vrajitoria 58 06.11.2018 01:27:29
Reiki si tentatii oana Re Alte Religii 157 02.09.2017 16:59:59
reiki eulaura Generalitati 138 05.11.2015 16:46:54