![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Sfinții părinți în opinia ta nu mai reprezintă Biserica, chiar dacă ei sunt călugări, îmbunătățiți și chiar sfinți. Bun. Am revăzut că spune Arsenie Papacioc că acești catolici nu sunt eretici. Dar spune că nu sunt eretici pentru că au cele 7 taine. atât. În rest sunt tot felul de diferențe, adică abateri de la dogme. Iar abaterile de la dogme, sunt erezii. Deci lămurește-mă tu. Tu nu te mai întorci deloc în țară sau ce? De ce să încerci altceva, ceea ce seamănă răsare la fel?
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
Dar repet: Pr. Arsenie Papacioc NU este sfant parinte. Sfinti parinti sunt Sf. Ioan Hrisostomul, Sf. Vasile cel Mare, etc. In nici un caz cei care inca traiesc sau au murit nu demult. Cred ca ei insisi s-ar rusina daca ar fi numiti sfinti in fata. A fi calugar nu te face sfant, a fi preot nu te face sfant, a avea ceva de spus nu te face sfant, nici macar episcop.
|
|||
|
|||
|
Citat:
In acest sens a dat o hoatarare clara Sinodul intrunit in cazul IPS Corneanu, cine se impartaseste la altcineva decat ortodocsi este scos din Biserica. Iar Sfintii Vasile cel Mare, Ioan Hrisostom si altii au spus mult mai clar decat cei din zilele noastre. In sensul ca la schismatici si eretici nu exista har, deci nu exista Sfinte Taine. Sinoadele au luat si hotarari in sensul acesta, le intalnim sub forma de canoane. Atentie, nu doar ereticii nu au har, nici schismaticii, deci nu are asa mare importanta daca catolicii ar fi doar schismatici. Am scris cate ceva aici, cu citate din sfinti si Sinoade: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...mie#post314719 |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Pierdut intr-o lume mare .... | Sniper | Intamplari adevarate | 12 | 24.08.2016 16:56:50 |
| Religie catolica in scoala pentru un ortodox | elcipo | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 16 | 26.09.2012 15:05:10 |
| Un baiat ortodox si o fata catolica... | leloup | Generalitati | 51 | 13.02.2012 18:24:15 |
| Casatorie intre viitor preot ortodox si catolica? | TNTman | Nunta | 34 | 25.02.2010 22:08:01 |
|
|