Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sarbatori > Diverse Sarbatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.02.2011, 15:25:57
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
e bine sa dai oricui, eu am intalnit si oameni "bine" care s-au bucurat ca n-au fost trecuti cu vederea la impartit. in sambata respectiva, cand am spus eu ca n-au fost decat vreo 2 oameni, a fost chiar o exceptie... mi-a ramas in minte ptr ca stiu ca pregatisem mai multe pachete si pana la urma a trebuit cred sa dau cate 2 la fiecare. dar nu-i bai!
Eu cred, Mirela, ca e primit si asa, daca omul spune "Bogdaproste". Ieri am fost la biserica si la sfarsitul slujbei, un om a adus farfurioare cu pilaf cald si o gogosica pentru lumea care iesea de la slujba. Am primit si eu si tare m-am bucurat, am mancat cu multa pofta, si persoanele din jurul meu, ca, deh, era mancare calda, si buna, noi nu mancaseram nimic de dimineata. Acum, aveam si eu mancare acasa, nu ma consider o persoana nevoiasa, dar pana acasa mai trebuia sa mai trec si pe altundeva, iar in momentul acela chiar imi era foame, asa ca a fost mai mult decat binevenita farfuria aceea cu mancare. In schimb, o doamna de la biserica, gandindu-se la nevoiasi, a vrut sa dea farfuria ei cersetorilor de la colt, care au si sarit: "Aoleu, am mancat pana acum trei portii. Nu mai putem, suntem si noi oameni..."
Asa ca totul tine de momentul respectiv - mai nevoias mi se pare a fi un pensionar care merge ingrijit, spalat la biserica si care nu intinde mana, decat unii zdrenturosi si pe care ii vezi nevoiasi de la o posta. Am realizat asta pentru ca primii se bucura mai mult cand primesc ceva. Si, in plus, din proprie experienta, mai toti care ies de la slujba sunt rupti de foame si unii ar primi o paine, nu ca nu ar avea acasa, dar nu au in momentul prezent, cand le este foame.
Oricum, conteaza sufletul cu care faci milostenia.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sambata Mortilor - Mosii de iarna glykys Diverse Sarbatori 1 14.02.2015 05:47:33
Mosii de toamna - Pomenirea mortilor lenuta67 Intrebari utilizatori 11 01.11.2012 22:07:28
Mosii de vara, pomenirea generala a mortilor mihele_m Intrebari utilizatori 0 22.05.2010 18:05:50
Pomenirea mortilor - Mosii de iarna toadercarmen Intrebari utilizatori 8 08.02.2010 22:45:53
Sambata, ziua mortilor bogdanm.marin Intrebari utilizatori 1 05.02.2010 20:18:06