![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Scotsman; 31.01.2011 at 22:24:01. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca urmare, poate in biblia ta nu l-a cercetat minutios pe Hristos, in a mea A PUS MINA PE EL ZDRAVAN! Si inca ceva, marea majoritate din ucenici erau PESCARI, nu balerini delicati pe care puteai sa-i faci din VORBE! Last edited by andreicozia; 31.01.2011 at 22:29:58. |
|
|||
|
|||
![]()
Serios?Habar nu aveam.Arta iconografica ma depaseste.Am citit diferite interpretari pe marginea la Ioan 20 si se spunea ca Toma l-ar fi recunoscut,intr-un final, pe Mantuitor fara a mai pune mana efectiv dar daca zici ca ai o icoana ortodoxa care asa arata scena,te cred pe cuvant.Nu-i mai transforma ma pe toti ucenicii in clasa proletara,care redusa mintal,avea nevoie sa puna mana pe strung.Luca era medic,Matei era vames,Ioan era pescar iar Marcu era dintr-o familie bogata si educata.
Last edited by Scotsman; 31.01.2011 at 22:38:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite ti-am gasit una la repezeala, dar exista altele vechi care il reprezinta pe Sf Toma cu degetele adinc infipte in rana. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aici insa este doar o atingere. La urma urmei atingere sau penetrare in rana cam tot pe acolo se situeaza. Tot cercetare RATIONALA se numeste! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
''-Crezi Tomo pentru că m-ai văzut? Fericit ești Tomo că M-ai văzut și ai crezut, dar mai fericiți sunt cei ce nu M-au văzut și au crezut... că Tatăl M-a trimis... la voi.'' ...ceva de genul ăsta... Și l-a sfâtuit pe maideparte mustrându-l cu Duhul blândeții: ''Fii credincios Tomo și nu necredincios''... căci el nu prea credea în mărturiile celorlalți... și iată că a recidivat mai târziu... dar a fost tot de la Dumnezeu lăsată recidiva... ca să se găsească mormântul gol al Fecioarei Preacurate și să primească el brâul de sus... Last edited by vsovivi; 01.02.2011 at 11:50:24. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"evident",deci nu mai este obiect de "credinta".Apoi, se intreaba cum poate fi interpretat acest episod intre Cristos si Ap. Toma.Raspuns:"Apostolul Toma a vazut un lucru si a crezut in altula: l-a vazut pe om si crezand in Dumnezeu, l-a marturisit zicand:Domnul meu si Dumnezeul meu". Aceasta explicatie Toma d'Aquino a cules-o de la Sf.Papa Grigore cel Mare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce Toma cand l-a vazut pe om a crezut in Dumnezeu? Pentru ca El (Iisus) prin inviere devine Domnul Dumnezeu Atottiitorul avand slava Tatalui , slava pe care inainte de Cruce nu o avea... iar aceasta slava se va vedea la a doua venire , in inteles si mai tainic vorbesc... Last edited by bob2909; 01.02.2011 at 13:59:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar cine este acest Toma d'Aquino dacă el nu și-a dat seama câți oameni s-au văzut unii pe alții, s-au văzut între ei și au zis: ''ești, este, suntem'', și se distrau și petreceau și mâncau și se însurau și se măritau și-și făceau cadouri unii altora până ce a venit potopul și i-a luat pe toți, mai puțin pe Noe și familia lui, și a rămas pământul gol de om la fața sa după ce s-au retras apele, și abea apoi a ieșit Noe din corabie... și a zis: ''Numai tu ești Doamne... sfânt. În Cer și pe Pământ.'' Și a adus jertfă din fiecare pereche de animale curate, pentru suferința fraților oameni ca să-L mângâie pe Domnul căci îi părea și Lui rău de ceea ce a făcut. Iar ce spune sf. Grigore cel mare, este corect, Apostolul Toma a văzut pe omul Iisus înviat din morți și a crezut în Dumnezeu că Îl înviase din morți pe acest om și Dumnezeu și a mărturisit fericit: ''Domnul meu și Dumnezeul Meu'' închinându-se sfiintei Treimi ce se vedea prin El. Dar mai târziu a recidivat... neștiind de ce numai el nu a fost chemat să cinstească trecerea la cele veșnice ale Preacuratei Fecioare... căci și el era apostol și necrezând că i-ar fi putut face Domnul așa ceva, nu putea concepe că ar fi putut fi exclus de la așa ceva, știa că Dumnezeu nu l-ar fi exclus niciodată, iată că nu-i venea să creadă... și nu a crezut în mărturisirile celorlalți apostoli și frați... până ce nu au deschis mormântul și sicriul... și acesta era gol. Iar apoi, a căzut din Cer, dintr-un Nor, peste el un brâu feciorelnic... și sfânt. Last edited by vsovivi; 01.02.2011 at 14:25:49. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A filosofa sau a crede? | Seraphim7 | Generalitati | 38 | 18.07.2024 00:01:30 |
"Crede si nu cerceta!" ??? | moro.d | Despre Biserica Ortodoxa in general | 20 | 03.09.2013 12:29:18 |
cauta cu inima si cu tot ce stii, nu cerceta cu ochii | Man Teo | Generalitati | 15 | 15.08.2011 19:17:52 |
Cine nu crede in Dumnezeu | ladyanda | Generalitati | 235 | 14.08.2011 14:08:26 |
Nevoia de a crede | dorinastoica14 | Pocainta | 15 | 21.07.2009 12:41:01 |
|