Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Draga H.,
Eu sunt de parere ca in tara noastra in care copiii sunt lasati sa moara de foame, nimeni nu va putea sa rezolve problema cainilor vagabonzi. Nu pentru ca nu va vrea, ci pentru ca nu va fi posibil: din lipsa banilor mai intai, apoi din lipsa organizarii, poate si din cauza unor piedici care se pun intentionat samd.
Deci, pragmatic vorbind, solutia cea mai urata devine practic singura posibila - asa vad eu lucrurile. Asta pana nu e prea tarziu.
Doamne ajuta si weekend placut.
|
Pana una alta,chiar si tu faci parte din"tara noastra in care copiii sunt lasati sa moara de foame",si in general unde toate sunt lasate de izbeliste.Da,si eu sunt un cetatean roman ca si tine,diferenta dintre tine si mine este ca eu m-am implicat activ vreo 16 ani in aceasta"afacere"a cainilor fara stapan,eu si parintii mei,cu banii nostri sau donatii ale altor vecini care nu aveau timp,insa preferau sa ajute macar cu ceva.
Totul a inceput in vara lui '89 cand am gasit doi caini abandonati...unul l-am oprit noi,si celalalt l-am dat unor rude cu copii;apoi pe rand,am ingrijit,STERILIZAT,deparazitat,vaccinat pe mai toti cainii care s-au aciuiat pe la bloc si care spre stupoarea noastra nu mai pridideau sa apara-abia gaseam controlul unei situatii,ca la cateva zile apareau altii noi...
Eu si tatal meu,care aveam partea cea mai activa a lucrurilor,eram terorizati,caci stiam ce ne asteapta din nou,iar multi ani nu avut automobil si cel mai dificil a fost sa cari la propriu,cainii catre cabinet pt a fi sterilizati.Nu mai vb despre cheltuielile aferente si chiar de timpul acordat acestor probleme-intr-o zi un om fara iubire,asa ca dvs,a taiat cu cutitul falca unei catele,de la bloc...eu ma intorceam de la un spectacol,era tarziu...cainii blocului dormeau sub masini,insa s-au trezit cand am aparut prin preajma,venind sa-mi dea binete,cum faceau intotdeauna;abia cand am ajuns in apartament am observat ca sunt murdara de sange pe maini...a trebuit sa-mi pierd toata noaptea la doctor,cu operatia falcii catelei,si s-o caram pe la 3 dim.anesteziata total spre casa...
Toate acestea din cauza unui neispravit,care in loc sa faca ceva constructiv cu viata lui,mai aduce necazuri in plus altora!
Ma irita fatarnicia si modul mincinos in care mediatizati ac problema,tot ii dati inainte cu o singura fraza care sa le bage pumnul in gura la toti:"mutilarea copiiilor"...
Vai,vai,vai ce profund...ce"realitate"infioratoare...mai ca m-ati facut sa suspin...
Cum spuneam,m-am ocupat de caini 16 ani,i-am carat la cabinet desi nu-si doreau asta,m-am apropiat cand aveau pui sau mancare,am trecut printre haite,NU S-A INTAMPLAT NIMIC !
Desi au fost atatia caini la bloc si inca mai sunt,nimeni nu a raportat nici un incident in zona noastra pe ac perioada de 16 ani;aaaahh ca sunt unii ca dvs cu mari probleme afective,care prefera sa-i sutuie si sa-i violenteze...sa ne fie cu iertare,atunci animalele reactioneaza...
Nimeni care a trecut ,pe langa un caine,cu compasiune si iubire nu a fost muscat!!!Or mai fi cazuri izolate,dar chiar sa faci din aceste cazuri rare,o"realitate"demna de stirile de la ora 5,nu imi pare cinstit!