![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu am fost plecata din tara 4 saptamani in care nu am putut ajunge la biserica.Deci sunt sub afurisenie?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Canonul 80 Trulan : „Dacă vreun episcop, presbiter, ori diacon, sau dintre cei numărați în cler (în clerul inferior), sau vreun laic, de n-ar avea nici o nevoie prea grea sau vreo treabă anevoioasă, ca să lipsească mai multă vreme de la biserica lui, ci fiind (petrecând) în cetate, nu ar merge (la biserică) trei zile de duminică în trei săptămâni, de ar fi clerîc, să se caterisească, iar de ar fi laic, să fie îndepărtat de la împărtășire (de la comuniune, afurisit).”
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, masoneriei, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului, părăsirii patriei și a venirii antihristului de papă în România! Semnați petiția împotriva venirii diavolului de papă în România! - http://www.petitieonline.ro/petitie/...p66477055.html Last edited by colaps3; 05.02.2011 at 22:02:19. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu stiu,nu cred ca nu-i poti trece. Pana la urma cei ce nu vin la biserica si nu au o viata crestina au nevoie de pomenire si rugaciune,nu? Ca asa eu daca sunt crestin bun pot avea si singur de mantuirea mea oarecum. Dar oare nu cei bolnavi au nevoie de doctor??
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu conteazăăăă ! Ați încălcat canonul nu-știu-cât Trulan. Nu vă rămâne decât să vă schimbați username-ul. Semnați "Afurisita_de_caty_deea".
|
||||
|
||||
![]()
De unde le toti scoateti.
Cand fac un pomelnic nu ma duc cu un chestionar la cei in cauza pentru a tine evidenta numarului de zile in care au mers la biserica. Sunt obligata ca fiica duhovniceasca sa ii trec pe pomelnic pe nasii de botez si cununie. Vorbim mai rar si nu incep sa ii intreb de cate ori au fost la biserica pentru a sti daca ii trec sau nu in pomelnic. Eu in semn de multumire pentru cineva, care m-a ajutat, il scriu in pomelnic (la vii) si nimeni nu mi-a zis ca fac o greseala. Stiu de exemplu ca nu ai voie sa scrii in pomelnic pe partener/partenera daca nu sunteti cununati si il treceti doar cu scopul de a se casatori cu dvs.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sau te pomenești că ești făcut: - habotnic - extremist - sectant - sectar - preot - fiu de preot - călugăr - student la teologie - obsedat - înțepat - naiv - ignorant - credul - spălat pe creier ... sau orice altă variațiune de genul acesta.
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, masoneriei, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului, părăsirii patriei și a venirii antihristului de papă în România! Semnați petiția împotriva venirii diavolului de papă în România! - http://www.petitieonline.ro/petitie/...p66477055.html |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Are vreo legătură cu biserica? Cu alte cuvinte, el zice că e creștin dacă e întrebat? Dacă da, atunci s-ar putea să dea cât de cât semn de ascultare față de rânduiala bisericii (depinde și cât de sensibil este la asemenea probleme). Dacă nu, atunci s-ar putea să-l doară fix în cot de canoane.
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, masoneriei, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului, părăsirii patriei și a venirii antihristului de papă în România! Semnați petiția împotriva venirii diavolului de papă în România! - http://www.petitieonline.ro/petitie/...p66477055.html |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pomelnic , acatist | spre_rasarit | Generalitati | 22 | 12.07.2013 19:30:15 |
Inscriere pentru pomelnic | N.Priceputu | Stiri, actualitati, anunturi | 22 | 27.10.2012 21:17:23 |
Pomelnic pentru cei adormiti de care am aflat pe acest forum...+ | LapetiteMoc | Slujba inmormantarii | 22 | 03.08.2011 03:41:54 |
|