![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
În concluzie, de ce-L acuzați pe Iisus? De lașitate, frică, oportunism, ori de fățărnicie? Citat:
- ziua a 7-a - ziua de odihnă - ziua Domnului în care El S-a odihnit la Creație - Sâmbătă Nu știu cum ar trebui să fie cineva ca să le considere pe toate acestea duminică! Nici măcar nu găsesc un eufemism. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prietene, nu am zis niciodata ca in decalog scrie de "dinte pentru dinte"Eu unul am spus ca in LEGE Legea pe care a dat-o Dumnezeu evreilor prin Moise nu se limiteaza doar la Decalog. Nu am zis ca Hristos a considerat ziua sambetei ca o zi ordinara, dar nici nu a zis "raspicat" sa o respectam ca o zi de odihna, el care a dezlegat sambata (Ioan 5:18).Si unde anume ai gasit tu scris in Geneza ca ziua in care s-a odihnit Dumnezeu dupa creatie a fost sambata?In Geneza spune doar ca Dumnezeu s-a odihnit in ziua a 7-a si a sfintit-o, dar nu spune ca era sambata.Voi adventistii ati tras concluzia asta! Si pentru a te informa mai bine citeste Codex Sinaiticus (cea mai veche Biblie din lume, sec IV).Se gaseste on line pe net in engleza, germana, rusa si greaca, tradus de o echipa multinationala de la cele mai prestigioase universitati din USA, Germania, Rusia si Grecia.Acolo ai sa geseti, daca cauti in decalog, scris ca omul trebuie sa pazesca ziua a 7-a ca zi de odihna si NU sambata, asa cum sustineti voi adventistii |
|
|||
|
|||
![]()
Vorba vine, ca Dumnezeu nu se odihneste dupa cum stim cu totii, dar revenind la noi oamenii care chiar avem nevoie, ce intelegi prin a te odihni in ziua a saptea? In ce consta odihna?
Porunca originala spune sa lucrezi 6 zile. Respecta adventistii si aceasta parte de porunca? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In realitate omul se odihneste in fiecare zi, ideea unei zile exclusive de odihna e destul de absurda. Daca ar sta toata lumea acasa 24 de ore pe saptamana ar paraliza totul, cum sa aplici un principiu dat intr-o epoca complet agrara in lumea moderna care functioneaza in mod cu totul diferit. |
|
|||
|
|||
![]()
[/quote]
Citat:
Citat:
Da, Dumnezeu S-a odihnit in ziua a saptea de la creatie, asta stim si noi. Ca e exact aceeasi zi cu cea data lui Moise si cu cea de azi e doar o fantezie. Hristos normal ca se ducea in Sabat la templu, pentru ca atunci era lume. De ce sa se duca in prima zi, ca sa ajute la curatenie in templu? Vedem insa ca Hristos era certat ca nu tinea sabatul. Deci cade. Da, e ziua intai din timpul lui Iisus. Eu am arata ca se pare ca nici macar nu e aceeasi zi din vremea lui Moise, evreii luand-o la capat cu numaratoarea din luna intai dupa ce nu mia tinusera legea zeci de ani. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În ce privește regimul muncii, azș au o teologie bine fundamentată (biblic). Porunca a IV-a se ocupă și cu regimul muncii, fiind o pledoarie pentru lucul corect și bine făcut ("să-ți faci tot lucrul tău"). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Știam lucrul acesta și l-am și discutat deja: nu are legătură cu chestiunea discutată de noi, deoarece nu este textul de pe tablele de piatră, ci un comentariu mozaic la acesta. Așa că te rog nu mai devia inutil de la subiect.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 16:00:01 |
Prima Duminica dupa Pasti? | georgeval | Diverse Sarbatori | 4 | 09.05.2011 16:24:33 |
Saptamana branzei | florinrusu | Nunta | 5 | 20.02.2009 09:14:12 |
Prima ninsoare!... | silverstar | Generalitati | 9 | 24.11.2008 17:49:12 |
Saptamana Patimilor | iosif | Din Noul Testament | 21 | 23.04.2008 12:56:11 |
|