![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu-i adevarat. Eu nu ma invart in jurul cozii. Inaintez continuu spre necunoscut, spre o probabilitate tot mai mare. Nu am suficienta liniste si timp pentru a inainta pe cat as putea. Dar cu rabdare, in timp, se fac toate.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa va dau un exemplu:Aveti o harta. Vreti sa ajumgeti de la Bucuresti la Constanta.Aveti posibilitatea de a ajunge doar folosind propria harta, dar fara doar si poate va vine bine ajutorul unor INDICATOARE de trafic,pentru a ajunge mai repede si mai sigur. Harta este puterea ratiunii umane, iar indicatoarele sunt Harul Divin ,destinatia este Dumnezeu. Dar repet, INDICATOARELE erau CONVENIENTE, nu IMPRESCINDIBILE, deci si doar prin propria harta se poate ajunge la destinatie.Iar aceasta putere a Ratiunii Umane este una dintre marturiile vii ale omului ca "Chip si asemanare a lui Dumnezeu". De aceea ultimul Catehism al Bisericii Catolice dedica unele articole extrem de importante pentru afirmarea omului ca fiind "capabil","compatibil" de Dumnezeu.Iar repet, Toma d'Aquino spune: Cand un Obiect poate sa fie ori crezut ori demonstrat, intotdeauna se prefera sa fie DEMONSTRAT, cunoasterea prin ratiune fiind superioara celei prin credinta, deoarece este proprie naturii noastre.De aceea in Cer NU exista Credinta. |
|
||||
|
||||
![]()
V-aș ruga să aveți amabilitatea să precizați unde anume spune Sf. Toma acest lucru.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acestea se numesc semne sau atentionari facute in mediul social, in grup, acele "social cues" Ne-verbale. Nu totul in lume SE SPUNE ci sse mai si face. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Scotsman; 31.01.2011 at 22:24:01. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca urmare, poate in biblia ta nu l-a cercetat minutios pe Hristos, in a mea A PUS MINA PE EL ZDRAVAN! Si inca ceva, marea majoritate din ucenici erau PESCARI, nu balerini delicati pe care puteai sa-i faci din VORBE! Last edited by andreicozia; 31.01.2011 at 22:29:58. |
|
|||
|
|||
![]()
Serios?Habar nu aveam.Arta iconografica ma depaseste.Am citit diferite interpretari pe marginea la Ioan 20 si se spunea ca Toma l-ar fi recunoscut,intr-un final, pe Mantuitor fara a mai pune mana efectiv dar daca zici ca ai o icoana ortodoxa care asa arata scena,te cred pe cuvant.Nu-i mai transforma ma pe toti ucenicii in clasa proletara,care redusa mintal,avea nevoie sa puna mana pe strung.Luca era medic,Matei era vames,Ioan era pescar iar Marcu era dintr-o familie bogata si educata.
Last edited by Scotsman; 31.01.2011 at 22:38:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum, credinta are o suprematie in fata ratiunii din punctul de vedere al adevarului afirmat, fiind garantat de catre insusi autoritatea divina,dar repet este inferioara ratiunii prin natura cunoasterii: Adica pe langa motive rationale, credinta presupune si o adeziune voluntara:"nu credem daca nu vrem". De aceea,in Cer fiind viziunea directa a lui Dumnezeu,nu exista credinta,fiindca nu si-ar avea rostul si ar fi semn de imperfectiune. De aceea din nou Toma d'Aquino referiindu-se la Isus Cristos,spune ca fiind Dumnezeu nu avea nici CREDINTA si nici SPERANTA,ci doar DRAGOSTE(ma refer la virtutile theologale). |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A filosofa sau a crede? | Seraphim7 | Generalitati | 38 | 18.07.2024 00:01:30 |
"Crede si nu cerceta!" ??? | moro.d | Despre Biserica Ortodoxa in general | 20 | 03.09.2013 12:29:18 |
cauta cu inima si cu tot ce stii, nu cerceta cu ochii | Man Teo | Generalitati | 15 | 15.08.2011 19:17:52 |
Cine nu crede in Dumnezeu | ladyanda | Generalitati | 235 | 14.08.2011 14:08:26 |
Nevoia de a crede | dorinastoica14 | Pocainta | 15 | 21.07.2009 12:41:01 |
|