![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Propun in acest topic sa spunem ce credem noi ca ar caracteriza mai bine un crestin? Ce ar trebui sa faca un crestin adevarat in aceste vremuri ,cum ar trebui sa se comporte la modul ideal?
|
|
|||
|
|||
![]()
1.Sa-l iubesti pe Domnul Dumnezeul Tau din toata inima ta, din tot sufletul tau, din tot cugetul tau si din toata puterea ta .
2.Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti. Mai mare decat acestea nu este alta porunca. Deci spune-mi cat iubesti, sa stiu cat de crestin esti! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Eu vroiam lucruri mai practice,nu din carti,cel mult combinate.
De exemplu ,ar trebui sa nu se uite la tv,poate cel mult la Trinitas.... |
|
|||
|
|||
![]()
Un crestin adevarat , ar trebui sa incerce sa fie deschis opiniei celor din jur, sa nu judece prin prisma tiparelor proprii, sa caute sa ajute , sa foloseasca un ton potrivit...sa inteleaga ca nici un adevar nu poate fi impus cu "pumnul" gurii....Sa-l pretuiasca pe cel de langa el, nu sa incerce sa-i numere talantii...Sa stie asculta...Si ar fi destule , pe langa atributele consacrate in scrieri si practici comune....Parerea mea...
![]() ps. Un crestin adevarat nu presupune izolare si un trai ascetic...Pt asta exista manastiri... |
|
|||
|
|||
![]()
E posibil de exemplu,ca un crestin sa vrea sa se duca la o manastire,si sa nu poata.
Atunci va incerca sa imite cat de cat viata calugarilor,sa se sustraga ispitelor lumii acesteia cat mai mult posibil... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa fi in stare sa fii calcat in picioare. Sa nu te opui cand ti se fura ceva. Sa dai cand ti se cere. Practic sa nu te intereseze de nimic lumesc.
Asta ar fi deja un vis... |
|
||||
|
||||
![]()
Mai adaug si eu maruntisuri...
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Atunci n-are decat sa se dedice calugariei albe....dar sa nu incerce sa impuna asta altora.... |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum ar trebui sa fie preoteasa? | urzicuta | Generalitati | 25 | 02.09.2014 14:11:44 |
Cum ar trebui sa fie o preoteasa model a sec. XXI | v_oana2006 | Preotul | 40 | 21.02.2014 20:56:31 |
CUM AR TREBUI SA MOARA UN OM ! | mara2008 | Generalitati | 43 | 14.08.2011 20:26:24 |
Cum si unde ar trebui sa-si petreaca un crestin cumpana dintre ani ? | L.sorin | Generalitati | 78 | 25.01.2009 14:38:01 |
Ce-ar trebui sa fac? | silverstar | Generalitati | 23 | 19.11.2008 11:43:05 |
|