Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.03.2011, 13:12:06
Scotsman
Guest

Implicit

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.Acesta era întru început la Dumnezeu.Toate prin El s-au făcut; și fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut. Întru El era viață și viața era lumina oamenilor.Și lumina luminează în întuneric și întunericul nu a cuprins-o (Ioan 1:1-5)

Eu, înțelepciunea, locuiesc împreună cu prevederea și stăpânesc știința și buna-chibzuială.Domnul m-a zidit la începutul lucrărilor Lui; înainte de lucrările Lui cele mai de demult.Eu am fost din veac întemeiată de la început, înainte de a se fi făcut pământul.Nu era adâncul atunci când am fost născută, nici chiar izvoare încărcate cu apă.Înainte de a fi fost întemeiați munții și înaintea văilor eu am luat ființă.Când încă nu era făcut pământul, nici câmpiile, nici cel dintâi fir de praf din lume,Când El a întemeiat cerurile eu eram acolo; când El a tras bolta cerului peste fața adâncului,Când a întărit norii sus și izvoarele adâncului curgeau din belșug, Când El a pus hotar mării, ca apele să nu mai treacă peste țărmuri și când El a așezat temeliile pământului,Atunci eu eram ca un copil mic alături de El, veselindu-mă în fiecare zi și desfătându-mă fără încetare în fața Lui (Pildele lui Solomon 8:12,8:22-30)

La început a făcut Dumnezeu cerul și pământul.Și pământul era netocmit și gol. Întuneric era deasupra adâncului și Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor.Și a zis Dumnezeu: "Să fie lumină!" Și a fost lumină.Și a văzut Dumnezeu că este bună lumina, și a despărțit Dumnezeu lumina de întuneric. (Geneza 1:1-4)

Last edited by Scotsman; 13.03.2011 at 13:23:03.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce parere aveti despre geneza crezuta de sumerieni?Mult cunoscuta. modestulaici Generalitati 13 22.03.2013 16:49:43
Intrebari din Geneza Agkelos Din Vechiul Testament 54 23.07.2011 09:30:44
Legatura intre limba chineza si Geneza (in engleza) elcipo Din Vechiul Testament 4 09.07.2011 23:51:40
Interpretarea in duh sau in litera a Scripturii (Geneza 1,2) si a Parintilor? Fani71 Teologie si Stiinta 229 09.07.2009 16:01:56