![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
În calitate de ortodox ar trebui să știți. Și mă limitez în limba română, nu în papuașă. Dacă veți pricepe mai bine în papuașă, o să fac efortul pentru dumneavoastră.
|
|
|||
|
|||
![]()
In 1914 au tradus ca sa inteleaga tot poporul, nu stiau ca o sa apara unii care tin sarbatorile evreiesti. Deci voi nu stiati ca Sambata nu are cum sa fie scrisa in Vechiul Testament, pentru ca nu aparusera romanii sa inventeze zeul Saturn? Sa nu-mi spui ca din cauza asta ati devenit adventisti, crezand ca acolo scrie sambata? Sau stiati astea, dar ati scris ca poate unii nu inteleg?
|
|
|||
|
|||
![]()
Să înțeleg că în 2002 au tradus ca să nu înțeleagă tot poporul?
Cam cusută cu ață albă explicația... și în 1914 existau păzitori ai sâmbetei (chiar și în afară de evrei). Deci voi nu stiati ca Sambata nu are cum sa fie scrisa in Vechiul Testament, pentru ca nu aparusera romanii sa inventeze zeul Saturn? Sa nu-mi spui ca din cauza asta ati devenit adventisti, crezand ca acolo scrie sambata? Sau stiati astea, dar ati scris ca poate unii nu inteleg?[/quote] Pentru clarificare, mitul zeului Saturn este chiar mai vechi decât romanii, își are originea (ca și închinarea la Soare) în vechiul Babilon. Deci înainte de Moise și scrierea VT. Iar problema de fond nu este denumirea de "sâmbătă", ci faptul că aceasta e ziua a șaptea - zi sfințită și binecuvântată de Dumnezeu încă de la Creație. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Or fi fost vreo 2-3 pazitori din astia de-ai lui Miller si in 1914. [QUOTEtricesimusquintus;335599]Pentru clarificare, mitul zeului Saturn este chiar mai vechi decât romanii, își are originea (ca și închinarea la Soare) în vechiul Babilon. Deci înainte de Moise și scrierea VT. Iar problema de fond nu este denumirea de "sâmbătă", ci faptul că aceasta e ziua a șaptea - zi sfințită și binecuvântată de Dumnezeu încă de la Creație[/quote] Zei au fost d emult al multe popoare, dar la babilonieni corespondentul se numea Nimib, eu ziceam de denumirea de Saturn. Da, in ziua a saptea S-a odihnt Domnul, iar alta e ziua data lui Moise, ziua in care mana n-a mai cazut. Nu scrie niciunde ca e aceeasi zi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu de mult am dat textele veterotestamentare ce confirmă că e aceeași zi. Dacă e "Sâmbăta Domnului Dumnezeului tău" (cea din porunca a IV-a), nu poate fi o altă zi, mai ales că porunca face referire chiar la odihna lui Dumnezeu de la Creație. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
A saptea zi, asa cum apare prima data in pustiu, este ziua a saptea de cand Dumnezeu le-a dat mana, asa scrie in Iesirea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Mai mult decât atât, după ce unii au cules mană și în Sabat, Dumnezeu exclamă: "Pînă cînd aveți de gînd să nu păziți poruncile și legile Mele?" (vers.25) Acum întreb și eu ca un țăran prost ce sunt: care porunci și care legi? Că nu ajunseseră încă la Sinai... Oare nu era vorba despre aceleași legi și porunci păzite de Avraam cu sute de ani mai înainte (Facerea 26,5)? Last edited by tricesimusquintus; 11.02.2011 at 09:49:34. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar dvs. pe topicul "Sabat" ati postat acest link ortodox: http://www.resurse-ortodoxe.ro/carti.../despre-sabat/ Copiez ce scria chiar la inceput: "Ziua a saptea a fost numita sabat (= sambata). Cuvantul “sabat” inseamna odihna, caci in ea “s-a odihnit Dumnezeu de toate lucrurile Lui”( Facerea II, 2.), dupa cum spune dumnezeiasca Scriptura." Sper ca sunteti de acord cu postarea dvs. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 16:00:01 |
Prima Duminica dupa Pasti? | georgeval | Diverse Sarbatori | 4 | 09.05.2011 16:24:33 |
Saptamana branzei | florinrusu | Nunta | 5 | 20.02.2009 09:14:12 |
Prima ninsoare!... | silverstar | Generalitati | 9 | 24.11.2008 17:49:12 |
Saptamana Patimilor | iosif | Din Noul Testament | 21 | 23.04.2008 12:56:11 |
|