![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
in plus, in viata suntem mereu limitati, iar daca vrem sa ne limitam la Dumnezeu, poate ca urmare a dragostei catre Sine (sa speram cu cat mai multa minte) e ceva pacat in asta? Oare postul ce e de fapt? Dar pe langa post mancam si carne si o cinstim si il slavim pe Dumnezeu ca ne-a dat carne... Nu e asa si cu muzica? Uite de dragul lui Dumnezeu, calugarii, pustnicii, unii mireni, unii daca au renuntat la muzica zicand ca e stricatoare, ii opreste sa se roage mai mult decat ar dori... oare sunt limitati?... vezi limitarea de care vorbesc?... De aia Danut a avut mai multa dreptate, pentru ca tu nu l-ai inteles... si n-ai abordat problema mai serios... Iar despre cei care-mi tin trena sau sunt descuiati la minte sau nu, si cei care nu fac asta presupun ca se refera la sustinerea anumitor pareri de ale mele... Ce sa zic, descuierea la minte nu are nici in clin nici in maneca cu sustinerea unor anumite pareri... asa ca sa nu mai discutam asa ceva... Citat:
Uite, eu am presupus ca e o problema in astfel de excese, si am cautat o anumita solutie... de aici in colo e problema mea... sau cel putin presupun asta... Si uite un fel de a aprecia muzica... http://www.youtube.com/watch?v=-JfpacjZWyw http://groups.yahoo.com/group/credin...a/message/1294 ^ || Scurta privire teologica asupra muzicii...
|
|||
|
|||
![]()
Precum bine cunosti , chiar daca nu vei recunoaste , ai avut o atitudine recalcitranta vizavi de opiniile mele, de cand ai facut primul post pe alt topic..Nu-mi pasa de asta( te porti cum stii ) , fiind irelevant , insa 3 lucruri vreau sa-ti punctez si ti le voi repeta la INFINIT pana iti vor intra bine in cap:
1.Nu am afirmat ca muzica religioasa nu e buna(dovada ca pe topicul initiat de mine postez mereu si nu sunt ipocrita ca altii)Iar despre scrieri ale parintilor la fel..Am scris in CLAR.....ca nu socotesc a fi bine sa nu citim DECAT ce au asternut ei pe hartie......... ..DECI..nu fa pe moralizatorul ca ma faci sa rad...la modul pueril in care zadarnic imi tot cauti pricina.... 2.Sa fim seriosi...Daca vrei sa te rogi mult o poti face...Si poti asculta si muzica de care vrei apoi....Iar cat de maruntel gandesti rezulta la fel de claro din cum ai interpretat chestia cu trena(aici iti multumesc, iar m-ai binedispus)....baiete !Si sa nu uit...tot de dragul lui DUMNEZEU, eu ascult pe langa muzica psaltica , multa alta muzica si ma simt extraordinar si n-as renunta la asta pentru nimic in lume oricat ati urla tu ori altii ca n-as avea dreptate...NU caut sa-mi impun parerea...Eu asa simt ! Punct! 3.Crescand cu mama muziciana , normal ca stiu aprecia realele valente ale muzicii, iar daca am alta opinie decat a ta, AM DREPTUL...pentru ca e libertate de exprimare a opiniei si n-ai cum sa schimbi asta tu, si nici n-ai cum sa-mi demonstrezi nimic...Pace tie ! ps. Mi-e perpendicular ce si cum si mai ales de ce ( de fapt eu cunosc raspunsul la cea din urma cel putin) incerci in locul unui dialog cordial, sa impui ceva ce eu nu accept...Asta spune multe... Dumnezeu sa fie cu noi ! . |
|
||||
|
||||
![]()
@ calator prin ploaie
Noo, acuma imi cer scuze, in anumite privinte ai dreptate... eu am incercat sa tratez aceasta "problema" cat mai serios... ce vrei asa arat faptul ca ma implic :)) Dauneaza muzica sufletului, dar in masura in care tu o lasi sa te afecteze, ca de multe ori nu tot ce ascultam e bun, no acuma intelegi :))) Daca o sa vrei sa urci pe trepte duhovnicesti, si o sa cauti, o sa te bati si de chestia asta... poate natural, prin fire, de la sine... sau poate logic... intelegi? Eu vorbeam de lucruri mai mari decat acela de a asculta pur si simplu muzica... Si poate de aia posturile noastre s-au tot "intersectat", ca eu n-am inteles modul cum privesti tu asta... Ce vrei, eu cu minte mea asa maruntica, cad destul de des in controverse de credinta, extreme, si dup-aia ma ridic cu multe rani sufletesti... intelegi acuma? ce mai vrei sa iti spun... De multe ori nici nu intentionez sa vorbesc din rautate, cu tine sau cu altcineva... dar ma apuca ironia, si nervozitatea, cand mi se pare ca sunt luat in ras... poate am o personalitate defectuoasa... ce sa fac..
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul si Cuvantul lui Dumnezeu, pentru Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Last edited by xanixade; 20.02.2011 at 21:37:36. Motiv: incomplete |
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumesc. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca muzica are acelasi efect nociv ca si palavrageala, ca si gandurile aiurea, ca si bautul de alcool, mancatul in exces, lenevitul in pat sau privitul la TV. Nu e un efect nociv decat prin stimularea simturilor, adormirea mintii si prin preocuparile lumesti pe care le poate genera. Toate de mai sus sunt acceptabile cu masura. Normal ca pentru un calugar muzica e ceva rau, ispititor, dar in aceeasi masura este pentru el si, de exemplu, plimbatul prin oras.
|
|
|||
|
|||
![]()
Sfântul Ioan de Kronstadt a zis:
"Să nu vă lăsati atrasi de sunetul plăcut al unui instrument sau a unei voci, ci fiti atenti ce urmări au acestea asupra sufletului vostru. Dacă sunetele aduc liniste în suflet si sentimente curate , dumnezeiesti, atunci vă puteti hrăni sufletele ascultându-le. Dacă însă sunetele nasc dorinti trupesti , îndepărtati-le cu totul si să nu mai ascultati o asemenea muzică. ". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Domnul si Maica Domnului sa te binecuvinteze si sa-ti sporeasca induhovnicirea. |
|
|||
|
|||
![]()
cintecul sirenelor mult rau puteau face lui ulise,desi cintau inebunitor de frumos.
|
![]() |
Tags |
ce gen sa ascultam, gen de muzica, muzica, sfaturi muzica, sfintii parinti si muzica |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pareri pro&contra despre reportajul protv-ului legat de preoti!!! | ovidiu.mihai05 | Biserica Ortodoxa Romana | 11 | 16.05.2011 18:52:48 |
sa ne vedem la poarta raiului! | lore86 | Generalitati | 11 | 31.08.2010 21:29:54 |
Despre muzica...o intrebare. | tigerAvalo9 | Generalitati | 17 | 30.04.2010 12:04:16 |
Pareri despre ASCOR(Asociatia Studentilor Crestin Ortodocsi Romani) | none | Generalitati | 6 | 17.11.2009 00:08:07 |
|