![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Eu ma refeream la Transnistria de dincolo de Nistru,nu am studiat vreo harta administrativa ca sa-i vad si eventualile granite din Basarabia.
Oricum cei din Rep. Moldova isi merita soarta,ca si noi. |
|
|
|||
|
|||
|
Adica ce vrei sa spui cu asta ?
Te-ai fi referit la transnistria de dincolo, dar conflictul a fost de transnistria de azi, care are teritorii si de partea asta. Iar chestia ca romania nu a avut niciodata teritorii dincolo de nistru, nu cred ca e chiar asa... Poate nu o fi avut Tara Romaneasca, dar a avut Moldova, ca parte ca Tarilor Romane. |
|
|
||||
|
||||
|
Ma indoiesc ca Moldova a vut vreodata teritorii dincolo de Nistru. Asa am invatat si la scoala,asa zic si rusii etc.
|
|
|
||||
|
||||
|
normal ,ca ai invatat istoria scrisa la moscova !!!
|
|
|
||||
|
||||
|
Acesti basarabeni,uitati si obiditi,supusi unui crunt proces de deznationalizare fortata,si de deportari,au rezistat totusi,vicisitudinilor istoriei,asa cum au putut si ei !
Consider,ca Statul Roman a facut mult prea putin,la nivel international,pentru a avea o voce mai sonora si mai importanta in reglementarea conflictului inghetat,dar si in revendicarea acestui teritoriu romanesc,dupa modelul german !!! De ce atata sfiala, din parta statului Roman, intr-o europa libera ??? |
|
|
||||
|
||||
|
Si ce vrei,sa se puna statul roman cu statul rus? Pai se pune cineva cu rusii? Inca ar trebui sa le multumim ca datorita lor ne-am recapatat si nordul Transilvaniei! Si majoritatea basarabenilor sustin ca le era mai bine cand faceau parte din URSS. Oricum majoritatea celor de peste prut nu-i suporta pe romani si se inteleg mai bine cu rusii.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
SAU MA ISEL EU ! CUM SE FACE CA ACUMA E UNA ??? DESIGUR, CA PENTRU BOSOROGUL ILICI ILIESCU,SCOLIT LA MOSCOVA CA AGENT KGB,SI PENTRU CORTEGIUL SECURISTIC mai vizibil sau mai discrt (vezi patronii de presa !!!), nu reintregirea tarii a cosnstituit obsesia,evident ,ci obedienta fata de moscova !!! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
moldova voievodala,a avut acel teritoriu de fapt si de drept !!! |
|
|