![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
Vezi rezultatele sondajului: Este legea veche abrogata? | |||
Da |
![]() ![]() ![]() ![]() |
15 | 35,71% |
Nu |
22 | 52,38% |
Nu stiu |
5 | 11,90% |
Votători: 42. Nu poti vota in acest sondaj |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
in primul rand, alaturarea intre "a dezlega" si "a sacrifica" , daca se refera la un animal, sigur ca e fortata. Ati mai gasit dvs. in Biblie, in legea veche, cazuri de personaje care sa mai fi dezlegat sambata ? Caci daca a dezlega sambata nu era o crima, atunci trebuia sa se specifice in VT, nu ? La fel cum in cazul poruncii "sa nu ucizi", se fac in VT o multime de precizari cu privire la tipul crimei: de gradul 1 (cu premeditare) sau de gradul 2 (fara premeditare, sau din culpa), si ce consecinte avea omul de tras. Pe cand in privinta sambetei, nu se da nici o derogare de la nimic; nu exista incalcare de gradul 1 sau 2, ci pur si simplu incalcare sau dezlegare. Dar Hristos nu sacrifica sambata, nu ? Doar o incalca, adica o "dezlega". Hristos nu tinea sambata, asta e clar, fiindca chiar el zice: "nu omul a fost facut pentru sambata". A dezlega sambata = a nu o tine. E o chestie de logica semantica. Eu incerc sa argumentez tinerea sambetei, cu un rationament logic si matematic, folosind strict Biblia, iar dvs. imi cereti argumente pentru incalcarea ei fara ca incalcatorul sa fie pedepsit ?? Am aratat, cu citat biblic, ca porunca lui Dumnezeu privind sambata este atat de mare si de nestramutat, incat cel care nu tine sambata trebuie sa moara: Exodul 31, 12-14: << Si a mai vorbit Domnul cu Moise si a zis: "Spune fiilor lui Israel asa: Bagati de seama sa paziti zilele Mele de odihna, caci acestea sunt semn intre Mine si voi din neam in neam, ca sa stiti ca Eu sunt Domnul, Cel ce va sfinteste. Paziti deci ziua de odihna, caci ea este sfanta pentru voi. Cel ce o va intina, acela va fi omorat; tot cel ce va face intr-insa vreo lucrare, sufletul acela va fi starpit din poporul Meu ".>> Deci, dupa ce in capitolul 20 din Exod da poruncile in forma lor generala, Dumnezeu continua in capitolele urmatoare cu precizari. Si in legea civila este la fel: se defineste fapta rea si apopi se dau precizari cu privire la modul in care se pedepseste, tinand cont de circumstante. Dvs. va legati de un joc de cuvinte facut de Hristos, cu dezlegarea boului, dar pe de alta parte trebuie sa tineti cont de porunca lui Dumnezeu referitoare la ziua sambetei, peste care sunteti ferm convins ca nu se poate trece si ca nu se poate modifica. Or, daca in codul penal crima ramane crima si este pedepsita intr-un fel sau altul, la fel si in Biblia incalcarea sambetei e crima, si am observat ca dvs. sunteti de acord cu asta, din moment ce militati impotriva tinerii duminicii , ca fiind o grava eroare ! Si, in continuarea statutarii sambetei ca zi de odihna, Biblia spune care este pedeapsa pentru aceasta crima. Ca urmare, trebuie sa fiti de acord cu mine ca, potrivit logicii VT, referitoare la tinerea si netinerea sambetei, Hristos s-a facut vinovat de calcarea legii in ce priveste sambata. De aceea, el nu a fost condamnat arbitrar, ci exact dupa lege. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
În Noul Legământ, pedepsa cu moartea pentru călcarea Legii rămâne în vigoare, însă executarea pedepsei nu mai este atributul autorității omenești (ori eclesiastice), ci atributul exclusiv al lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Revin cu intrebarea: ce inseamna legarea si dezlegarea sabatului de catre Hristos ? Amintesc ca e vorba de Hristos cel condamnat la moarte din doua motive greu de demontat: calcarea sabatului si pretentia ca este Dumnezeu. conform legii vechi, el merita sa moara din aceste doua pricini. Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
[quote=AdrianAamz;332362]Revin cu intrebarea: ce inseamna legarea si dezlegarea sabatului de catre Hristos ? Citat:
- să nu porți batistă în sabat că aceasta înseamnă muncă (deci s-o coși de haină) - să nu scuipi pe jos în sabat că aceasta înseamnă sistem de irigație, deci mucă - să nu smulgi spice și să le freci în palmă pentru a le mânca, că ci aceasta înseamnă secerat, treierat și frământat pâinea, etc. Citat:
Un medic dacă lucrează în sabat pentru câștigul propriu (salariu) face o greșeală. De asemenea greșește cineva care face 2 Km pentru a merge la bâlciul din satul vecin. Înțelegeți ce vreau să spun? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
In Biblie nu scrie nimic din cele enumerate de dvs., in schimb scrie ca, in conformitate cu Exodul 31, 14, nu e voie sa se faca vreo lucrare. Or, o vindecare e o lucrare. cand Hristos vindeca in zi de sabat, el nu cumva isi fae voia lui, gustul lui ? Lucrarea lui ? "Tatal meu pana ACUM lucreaza, si EU LUCREZ". (Ioan 5). El singur recunoaste ca lucreaza. Or, in zi de sabat era oprit sub pedeapsa cu moartea sa faci vreo lucrare (Exod 31, 14). Am impresia ca dvs. pe de o parte vrreti mentinerea legii vechi privitoare la sabat exact cum era, dar pe de alta parte considerati ca numai Hristos era scutit de tinerea ei. In consecinta, ca sa fii crestin trebuie sa tii cu Moise, si numnai Hristos e derogat de la aceasta. Asta am zis si eu intr-un comentariu anterior: bunul crestin e al lui Moise, nu al lui Hristos. Last edited by AdrianAamz; 03.02.2011 at 16:01:05. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Hristos (ca și/în calitate de Dumnezeu) nu-Și ia concediu în lucrarea mântuirii. Nici noi n-ar trebui să avem "odihnă" în a-i încuraja și vindeca pe semenii noștri. Citat:
Citat:
Nici măcar Hristos nu S-a considerat "scutit". Atelierul Lui de tâmplărie era închis sâmbăta, în schimb nu pregeta să "lucreze" pentru alinarea suferințelor fizice și spirituale ale semenilor Lui. Chiar și în sabat. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
" Si le zicea lor: Sambata a fost facut pentru om, iar nu omul pentru sambata. Astfel ca Fiul Omului este domn si al sambetei." ce inseamna ca "este Domn si al sambetei" ? ca in Hristos nu mai exista tinerea sambetei ? Citat:
Deci, sa ne axam pe CE SCRIE in VT, nu pe ce NU scrie... De acord ? Citat:
Eu nu am incleiat nici o teorie, eu am aratat matematic criteriile biblice ale judecarii si condamnarii lui Hristos. In NT scrie ca evreii i-au zis lui Pilat : "noi lege avem, si dupa legea noastra trebuie sa moara". Si Pilat, desi il gasise nevinovat DUPA LEGEA ROMANA (!!!), ii lasa pe iudei sa-si aplice legea lor. Care, dupa cum zice NT, "e buna si sfanta si dreapta" !!! Nu eu sunt in impas logic, ci altii... Citat:
Eu unul nu stiu acum daca sa ma dau mai langa Moise si sa tin sambata ca sabat, sau sa ma dau langa Hristos si sa tin ziua invierii lui ca sabat. Dar am dreptul sa aleg cumva, nu ? S-o fac logic sau sa las hazardul sa decida ? Citat:
Chiar nu inteleg ceva: dvs. ii acuzati pe altii ca ies din hotarele Bibliei, dar si dvs. o faceti cu nonsalanta. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iudeii si legea veche | lore86 | Iudaismul | 5 | 19.05.2016 17:33:43 |
Icoana foarte veche. | heyladies | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 5 | 16.10.2010 22:35:02 |
icoana veche | catalinabalhui | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 1 | 15.06.2009 08:57:02 |
O rugaciune foarte veche | ARHANGHELUL | Rugaciuni | 17 | 07.01.2007 17:28:33 |
Legea atractiei | CM | Generalitati | 9 | 25.11.2006 15:59:58 |
|