Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2011, 22:34:54
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Atitudinea respectivului preot este extrem de riscantă, pe de o parte încălcarea unor canoane, pe de altă parte, precedentul pe care l-a creat (de auzit tot s-a auzit, dacă am auzit și noi).

Într-adevăr, preoții sunt nevoiți, uneori, să ia decizii care ne contrariază. Eram la o discuție, odată, cu un preot (eu, ceva mai riguros, cu respectarea canoanelor, el, pe drept cuvânt, ceva mai maleabil) cu privire la împărtășirea sau nu a unei fete din sat pentru un anumit păcat care ar fi necesitat un timp oarecare de oprire de la împărtășanie. Și el totuși a împărătșit-o în aceeași zi în care a și spovedit-o. Justificare: cum ar fi fost privită acea fată în sat, de ce fapte reprobabile ar fi fost suspectată o minoră, dacă preotul ar fi refuzat să o împărtășească duminica la Sf. Liturghie, când toți din sat au văzut-o spovedindu-se? "Chiar puteam să arunc în gura lumii o nefericită care, paote, nici nu a știut ce face?", mi-a spus atunci. Era înfierată de telenovelistele satului pe multă vreme, asta o spun eu. Evident că nu compar cele două situații, gestul părintelui nu este corect, oricum, Dumnezeu să-i ajute. Grea cruce!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Copiii nebotezati, pe picior de egalitate cu sinucigasii ? anamaria.petre Generalitati 153 12.02.2013 01:18:40
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) mirela1990 Umanitare 0 11.12.2010 23:27:05
Copiii nebotezati au parte de slujba inmormantarii? manuela_m Intrebari utilizatori 4 21.08.2010 18:23:53
Inmormantarea copiilor nebotezati huchohucho Slujba inmormantarii 0 06.02.2010 18:26:31