Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.03.2011, 21:05:30
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Bun, vad ca insistati sa tot vorbiti de penticostali; si daca ati vorbi adevaruri nici nu m-ar deranja. Deci, de cate ori ati intrat intr-o biserica penticostala si ati vazut maimutareli? Sau v-ati inspirat din filmuletele de pe you tube si dinpovestile savuroasa ale lui Geony?

Si cum vi se pare barfa? Dulce, nu? Va inteleg. De-aia au ajuns romanii departe. Nu-i intrece nimeni la vorbit despre altul.
Vrei să spui că nu sunt ca pe youtube?
Vechi 06.03.2011, 21:09:33
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iosif77 Vezi mesajul
Sinceritatea e de apreciat.
Hai sa-ti dezleg eu taina: Domnul Isus, Mantuitorul.
El, cand s-a rugat, a facut-o cu strigat si cu lacrimi.

O tema de meditatie: de ce oare a strigat Domnul? Oare Tatal nu-L auzea si daca se ruga incet?

Acuma drept sa spun mie nu-mi plac rugaciunile cu strigate. Dar de ce Domnul s-o fi rugat asa? Nu am reusit sa inteleg. Si, stii, in cateva postari mai in urma doi useri spuneau ca Isus s-a rugat ca sa ne dea noua un exemplu cum sa ne rugam. Cu strigate?

Poate deslusesti tu.
Mai Iosife, tu chiar nu ai frica de D-zeu...
Hristos a strigat cand era pe cruce in chinuri si dureri (am mai spus, nu era numai D-zeu, ci era si Om) ... Unde scrie ca El striga ori de cate ori se ruga? sau ti se pare ca decibelii de la circul- rugaciune penti. , seamana cu rugaciunile pe care le inaltau Apostolii cand se rugau in Templu (vezi Fapte 3, 1)?

Unde ne invata Iisus sa facem circuri in timp ce ne adunam la rugaciune?

Decat sa dai pe Iisus ca exemplu (care chiar nu se potriveste), mai bine ai da ca exemplu pe slujitorii lui Baal.

PS. Iisus ne-a invatat asa: Matei cap. 6:
5. Iar când vă rugați, nu fiți ca fățarnicii cărora le place, prin sinagogi și prin colțurile ulițelor, stând în picioare, să se roage, ca să se arate oamenilor; adevărat grăiesc vouă: și-au luat plata lor.
6. Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta și, închizând ușa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție.
7. Când vă rugați, nu spuneți multe ca neamurile, că ele cred că în multa lor vorbărie vor fi ascultate.

UNDE SE SPUNE CA TRE SA ZBIERAM?
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Vechi 06.03.2011, 21:32:51
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Vrei să spui că nu sunt ca pe youtube?
La mine in biserica nu este cum arata in acele filmulete. In biserica mea aceste manifestari sunt considerate posedari demonice si sunt tratate ca atare.

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
UNDE SE SPUNE CA TRE SA ZBIERAM?
Tu esti singurul care zbieri majuscular.

"El, în zilele trupului Său, a adus, cu strigăt și cu lacrimi, cereri și rugăciuni către Cel ce putea să-L mântuiască din moarte și auzit a fost pentru evlavia Sa" Evrei 5:7
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 06.03.2011 at 21:37:27.
Vechi 06.03.2011, 21:34:31
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
La mine in biserica nu este cum arata in acele filmulete. In biserica mea aceste manifestari sunt considerate posedari demonice si sunt tratate ca atare.
Atunci îmi cer scuze.
Vechi 06.03.2011, 21:41:21
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Atunci îmi cer scuze.
E ok. :) Si acele filmulete au fost puse de oameni "binevoitori", cum mai sunt o multime astazi. Nu stiu de unde sunt luate, dar stiu ca nu din bisericile penticostale romanesti. Dar sunt savuroase pentru cei care nu au altceva de lucru.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 06.03.2011, 21:54:46
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Cert e ca filmuletele sunt reale, si apartin carismaticilor...nu Dorina?
Ca la noi in tara nu sunt asemenea posedati , e partea a doua...dar intre strigatele din rugaciunile din filmulet si strigatele din adunarile penti. nu e prea mare diferenta...acum nu stiu daca se "clatina" ai nostri ca cei din filmele de pe you tube...

Dorina draga, Pavel nu a fost alaturi de Iisus asa cum au fost ceilalti apostoli, ca sa-L vada daca urla sau nu in timp ce se ruga ... Exemplu de la Evrei nu mi se pare corect sa vii sa argumentezi tipetele din adunari...si asa cum am mai spus (ca sa ma repet) Iisus a strigat cand era in chinuri.

Tu cand te rogi acasa strigi?

Apoi, un exemplu ar putea fi si PS. 140, 1...

Dar mai bine ramai la III Regi 18, 26-27...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Vechi 06.03.2011, 22:03:15
Senior Member

Implicit

Nu prea stiu cui apartin filmuletele alea. Insa sunt sigura ca in lumea asta gasesti de toate.

Citat:
Tu cand te rogi acasa strigi?
Eu sunt un om foarte linistit, Geony; nu prea ma auzi cand ma rog. Insa sunt momente cand as dori sa strig, asa cum a strigat Domnul sau cum a plans Iosif, ca l-a auzit toata casa lui Faraon. Insa atunci cand imi vine sa strig nu o pot face intr-o biserica penticostala; ei sunt prea linistiti pentru asa ceva, doar se roaga cu voce tare. Daca vreau sa strig ma duc in camaruta mea.

Acum, am si eu o intrebare pentru tine: de ce penticostalii? De ce esti atat de pasionat de ei? De ce nu adventistii, baptistii, martorii, catolicii, CDE? Cine ti-a furat butelia?
Vechi 06.03.2011, 22:30:48
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Acum, am si eu o intrebare pentru tine: de ce penticostalii? De ce esti atat de pasionat de ei? De ce nu adventistii, baptistii, martorii, catolicii, CDE? Cine ti-a furat butelia?
De ce penticostalii?
Unde se vorbeste in limbi nevorbite pe fata pamantului? Unde gasesti tipete in adunare?
Daca am ceva cu penti. am pentru ca:
1) o curva s-a desparti de barbatul sau cu care a facut 2 copii si si-a luat alt barbat si au trecut la penti. iar acum e cea mai sfanta
2) un prooroc penticostal cu 2 copii , umbla cu una ce are 3 copii si care s-a despartit de barbatul ei , pe motiv ca "proorocul" o ia de nevasta
3) una s-a despartit de barbat si si-a luat un vaduv, si se cred in cer...
4) am intalnit caz de penti. care bea pe ascuns, si se crede in cer
5) rad de BO de parca in asta le-ar sta credinta in IIsus..
6) sunt blanzi la vedere si rai la suflet
7) au fost in BO si au trecut la penti si rad ca handicapatii : de fapt acestia cred ca s-au smitit la minte; o femeie dupa ce s-a botezat la penti. si a adus multe cuvinte grele Maicii Domnului, a ajuns paralizata
8) am o cunostinta care a pus la indemana sotului o sticla cu otrava si asta gandind ca este vin a baut si apoi a murit; ea a trecut la penti. ca o iarta Domnul...
si la baptisti am intalnit caz, in care o femeie dupa botez s-a dilit la cap; la batranete fiul si nora trebuia sa inchida usa de ea la strada ca o lua la sanatoasa...CA SA VEZI CE BINE E SA TRECI DE LA BO LA NP FARA SA STII CEFACI;
.........................

PS. nu vreau sa creada cineva ca nu am intalnit si persoane penti. vrednice de apreciat ; jos palaria; insa prea putini...

Vorbesc despre penti. pt ca am vecini si ii cunosc...martori nu am intalnit...baptistii nu sunt asa de aprinsi impotriva BO (mai cu seama ereticul de ioan_basa si nebunul de legat de angi : cred ca stii de cine vb) , si ma refer la cei de pe forumuri;
Cu baptistii am avut acum o patanie: bunicul meu (ortodox) ramas singur dupa moartea bunicii mele, a fost sfatuit de vecinii sai sa treaca la baptisti; nu a facut acest lucru, ca doar nu l-as lasa sa intre de viu in Iad...
Cu AZS, am avut ceva experienta ...mi-au lasat carti la usa....
Catolicii...nu am nimic cu ei, sunt fratii nostri ...
Martorii?...despre astia stiu sa spun ca lucra cu satana...cine e interesat , poate ma va intreba pe ce ma bazez (desi cred ca am mai spus pe acest forum )...

Ce este inafara Bisericii lui Hristos, e de la diavol...
Vechi 06.03.2011, 22:50:18
Senior Member

Implicit

Citat:
De ce penticostalii?
Unde se vorbeste in limbi nevorbite pe fata pamantului? Unde gasesti tipete in adunare?
Daca am ceva cu penti. am pentru ca:
1) o curva s-a desparti de barbatul sau cu care a facut 2 copii si si-a luat alt barbat si au trecut la penti. iar acum e cea mai sfanta
2) un prooroc penticostal cu 2 copii , umbla cu una ce are 3 copii si care s-a despartit de barbatul ei , pe motiv ca "proorocul" o ia de nevasta
3) una s-a despartit de barbat si si-a luat un vaduv, si se cred in cer...
4) am intalnit caz de penti. care bea pe ascuns, si se crede in cer
5) rad de BO de parca in asta le-ar sta credinta in IIsus..
6) sunt blanzi la vedere si rai la suflet
7) au fost in BO si au trecut la penti si rad ca handicapatii : de fapt acestia cred ca s-au smitit la minte; o femeie dupa ce s-a botezat la penti. si a adus multe cuvinte grele Maicii Domnului, a ajuns paralizata
8) am o cunostinta care a pus la indemana sotului o sticla cu otrava si asta gandind ca este vin a baut si apoi a murit; ea a trecut la penti. ca o iarta Domnul....
Wow, ce de pacate...N-am intalnit atatea in toata viata mea penticostala. Sa vedem:
Curva de la punctul 1 era ortodoxa. Te-a suparat ca a trecut la penti cand s-a cumintit?
Punctul 2 suna nasol.
Punctul 3..oi fi citit de prin ziar, ca sunt pline de asa ceva.
Punctul 4. Mai sunt si de astia. Daca ar fi ortodocsi te-ai mai supara?
Punctul 5 ti-l poti aplica si tie. Probabil si 6 . Si 7 partea cu rasul.
Iar cunostinta de la punctul 8 e o ortodoxa care si-a ucis sotul. O condamni ca ca a cautat iertarea? Ce ai fi vrut sa faca? Ce ai fi facut in locul ei?

Sunt atatia si atatia ortodocsi care pacatuiesc, ii vezi prin ziare si la TV, dar tu te superi pe penticostalii care beau sau au curvit pe cand erau ortodocsi? Geony, trebuie sa fie alta cauza pentru care esti pus pe penticostali.

Mai, tu te-ai certat cu vecinii...
Vechi 06.03.2011, 23:14:54
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Dorinuta , m-ai intrebat DE CE?

Nu am nevoie de comentarii...bine? nu de alta, dar eu nu sunt talmaci si vorbirea in limbi ma cam depaseste.

Eu am expus doar o parte din cazurile intalnite la penticostali, care se cred ca au nu stiu ce daruri...de la D-zeu , asemenea oameni nu?
De ce sa te lauzi ca esti mantuit, din moment ce stii ca si Satana a fost ingeras stralucitor?
Si el s-a mandrit, si vezi ca acum e drac!

PS. ai vazut la cine e vorbirea in limbi? ce oameni "virtuosi" sunt si penti? Toti curvarii si toate curvele au daruri care mai de care mai alese....

Cat priveste pe vecinii mei, imi pare bine ca nu tzopaie cand se roaga , ca m-as muta la tara...
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10