Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.02.2011, 21:14:43
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iulyaan Vezi mesajul
exista/poate fi o egalitate intre sexe?as cum se promoveaza mai nou?nu ar trebui, dar.....se intampla.mai este acea femeie autentica,mama cea care se ingrijeste de copil fara a munci de dimineata pana sera,nu neaparat pt ca nu ar avea de mancare?nu vb de conceptia caruia,femeia trebuie sa stea cu nasul numai in tigaie........rolul mamei intr-o familie ,este primordial....dar nu aceia care vine la 7-8 sera acasa....copilul stand doar cu bona....si repet,nu neaparat ca familia duce lipsa crunta de bani si trebuie sa munceasca de nevoie....pt ca nici asta nu este o scuza
Nu exista "egalitate" intre sexe.
Dar nu mi-as face probleme (ca "egalitatea nici nu te fericeste, nici nu te mantuieste).

Cred ca femeile trebuie sa-si regaseasca menirea si firescul. Cred ca femeia din ziua de azi (si barbatul, desigur), nu mai stie care este menirea ei in familie si in societate.
Sa nu stii ce esti este o mare sursa de nefericire atat pt tine cat si pt cei din jur. Daca nu mai stim pt ce traim, am putea sa privim catre modelele crestine pt a ne re-descoperi sensul vietii.
Reply With Quote
Vechi 06.02.2011, 22:33:36
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Nu exista "egalitate" intre sexe.
Dar nu mi-as face probleme (ca "egalitatea nici nu te fericeste, nici nu te mantuieste).

Cred ca femeile trebuie sa-si regaseasca menirea si firescul. Cred ca femeia din ziua de azi (si barbatul, desigur), nu mai stie care este menirea ei in familie si in societate.
Sa nu stii ce esti este o mare sursa de nefericire atat pt tine cat si pt cei din jur. Daca nu mai stim pt ce traim, am putea sa privim catre modelele crestine pt a ne re-descoperi sensul vietii.
Nici eu nu cred ca poate fi vorba de egalitate intre sexe. Barbatul si femeia nu se afla in competitie. Cei doi, in cadrul casatoriei, trebuie sa aiba constiinta ca se completeaza reciproc.

Daca barbatul e cap femeii, putem spune ca femeia este inima barbatului.
Iar omul deplin nu dovedeste prostie (lipsa capului), dar nici rautate (lipsa inimii). :)
Reply With Quote
Vechi 07.02.2011, 18:51:27
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de George.m Vezi mesajul
Nici eu nu cred ca poate fi vorba de egalitate intre sexe. Barbatul si femeia nu se afla in competitie. Cei doi, in cadrul casatoriei, trebuie sa aiba constiinta ca se completeaza reciproc.

Daca barbatul e cap femeii, putem spune ca femeia este inima barbatului.
Iar omul deplin nu dovedeste prostie (lipsa capului), dar nici rautate (lipsa inimii). :)
Sa inteleg ca putem gandi si fara cap si putem trai si fara inima? In cazul asta cum de Iisus a zis ca din inima omului vin toate relele? Se referea doar la femei, daca doar ele au inima? Si cum de femeile dau socoteala la Spovedanie si la Judecata si la orice Tribunal de faptele lor daca nu au cap? De ce nu vine barbatul sa dea socoteala in locul lor si sa zica ca el trebuie judecat in locul femeii pentru ca el este capul? Mi se pare ca toata treaba este "La placinte inainte, la razboi inapoi" in favoarea barbatilor. Intr-adevar fara inima
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Blesteme...mit sau realitate?!? ioana30 Generalitati 40 02.10.2012 17:47:06
Lilith,mit sau realitate? mihaitzaneicu Generalitati 8 18.01.2012 12:14:31
Destin...realitate sau mit?! ioana30 Generalitati 13 30.10.2010 13:11:08
Manastirea Frasinei, realitate. Cezareu Rugaciuni 2 01.03.2009 21:05:13