Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.02.2011, 22:49:15
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fericire Vezi mesajul
Pai cineva spunea mai sus, ca daca ne fardam sau ne tatuam sau nu stiu ce ne mai facem nu avem credinta.Sti cum e in viata? ca la scoala, nu conteaza cum esti imbracat, conteaza cum inveti, deci trupul punem sa ni-l innegrim, important e sa avem sufletul curat. Nu poti judeca pe cineva dupa un certel in plus sau dupa un tatuaj, sotul meu are trei tatuaje, dar asta nu inseamna ca e nu stiu cum. Sau eu daca ma machiez cand ies din casa nu inseamna ca sunt usuratica. Dincotra, demnstrez ca am grija de mine, si ca ma intretin, un motiv in minus ca lumea sa se uite la mine si sa spuna : "Uite-o si pe aia cum e impracata, zici ca vine din padure" sau "Uite-te la femeiea aia cum arata, zici ca face traseu." Cu stil si eleganza nu iesi in evidenta.1 si 2, va pace cand va vorbeste cineva si ii miroase gura? e pacat sa mananci guma in zilele de post.Dumnezeu nu cred ca ne judeca pt asta. Ti-am mai spus, daca el nu vroia sa ne tatuam, azi nu exista tusul.
Nu conteaza cum esti imbracat si intretinut corporal pana la un punct...de la un alt punct incolo,va conta deoarece timpul mare acordat,ingrijirii unui par lung-ondulat sau intins cu placa,mastile de fata,fardatul complet si cautarea hainelor - poate dura n ore...timp in care,altii efectiv le folosesc pt invatat...
De aceea,in fiecare discutie trebuie sa intri in detalii,caci asa la modul subiectiv,da bine!

Mi-ai atras atentia intr-un mod deosebit de interesant,mai ales prin conceptiile cu care operezi:
1.daca Dumnezeu nu voia aia,nu exista!
2.ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place!

1.la aceasta fraza,ti-au mai raspuns si altii,vezi comentariile -total gresit!
Inafara de tusul de tatuat,mai exista in lume si orori mult mai mari decat atat,si nu Dumnezeu este raspunsul,nici permisivitatea Lui,ci noi.

2.aceasta zicala semi-inculta,se foloseste prin popor,cu iz de anecdota si a fost fabricata pe conceptul biblic comform caruia Dumnezeu este facatorul a tot ce este frumos sub soare-natura,animalele,omul-toata creatia este frumoasa!
insa cei care traiesc in superstitia(nu credinta)lui Dumnezeu,o folosesc mai ades cand isi motiveaza apucaturile mitocanesti de a privi insistent o femeie,a cantari-o sexual din priviri,si pt ca o fac public si ceilalti ii surprind,zic atunci cu mare emfaza"ce vrei vere,ce-i frumos...stim urmarea! boriiing!!!

Motivandu-ti astfel conceptiile,ar trebui sa intelegem ca Dumnezeu ne place din aceasta latura lumeasca,ne va place daca suntem frumosi-cu fluturasi si trandafirasi,rochii dintre cele mai alese,eventual designeri celebri,diamante,accesorii,si lista ramane deschisa...
De ce oare,cei care vor sa-i placa lui Dumnezeu isi traiesc viata linistit,modest dar mai ales o pun in slujba altora si nu-si fac din trupul lor un etalon al masurarii mandriei?
Sa fim seriosi,in ochii cui vrem sa epatatam?nu in ochii celor de langa noi?ti-ar mai fi de folos hainele designerilor pe o insula pustie,daca ai naufragia...?nuuu,nu mai conteaza ce faci cand esti singur,important este ce faci cand te afli intr-o multime de oameni-adica sfidarea,mandria,trufia ca trebuie sa fi mai bine imbracat decat ceilalti si trebuie sa-i lasi cu gura cascata,daca se poate!

Nu trebuie sa-mi sariti in cap,ca as fi frustrata sau ipocrita,poate nu am destul tact sa exprim aceste concepte la care singura am ajuns,desigur printr-o serie de imprejurari deloc placute,care m-au ajutat sa-mi dau seama unde ma aflu!
In prezent,ma aflu in plina actiune a reducerii volumului imens de haine si accesorii pe care l-am acumulat in scurt timp-exista siteuri pe care le vand,multe dintre ele fiind noi,cu etichete...
Eu as vrea f mult sa ma pot vindeca de mandrie,pt ca am inteles ca este pacatul cel mai mare,iar smerenia cea mai mare virtute,insa depinde numai de mine sa ma debarasez de multe,si sa ma schimb,fiind o materialista convinsa :)

si inca ceva ce-mi amintesc despre mine,care ma face sa rad acum,am cheltuit salariul pe o luna-doar pt o rochie Giorgio Armani-imi trebuia pt revelion :)))
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
este un pacat sa emigrezi? bmadalin Generalitati 308 28.09.2017 20:53:03
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31