Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2011, 17:19:15
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
nu vad de ce si-ar pierde Tora caracterul sacru daca regulile de curatenie ar fi reguli de igiena.. pana la urma unde este catalogata necuratirea in sine un pacat in Tora?
Nu daca ar fi reguli de igiena ci doar daca ar fi doar reguli de igiena si nimic altceva.Intelegeti? Nici un evreu de pe lumea asta nu o sa va spuna ca Tora este un manual de preventie medicala.Este mai mult decat atat.Pina acum,am facut tot posibilul sa va arata ca necuratirea era considerata pacat.In primul rand prin neascultare.Necuratirea,prin consumarea unor alimente interzise,era o razvratire directa la cele spuse de Cel de Sus.La o regula fixata de EL.Daca Cel de Sus spune:,,Omule nu manca soareci".si acel om maninca,atunci credeti ca acel om este curat in fata Celui de Sus? Medical sigur nu va fi curat si nici moral,pentru ca a ignorat o regula divina.Ignorarea poruncii divine este necuratenie prin lipsa ascultarii.Nu stiu cum ar trebui sa spun ca sa ma fac inteles.Poate nu pot eu explica destul de clar.Am postat un citat din I Corinteni 6:17-18,este scris foarte clar,eu asa inteleg.

,,Ieșiți din mijlocul lor și vă deosebiți, zice Domnul, și de ce este necurat să nu vă atingeți și Eu vă voi primi pe voi.Și voi fi vouă tată, și veți fi Mie fii și fiice", zice Domnul Atotțiitorul"

Este extrem de clar.Ca sa te primesca nu trebuie sa te atingi de ceea ce este necurat.Mai ales la nivel spiritual.Te poti atinge cu gandul de un aspect pacatos.Evita necuratenia in toate formele sale.Evita neascultarea de Cel de Sus.Asta este conditia ca sa te primeasca.

Last edited by Scotsman; 12.02.2011 at 17:33:07.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare