Acest aspect este evident ...si anume ca preotul ce savarseste exorcismul pt a avea autoritate si putere in fata acestuia trebuie sa fie cat mai desavarsit cu putinta si sa duca o viata exemplara in fata lui Dumnezeu !!!altfel exista riscuri .
Bun ....dar deasemenea exista riscuri din tot ceea ce citesc de ani de zile despre acest subiect ....si pt persoanele participante la aceste slujbe ...care se pomenesc pe acolo ....daca aceste nu sunt spovedite si eventual impartasite ....daca nu tin post negru in ziua slujbei respective ....s.a.m.d risca enorm dupa parerea mea ....toate aceste reguli peste reguli desi ele concepute cu un scop ,eu personal dupa cultura relgioasa (as zice minima ) pe care o am la acest moment le consider normale si logice ...DAR de ce nu sunt autentificate in vreo carte teologica ceva ....de ce nu sunt validate si oficiate de BOR ? de ce sunt inca subiecte atat de tabu in cultura ortodoxa si le afli de pe siteuri sau carti scrise de anumiti Sfinti Parinti , din moment ce se petrec destul de des si sunt foarte reale ???De ce exista astfel de riscuri si anume tu pers care vrei sa participi la o slujba de acest gen ....nestiind in ce te bagi exact ....te poti trezi posedat,de ce nu esti anuntat oficial de acest aspect !!!???(poti afla acest lucru doar daca citeste carti peste carti ale unor preoti vechi ,dar pe care sa fim sinceri oamenii de rand nu le citesc ,implicit nu pot cunoaste riscurile)
In trecut din tot ce am citit posedatii nu stateau la aceasi slujba cu restul oamenilor ...decat cu cei experimentati si mai ales spovediti si impartasiti...eventual cu familiile care se rugau pt ei !? dar acum la manastire observam cazurile de "bolnavi" care vin (si sunt posedati autentic ) inconjurati de sute de persoane ....si fara nici un fel de rautate o zic ....ma indoiesc ca macar un sfert din ei sunt spovediti ....ba chiar multi din ei nici macar o viata crestineasca nu duc ...si totusi se hotarasc sa vina la o slujba importanta in oranduirea crestin -ortodoxa si anume Sf Maslu insotita sau nu de Molifte !
|