Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.01.2011, 20:30:15
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fr.Guillaume de Ruszka Vezi mesajul
cunoasterea prin ratiune fiind superioara celei prin credinta, deoarece este proprie naturii noastre.
V-aș ruga să aveți amabilitatea să precizați unde anume spune Sf. Toma acest lucru.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 31.01.2011, 22:15:48
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
V-aș ruga să aveți amabilitatea să precizați unde anume spune Sf. Toma acest lucru.
Domnul Mihnea, dumneavoastra chiar credeti ca Sf. Toma cind si-a introdus degetele in ranile Mintuitorului a simtit ranile cu INIMA sau cu RATIUNEA.
Acestea se numesc semne sau atentionari facute in mediul social, in grup, acele "social cues" Ne-verbale.
Nu totul in lume SE SPUNE ci sse mai si face.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2011, 22:19:59
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Domnul Mihnea, dumneavoastra chiar credeti ca Sf. Toma cind si-a introdus degetele in ranile Mintuitorului a simtit ranile cu INIMA sau cu RATIUNEA.
Acestea se numesc semne sau atentionari facute in mediul social, in grup, acele "social cues" Ne-verbale.
Nu totul in lume SE SPUNE ci sse mai si face.
Cred ca este vorba,in discutia lor, de Toma D'Aquino ma,nu de Toma din Biblie(care la randul sau nu si-a ,,introdus degetele in ranile Mintuitorului")

Last edited by Scotsman; 31.01.2011 at 22:24:01.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2011, 22:26:54
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotsman Vezi mesajul
Cred ca este vorba,in discutia lor, de Toma D'Aquino ma,nu de Toma din Biblie(care la randul sau nu si-a ,,introdus degetele in ranile Mintuitorului")
Scotty draga, nu stiu ce icoane ai tu dar in ale mele Sf Toma este cu degetul adinc infipt in rana toracica a Mintuitorului. Ca sa fiu mai exact, vre-o doua falange sunt in interior

Ca urmare, poate in biblia ta nu l-a cercetat minutios pe Hristos, in a mea A PUS MINA PE EL ZDRAVAN!

Si inca ceva, marea majoritate din ucenici erau PESCARI, nu balerini delicati pe care puteai sa-i faci din VORBE!

Last edited by andreicozia; 31.01.2011 at 22:29:58.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2011, 22:33:58
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
Scotty draga, nu stiu ce icoane ai tu dar in ale mele Sf Toma este cu degetul adinc infipt in rana toracica a Mintuitorului. Ca sa fiu mai exact, vre-o doua falange sunt in interior
Serios?Habar nu aveam.Arta iconografica ma depaseste.Am citit diferite interpretari pe marginea la Ioan 20 si se spunea ca Toma l-ar fi recunoscut,intr-un final, pe Mantuitor fara a mai pune mana efectiv dar daca zici ca ai o icoana ortodoxa care asa arata scena,te cred pe cuvant.Nu-i mai transforma ma pe toti ucenicii in clasa proletara,care redusa mintal,avea nevoie sa puna mana pe strung.Luca era medic,Matei era vames,Ioan era pescar iar Marcu era dintr-o familie bogata si educata.

Last edited by Scotsman; 31.01.2011 at 22:38:25.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2011, 22:38:18
Banned

Implicit

Citat:
Serios?Habar nu aveam.Arta iconografica ma depaseste.Am citit diferite interpretari pe marginea la Ioan 20 si se spunea ca Toma l-ar fi recunoscut,intr-un final, pe Mantuitor fara a mai pune mana efectiv dar daca zici ca ai o icoana ortodoxa care asa arata scena,te cred pe cuvant.
http://www.google.ca/imgres?imgurl=h...LMmdgQexlIW8AQ

Uite ti-am gasit una la repezeala, dar exista altele vechi care il reprezinta pe Sf Toma cu degetele adinc infipte in rana.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2011, 22:41:19
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:

Uite ti-am gasit una la repezeala, dar exista altele vechi care il reprezinta pe Sf Toma cu degetele adinc infipte in rana.
Eu vad ca abia o atinge.Unde vezi tu adanc infipe-n rana?Ma rog,chestie de perceptie.As crede ma degraba ca a atins decat ca a bagat degetele efectiv in rani.Tabloul asta arata.O atingere.Degetul(nu degetele)este cu totul in exterior.
Reply With Quote
Vechi 01.02.2011, 11:41:42
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
Citat: Andreicozia
Citat:
În prealabil postat de Scotsman
Serios?Habar nu aveam.Arta iconografica ma depaseste.Am citit diferite interpretari pe marginea la Ioan 20 si se spunea ca Toma l-ar fi recunoscut,intr-un final, pe Mantuitor fara a mai pune mana efectiv dar daca zici ca ai o icoana ortodoxa care asa arata scena,te cred pe cuvant.

Domnilor, Iisus a zis să vină să vadă și să pipăie, căci spunea Toma că nu va crede dacă nu va vedea și nu va pipăi chiar el însuși rănile Domnului, dar nu a avut curajul acesta ci Hristos l-a îndemnat și El însuși i-a luat mâna cu mâinile Lui cu răni în ele și a pus degetul sf. Ap. Toma în rana Sa din coaste... Și atunci a mărturisit sf. Toma: ''Domnul meu și Dumnezeul meu!'' închinându-se, și i-a răspuns Domnul:

''-Crezi Tomo pentru că m-ai văzut? Fericit ești Tomo că M-ai văzut și ai crezut, dar mai fericiți sunt cei ce nu M-au văzut și au crezut... că Tatăl M-a trimis... la voi.'' ...ceva de genul ăsta...

Și l-a sfâtuit pe maideparte mustrându-l cu Duhul blândeții: ''Fii credincios Tomo și nu necredincios''... căci el nu prea credea în mărturiile celorlalți... și iată că a recidivat mai târziu... dar a fost tot de la Dumnezeu lăsată recidiva... ca să se găsească mormântul gol al Fecioarei Preacurate și să primească el brâul de sus...

Last edited by vsovivi; 01.02.2011 at 11:50:24.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2011, 22:41:34
Banned

Implicit

Citat:
Serios?Habar nu aveam.Arta iconografica ma depaseste.Am citit diferite interpretari pe marginea la Ioan 20 si se spunea ca Toma l-ar fi recunoscut,intr-un final, pe Mantuitor fara a mai pune mana efectiv dar daca zici ca ai o icoana ortodoxa care asa arata scena,te cred pe cuvant.Nu-i mai transforma ma pe toti ucenicii in clasa proletara,care redusa mintal,avea nevoie sa puna mana pe strung.Luca era medic,Matei era vames,Ioan era pescar iar Marcu era dintr-o familie bogata si educata.
Uau, cine? evanghelistii? Pai astia nu au fost ucenicii Lui! Vezi ca ii confunzi.

:)Eu vorbesc de Andrei, Pavel, Ioan, Petru. Iuda, samd. care erau proletari get beget, pescari vEnosi care trageau la visle zilnic pentru a pune peste pe masa!
Reply With Quote
Vechi 31.01.2011, 23:07:52
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
Uau, cine? evanghelistii? Pai astia nu au fost ucenicii Lui! Vezi ca ii confunzi.

:)Eu vorbesc de Andrei, Pavel, Ioan, Petru. Iuda, samd. care erau proletari get beget, pescari vEnosi care trageau la visle zilnic pentru a pune peste pe masa!
Cozia,ce ai scris mai sus?Zi cu voce tare.Pe cine ai trecut tu la ucenicii Mantuitorului si ce meserie i-ai atribuit?Ti-am subliniat ca sa vezi mai bine.Sau nu ai scris tu mai sus?

Last edited by Scotsman; 31.01.2011 at 23:12:05.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A filosofa sau a crede? Seraphim7 Generalitati 38 18.07.2024 00:01:30
"Crede si nu cerceta!" ??? moro.d Despre Biserica Ortodoxa in general 20 03.09.2013 12:29:18
cauta cu inima si cu tot ce stii, nu cerceta cu ochii Man Teo Generalitati 15 15.08.2011 19:17:52
Cine nu crede in Dumnezeu ladyanda Generalitati 235 14.08.2011 14:08:26
Nevoia de a crede dorinastoica14 Pocainta 15 21.07.2009 12:41:01