![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Crestinismul a aparut in epoca sclavagista. Numai oamenii cu educatie (deci si cu bani, caci atunci nu existau scoli gratuite) stiau sa citeasca. In afara de evrei, care puneau accent pe educatia fiecaruia, in restul lumii de atnci, cei care stiau sa citeasca erau cam la fel de rari ca cei care au azi Audi Q7 (raportat procentual). Oamneii liberi erau de doua categorii: aristocratii si plebeii. Numai cei din prima categorie, deci o minoritate, aveau acces la educatie. ceilalti, prindeau si ei faramite din zbor. Sclavii... credeti ca stapanii lor aveau interseul sa le ridice nivelul intelectual prin deprinderea cititului si scrisului ? Sper sa fi aflat si dvs. informatia ca un sclav scrib costa cat un pluton de sclavi analfabeti... Citat:
Citat:
Vreau doar sa atrag atentia ca nu calitatile personale ale fiecaruia il fac sa mearga pe calea cea drepta atunci cand citeste Scriptura, ci norma comunitatii lui Hristos: Biserica. Si eu NU am primit de gata acest adevar, ci l-am descoperit cautandu-l timp de mai mult de 25 de ani... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din cate stiu eu dusulla biserica te sfinteste deoarece se aude Cuvantul Domnului care ne curateste! fara folos e pentru tine care o interpretezi omeneste vorba iehovistilor : studentii in biblie! Dar nu porfesori! Apoi umorul tau e deprost gust! (Sper ca dvs. nu vreti sa descurajati cercetarea Sfintei Scripturi.) Apoi daca o faci pe prostul eu nu stiu, dar majoritatea primilor crestini nu stiau sa citeasca si se converteau din auzite nu din citite! P.S eu cred ca acest frate a fost chemat de catre ceilalti doi adventi dar se pare ca e mult mai slab pregatit :P Last edited by bairstow; 08.02.2011 at 23:42:42. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Marele Apostol al neamurilor (Pavel) ii lauda pe crestinii care il verificau cu Scriptura chiar pe el, marele Apostol. "Au primit Cuvîntul cu toatã rîvna, si cercetau Scripturile în fiecare zi, ca sã vadã dacã ce li se spunea, este asa."(Fapte 17:11) Eu am fost si bolnavior cand am fost mic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apostolii nu au mers cu Noul Testament in geanta, fiindca, hm ! inca nu-l scrisesera... Iar apoi, cand au inceput sa scrie ba cate o epistola, ba cate o evanghelie, ei nu stiau ca participa la crearea unei noi Scripturi, cea a Noului Testament, si nu ei au adunat cele 27 de carti canonice de azi intr-un volum... Cauvantul despre Hristos nu venea decat prin gura apostolior si acelor instruiti si numiti de ei... reiese clar din NT ! Evanghelistul Ioan a redactat evanghelia care ii poarta numele abia in ultimii ani ai secolului 1, aproape de anul 100. Credeti ca pana atunci nu s-a stiut in Biserica crestina si nu s-a practicat nimic din cele scrise acolo ? Caci evanghelia dupa Ioan e un caz mai special fata de celelalte evanghelii; credeti ca crestinii din anii 35, 40, 50, 60, 70 , 80 NU aveau habar ca Iisus mai e numit si Cuvantul (LOGOSUL) ? Pai, daca e asa, ei ar fi respins aceasta noua (si ultima) evanghelie, caci nu corespundea cu ce stiau ei pana atunci ! Un anume "teolog" din a doua jumatate a sec. 19, unul Von Harnack, pe baza acestei observatii, a negat autenticitatea evangheliei dupa Ioan ! Si a mai negat pana si realitatea invierii lui Hristos...si culmea e ca s-a folosit pentru asta de aceeasi Biblie de care va folositi si dvs. !!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Rusii s-au convertit vazand cum ii slujeau lui Dumnezeu crestinii din Constantinopol in secolul 10.
Cronica nu mentioneaza ca trimisii cneazului au zis : "am citit Biblia si am aflat adevarul", ci au zis ca au participat la manifestarea concreta a credintei crestine si ca nu au stiut daca se mai afla pe pamant sau au ajuns in ceruri. Si apoi au cerut crestinarea. Odata cu ea, li s-a dat si Biblia. Dar nu mai inainte. |
|
|||
|
|||
![]()
Domnule bairstow, cu regret trebuie să vă mărturisesc: aveți o credință greșită!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
El se regaseste aici: Matei 7, 15. Feriți-vă de proorocii mincinoși, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa incercam sa fim rezonabili si onesti unii cu altii. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum raspunde Dumnezeu rugaciunilor? | anna21 | Generalitati | 56 | 24.01.2012 11:25:03 |
Despre viclenia sectantilor | georgel23c | Secte si culte | 3892 | 03.10.2011 10:49:18 |
Dumnezeu raspunde omului credincios | crissta | Intrebari utilizatori | 4 | 02.12.2010 19:04:42 |
|