Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.02.2011, 10:29:31
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Legat de "nota de subsol" : Dvs. considerati ca in Biblie unele versete sunt de rang superior si altele de rang inferior ? Unele sunt text recept si altele sunt note de subsol ?
In acest caz, cred ca ortodocsii au o mai mare consideratie fata de Biblie decat dvs.... fara suparare.
Am greșit și-mi cer iertare. La un moment dat chiar am vrut să-mi editez postarea, însă din comoditate am renunțat. Rău am făcut, căci iată, m-ați taxat!
Nu consider că există "versete de rang inferior". Mă gândeam doar la faptul că dacă scrie că "Hristos a mai făcut și alte lucruri", nu înseamnă că a mai dat și alte porunci, ori că a mai modificat din vechile porunci. E totuși o nuanță diferită...

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Ce reguli religioase ii impune Dumnezeu lui Adam ?
Ii impune doar o lege morala: sa nu pui mana si gura pe pomul ala.
Ce religie rezulta de aici ?
Religia ascultării de Dumnezeu! Atunci nu era cazul să-i spună "Adu-ți aminte de ziua sâmbetei s-o sfințești", căci Adam nu era nici amnezic, nici necuviincios să desacralizeze sâmbăta. Asta s-a întâmplat mai târziu (mii de ani după acel moment) cu Adamii și Evele de pe planetă.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Prima Duminica dupa Pasti? georgeval Diverse Sarbatori 4 09.05.2011 16:24:33
Saptamana branzei florinrusu Nunta 5 20.02.2009 09:14:12
Prima ninsoare!... silverstar Generalitati 9 24.11.2008 17:49:12
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11