Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.02.2011, 11:34:13
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit cu cat citesc mai mult pe net, cu atat il vad pe diavol

Sa citim cartea "Despre inselare", a Sfantului Ignatie Briancianinov.

Sa avem mare grija la tot ce seamana a "spectacol".
Dumnezeu nu este spectaculos, nu cauta admiratori si nu fascineaza prin semne publice.

Cat despre Maica Domnului... aparitiile acestea publice le intalnesc mai ales in lumea catolica.
La ortodocsi, Maica Domnului a aparut doar personal, in viata celor cu viata aleasa (cazuri cunoscute in Athos).

Personal, privesc cu oarecare tristete aceasta intamplare.

Medjugorje (Bosnia Hertegovina) este unul din acele locuri, unice in lume, in care apare Fecioara Maria, oferind mesaje, viziuni si vindecari, un loc binecuvantat, un vortex energetic de vindecare care inlesneste primirea si cresterea darurilor spirituale si vindecarea sufletelor. In acest loc minunat, doamna Daniela Lucia Nistor, vizionar, invatator, vindecator spiritual si vechi prieten al site-ului nostru, a hotarat sa realizeze, in luna octombrie a acestui an (2010), un "Pelerinaj de suflet". Doamna Lucia Nistor ne promite in acest pelerinaj exercitii de sensibilizare cu energiile divine, primirea initierii si darurilor divine potrivite misiuni fiecaruia dintre noi si crearea conexiunii cu Ingerul Pazitor, cu un spirit personal de putere, cu energiile Duhului Sfant, ale Domunului Iisus si ale Fecioarei Maria.

Last edited by windorin; 16.02.2011 at 11:39:44.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2011, 12:49:01
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

Sa avem mare grija la tot ce seamana a "spectacol".
Dumnezeu nu este spectaculos, nu cauta admiratori si nu fascineaza prin semne publice.

Dumnezeu se manifesta fiecaruia cand vrea spectaculos....are mai mult decat admiratori, are fii si fiice care-L iubesc...si mereu fascineaza sufletele gata sa-L primeasca si recunoasca in tot ce reprezinta lumea , ca o scena a propriilor noastre vieti....
Minuni se petrec atat de multe , dar prea des nu le recunoastem sau chiar ne scapa...Legat de aceste aparitii ma abtin...Insa in viitor s-ar putea sa avem surprize, mai placute ori nu...Doamne ajuta-na si ne iarta !
Reply With Quote
Vechi 16.02.2011, 16:06:11
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit

Si totusi... Dumnezeu si Fecioara Maria... nu se arata oricui si oricum !!!
Miroase a inselare...
Vechi 16.02.2011, 17:39:44
Banned

Implicit

E o varianta sa fie inselare(psihoza colectiva parca se cheama)....Insa ca ce si pentru ce? Ca nu se petrece nimic rau acolo. poate....Asta nu-mi pot raspunde inca...

ps, sa fie o manipulare colectiva a mintilor? ca sa se creada ce?
Reply With Quote
Vechi 16.02.2011, 17:48:23
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Cei din generatia noastra nu au avut cum sa apuce un caz celebru in Romania antebelica. Acela al unui "vizionar" de acest fel, ba chiar si mai si: omului ii aparea nici mai mult, nici mai putin decat....Dumnezeu Tatal. Il chema Petrache Lupu si serialul, cu multe episoade, s-a desfasurat intr-un sat nu departe de Bucuresti, la Maglavit. Cam cati cred cu tarie azi in aparitiile de la Medjugorje, credeau si atunci in cele de la Maglavit. De fiecare data veneau tot mai multi oameni, incat expresia "ca la Maglavit" a ramas sa descrie o multime de oameni care vin sa vada ceva.
Falsul a fost dovedit. Ceea ce nu inseamna ca, pana in ziua de azi, nu mai apar din cand in cand, prin "almanahe" articole pe acea tema: daca, totusi, povestea a fost reala ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 16.02.2011, 17:53:18
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Cei din generatia noastra nu au avut cum sa apuce un caz celebru in Romania antebelica. Acela al unui "vizionar" de acest fel, ba chiar si mai si: omului ii aparea nici mai mult, nici mai putin decat....Dumnezeu Tatal. Il chema Petrache Lupu si serialul, cu multe episoade, s-a desfasurat intr-un sat nu departe de Bucuresti, la Maglavit. Cam cati cred cu tarie azi in aparitiile de la Medjugorje, credeau si atunci in cele de la Maglavit. De fiecare data veneau tot mai multi oameni, incat expresia "ca la Maglavit" a ramas sa descrie o multime de oameni care vin sa vada ceva.
Falsul a fost dovedit. Ceea ce nu inseamna ca, pana in ziua de azi, nu mai apar din cand in cand, prin "almanahe" articole pe acea tema: daca, totusi, povestea a fost reala ?
Este posibil sa fi fost reala...n-am de unde sa stiu....Dar tu fiind medic poti explica chestia aceea datorita careia se poate ca mai multa lume simultan sa vada sau sa li se para ca vad acelasi lucru?
Reply With Quote
Vechi 16.02.2011, 18:04:44
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

La Medjugorje nu este cazul. Vizionarii sunt, din câte am înțeles, în număr de patru. Au mai fost turiști care se sugestionează că au văzut-o pe Sf Fecioară. Confruntând mărturiile și analizând alte probe (un pretins foc miraculos), Biserica nu a constatat nimic supranatural.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 16.02.2011, 18:12:29
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Falsul a fost dovedit.
In ce fel a fost dovedit falsul in cazul lui Petrache Lupu? Am mai discutat pe forum despre Petrache Lupu, dar acest lucru nu s-a specificat.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2011, 20:57:23
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

In cazul Medjugorje opinia ortodocsilor (in general) este ca e o inselare de la vrajmasul, nu o inselare a celor care merg acolo sau a celor care au viziuni.
Cum am mai spus si in alt topic in ortodoxie se cerceteaza de obicei daca e o inselare de la vrajmasul sau o minune de la Dumnezeu.
Din ce am observat catolicii cerceteaza de obicei daca e o inselare de la cel/cei ce propaga fenomenul supranatural sau daca e o minune de la Dumnezeu. Inselarea de la vrajmasul capata doar o atentie superficiala, cel putin pentru credinciosi.
In ortodoxie nu am vazut sa se cerceteze daca minte vreunul, pentru ca astfel de cazuri sunt rare.
Totusi, in acel articol preotul catolic vorbeste mai mult de inselare de la vrajmasul.

In cazul Petrache Lupu Biserica nu i-a acceptat viziunile, dar nici nu l-a condamnat. UNii ierarhi am vazut ca spun ca ar fi fost inselare de la vrajmasul (nu de la Petrache Lupu). Am citit acum pe net ca a murit abia cu putini ani in urma, in 1994.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2011, 15:55:41
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
In ce fel a fost dovedit falsul in cazul lui Petrache Lupu? Am mai discutat pe forum despre Petrache Lupu, dar acest lucru nu s-a specificat.
"Minuni si false minuni" - Mihai Urzica
Daca nu ai cartea (eu am downloadat-o de undeva... e scanata dupa original) lasa-mi o dresa de mail pe privat.
Pe scurt ce am inteles eu din cazul Petrache Lupu: invataturile pe care pretindea ca i le-a transmis Dumnezeu (Mosu) nu corespund nici cu biblia, nici cu partea de dgomatica a bisericii ortodoxe.

Thread Tools
Moduri de afișare