Gasesc bune sucurile dintr-un singur fruct sau leguma, ori cel mult combinatii de doua. Combinatiile multiple au urmatoarele doua inconveniente:
-fac ca toate sucurile sa para la fel: de aici, bucuria felurimii dispare. Să nu uităm că Poporul Ales, în timpul marșului său prin deșert, a ajuns să se revolte împotriva lui Dumnezeu fiindcă primea numai mană. Mana căzută din cer era bună foarte, dar azi mană, mâine mană, s-au plictisit de mană. E adevărat, au avut de umblat 40 de ani, nu 40 de zile...
-fac ca să devină dominant gustul mai putin bun în defavoarea gustului mai bun. Sucul de morcovi e bun, sucul de cartofi e mult mai puțin bun. Dacă amestecăm un morcov și un cartof, sucul lor combinat va avea gust de cartof. La același rezultat vom ajunge și dacă amestecăm 2 morcovi și un cartof. Trei morcovi și un cartof. Și atunci: nu e mai bine să bem numai suc de morcovi ?
În altă ordine de idei, să nu uităm de excelentul suc de sfeclă. Sfecla conține și un principiu care protejează ficatul: betaina. Este și foarte hrănitor. Recunoaștem o sfeclă bună de una fruajeră după următoarele criterii:
-sfecla bună e lunguiață, sfecla furajeră e mai sferică.
-sfecla bună pătează mâinile în mult mai mare măsură.
-sfecla bună dă o senzație specială la zgâriere cu unghia ("mai moale"), fapt care devine perceptibil cu un pic de experiență. Locul rămas după zgârieirea coajei este aproape negru la sfecla bună, dar roșu cu mici striații albicioase la sfecla furajeră.
|