![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2. Pentru ca este randuiala descoperita de Sus, pentru folosul nostru trupesc si sufletesc. 3. Este o parere generala gresita. Daca mananci suficient de diversificat, nici nu simti ca e post. Trebuie sa inveti sa gatesti de exemplu naut, soia, linte si alte mancaruri mai putin obisnuite. 4. O data ce se obisnuiesc cu tine, nu mai ai probleme de genul asta cu ei. La inceput e mai ciudat. Cat despre petrecerile de la lucru, ce te opreste sa mananci alune si sa bei un pahar cu apa? 5. Nu uita de duhovnic si de faptul ca el trebuie sa iti raspunda la intrebarile mai dificile.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt convinsa ca Paul care a initiat threadul,vorbeste despre neparticiparea la petrecerile de serviciu intr-un mod general...desigur ca s-o gasi pe la petrecere un pahar cu apa si o felie de paine singuratica,dar numai asta este esential in post?Poate ca dansul ar vrea sa foloseasca in rugaciune timpul petrecut la petrecere,poate vrea sa-L petreaca cu Cel pe care-L iubeste si cinsteste...in fine,eu am experimentat aceleasi dileme si pana la urma am ajuns la concluzia ca nu se poate participare la petrecere cu apa si paine,dar cu muzica,bancuri,barfe picante,glume fara perdea si rasete violente.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Postul înseamnă simplitate și lipsa oricărei griji dacă te-ai lăsat în plata Domnului... și nu e oare mult mai simplu ca să nu-ți mai pese de mâncare sau îmbrăcare sau de morala și conștiința gLumii absolut deloc?
Avem poruncile cele vechi care se rezumă la credință și a spune nu la multe lucruri, mai ales mîndriei și păcatelor și neascultării de Dumnezeu și avem una nouă, care spune să-l copiem pe Iisus Hristos în toate mult mai bine decât maimuțele sau papagalii. Exact cum a fost și cum a făcut El de la început și până la sfârșit în tot locul. Deci ar fi frumos să fim ca niște copii mici nu mari, copii trase la indigo după El sau după Ioan, fără pic de erori din pricina tonerului color. Niște poze perfecte, niște imitații ieftine dar cât mai identice, căci numai alea au valoare Adevărată pe Calea Vieții. Și trebuie să răbdăm îndelung pentru a învia, căci la aia ne cheamă, la sfânta răbdare întru Învierea de veci a dragostei. Iar fără rodul dragostei e pierdere de vreme și bucuria nebunilor. Last edited by vsovivi; 09.03.2011 at 09:22:18. |
|
|||
|
|||
![]()
Yasmina, întradevăr în alt anturaj, în lumea civilizată oamenii sunt educați să privească altfel pe cei din jur dar la locul meu de muncă un ortodox practicant este privit mai degrabă ca un ciudat, slab dotat intelectual sau anacronic... lumea nu prea mai crede în Dumnezeu și nici nu are de gând să urmeze restricții alimentare recomandate de biserică. Așa ceva nu își mai are locul într-o societate evoluată - după părerea lor.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
O poveste...inmurata
(pentru postitorii zilelor noastre) Pleaca ursul la padure Sa culeaga fragi si mure, Dar nu ia la intamplare Orice mura-i iese-n cale, Ci le-alege mai zemoase, Fragede, mari si frumoase, Dulci la gust si aromate, Proaspete si parfumate. Apoi scoate tacticos Un butoi de miere gros Si-nghite pe saturate Mure-n miere inmuiate. Ar mai tot manca, "plapandul", Dar i-a cam pierit avantul, Fiindca burta-i ursuleasca Gata sta ca sa plesneasca. * Sade ursul sub umbrar, Mormaind sub cerul clar: -Doamne, tare-s multumit Ca si astazi am postit! (din "Poezii cu iz de Filocalii")
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adică începi să te miri cum un urs așa de mare mâncă el mure și fragi atât de mici, și miere atât de dulce... cum poate și cum de se apleacă el să caute și să culeagă așa ceva, când pădurea e plină de iepuri și de vulpi și de lupi și de căprioare și de porci mistreți... spălați. Am impresia că până și ursul ascultă mai bine de Dumnezeu decât pădurarul. ![]() E bai mare căci sună periculos, și dacă nu ești atent o pățești... definitiv, și degeaba mai oftezi: mor, mor, mor... și iarăsi mor după ea. E prea târziu. E târziu. Last edited by vsovivi; 30.08.2011 at 09:38:24. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Imbuibarea urmata de plesnirea pantecelui iti da o stare de somnolenta si ameteala,te simti mai mult mort decat viu.Cand sa mai ai timp de rugaciune daca plesnesti si cauti o canapea sa te intinzi????
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
2 intrebari despre munca | Cosmin3 | Intrebari utilizatori | 18 | 25.04.2019 08:32:31 |
intrebari despre miezonoptica | cred_cu_adevarat | Generalitati | 0 | 29.07.2011 21:21:48 |
Intrebari despre ortodoxie----> | Sekhmet | Generalitati | 1 | 07.07.2010 08:57:10 |
intrebari despre evrei | dianadi | Generalitati | 9 | 01.02.2009 22:10:20 |
intrebari despre icoane | o_copila | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 21 | 07.08.2008 20:45:17 |
|