Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.03.2011, 13:56:59
cocorel cocorel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Implicit multi rad ca la o comedie

daca va uitati in sala la fetele spectatorilor.Asta e efectul vorbirii despre Dumnezeu la penticostali?
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 15:37:15
CODRUTA3 CODRUTA3 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.11.2010
Locație: Dej
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocorel Vezi mesajul
daca va uitati in sala la fetele spectatorilor.Asta e efectul vorbirii despre Dumnezeu la penticostali?
ai dreptate. eu am mai fost la penticostali pentru ca am o vecina care e de aceasta religie. ceea ce am vazut acolo m-a cutremurat. in sala se rade, se plange, se urla etc. iar predicatorii la fel. de la pupitrul lor odata tipa cat ii tin puterile de curg siroaie d transpiratie pe ei, odata plang. eu cand am fost acolo nu am facut decat sa imi intaresc convingerea ca credinta ortodoxa e cea dreapta. cand am iesit am multumit Domnului ca s-a terminat si m-am rugat in gand: Doamne nu ma lasa!!! asa zic si acum: DOAMNE, TE ROG, NU MA LASA!!!
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 16:31:45
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CODRUTA3 Vezi mesajul
ai dreptate. eu am mai fost la penticostali pentru ca am o vecina care e de aceasta religie. ceea ce am vazut acolo m-a cutremurat. in sala se rade, se plange, se urla etc. iar predicatorii la fel. de la pupitrul lor odata tipa cat ii tin puterile de curg siroaie d transpiratie pe ei, odata plang. eu cand am fost acolo nu am facut decat sa imi intaresc convingerea ca credinta ortodoxa e cea dreapta. cand am iesit am multumit Domnului ca s-a terminat si m-am rugat in gand: Doamne nu ma lasa!!! asa zic si acum: DOAMNE, TE ROG, NU MA LASA!!!
prin analizele referitoare la ideile contrare din versetele biblice nu pot invinui pe nimeni , ele exista inca acolo fie ca le trecem cu vederea fie ca nu , insa mai importanta este interpretarea lor unitara si concluiza conform careia nu trebuie sa absolutizam nimic atita vreme cit nu am atins in mod revelat si personal cunoasterea in tot adevarul.

La penticostali am fost si eu de citeva ori la mine in oras si pot sa spun ca aici (in Constanta) lucrurile nu stau asa. Tonul este ponderat si nimeni nu plinge si nu striga.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 16:48:40
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Te inteleg si eu am fost la pentiostali odata, tot la invitatia unei vecine ; or fi pastorii penticostali din zona Clujului mai ... vocali, plini de patos. Cel mai tare insa m-au surprins "cantecele religioase", care erau de fapt slagare de muzica usoara sau populara (erau melodii din repertoriul lui Dan Spataru, Irina Loghin etc), insa pe versuri tematice, lait-motivul fiind "aleluia". N-am putut sa ies, ca m-am pus fix in mijloc, deci ar fi trebuit sa deranjez tot randul si oricum, mi-era jena fata de vecina care ne-a invitat pe mine, dar si altii de pe scara care am mers. Cert e ca a doua oara nimeni n-a mai pasit acolo. E o diferenta destul de mare fata de atmosfera de la slujbele ortodoxe, impactul e mare prima data. Probabil si cuvantarea pastorului se modeleaza in functie de audienta. Si eu am prins un discurs cuprins de teatralitate,discurs complet sterilizat de componenta emotionala reala, mult patetism, un speech fara "substanta", fara sclipiri de intelepciune, multa gestualitate intonativa, ceva in genul in care ai descris tu, insa daca ei se simt bine, linistiti si impacati, cine suntem noi sa comentam?! :)

Last edited by ioanna; 26.08.2011 at 17:51:46.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 21:52:35
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
eu am mai fost la penticostali pentru ca am o vecina care e de aceasta religie. ceea ce am vazut acolo m-a cutremurat. in sala se rade, se plange, se urla etc. iar predicatorii la fel. de la pupitrul lor odata tipa cat ii tin puterile de curg siroaie d transpiratie pe ei, odata plang.
Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
or fi pastorii penticostali din zona Clujului mai ... vocali, plini de patos. Cel mai tare insa m-au surprins "cantecele religioase", care erau de fapt slagare de muzica usoara sau populara ...
E o diferenta destul de mare fata de atmosfera de la slujbele ortodoxe, impactul e mare prima data. Probabil si cuvantarea pastorului se modeleaza in functie de audienta. Si eu am prins un discurs cuprins de teatralitate,discurs complet sterilizat de componenta emotionala reala, mult patetism, un speech fara "substanta", fara sclipiri de intelepciune, multa gestualitate intonativa, ceva in genul in care ai descris tu, insa daca ei se simt bine, linistiti si impacati, cine suntem noi sa comentam?! :)
Sunteti doua surori simpatice, cu condei iscusit si... darul exagerarilor.
Dar expunerea voastra scoate in relief un important adevar: si crestinii au gusturi diferite in materie de muzica si oratorie.

Inca mai este loc de perfectionare insa eu sunt multumit de spiritualitatea si calitatea cantarilor si predicilor din biserica mea.

In concluzie: oamenii care nu ar intra cu nici un chip in bisericile penticostale au unde sa mearga: la ortodocsi. Reciproca e si ea adevarata...:)
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 22:10:24
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Nu am exagerat cu nimic, credeti-ma a fost o experienta surprinzatoare. Ati vazut filmul cu micul predicator, gestica sa? ceva in genul acela era si pastorul pe care l-am intalnit in biserica Penticostala din cart. Manastur. Nu spun ca e o regula in Biserica Penticostala, n-am de unde sa stiu, insa domnul respectiv s-a facut remarcat prin gestualitatea intonativa, miscari ale mainilor in ritmul discursului verbal, gestul de a indica non-stop "cu degetul" masa de pacatosi (noi, cei din sala) si ploaia de acuze :) Nu mai comentez si alte aspecte, saltul de la muzica psaltica si bizantina la Dan Spataru a pus capac ... e o desacralizare totala a spatiului bisericii, cel putin asa percepe un ortodox venit "in vizita" :) Sa va spun cum a fost la Martori? am trecut odata si pe acolo, tot invitata de fapt de doua ori, odata la Sala Regatului si odata pe stadion am asistat la botez. Interesant botezul la Martorii lui Iehova... nu se "joaca", bazin in toata regula cu apa pana la brau :) [n-am inteles de ce oamenii se boteaza lasandu-i pe spate in apa]

Last edited by ioanna; 26.08.2011 at 22:29:51.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2011, 20:45:27
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Templier Knight Vezi mesajul
Aveti aici un video cu un pusti de vreo 10 ani care ''predica'' cu mare pasiune , nu stiu ce sa mai zic :))))))
Ma gandesc sa postez si un mic cantaret care canta cu mare pasiune , nu stiu ce sa mai zic :))
Cred ca e tot penticostal ca doar ăstia se stramba: http://www.youtube.com/watch?v=Xti1E...ayer_embedded#!
Reply With Quote
Vechi 29.08.2011, 21:01:34
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Penticostalii de la noi pot invata ceva din aceasta mostra de gospel brazilian si sa-si perfectioneze calitatea cantarilor
Reply With Quote
Vechi 14.09.2011, 12:43:15
CODRUTA3 CODRUTA3 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.11.2010
Locație: Dej
Smile

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Ma gandesc sa postez si un mic cantaret care canta cu mare pasiune , nu stiu ce sa mai zic :))
Cred ca e tot penticostal ca doar ăstia se stramba: http://www.youtube.com/watch?v=Xti1E...ayer_embedded#!
macar micul cantaret indicat de tine care canta cu mare pasiune e la un concurs (Britain's Got Talent) nu la o reuniune religioasa si nici in SFANTA ZI DE DUMINICA LA SFANTA SLUJBA!!! eu am fost la penticostali in perioada de evanghelizare - e o saptamana in care se tine adunare in fiecare seara si au diversi invitati, care probabil din dorinta de a impresiona auditoriul exagereaza in gesturi( putin spus!!!). Se poate ca in zilele normale de adunare atmosfera sa fie alta. in legatura cu cantarile lor asa este, pe melodii cunoscute pe care la noi se danseaza la discoteca si la nunti se schimba versurile si gata cantarea noua :) si mai si bat din picior in timp ce canta. Sunt curioasa cum e si la Martorii lui Iehova, pentru ca nu am fost niciodata. Din cate stiu eu Martorii nu cred in Invierea lui Hristos si nu sarbatoresc Sfintele Paste ceea ce mie mi se pare inadmisibil pentru cineva care se considera crestin>. asa ca am lasta sa treaca toate ocaziile de a merge odata la ei la biserica. oricum cred ca mare pierdere nu e. :)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cultul penticostal rafael12345 Intrebari utilizatori 46 23.01.2014 10:07:13
Ati sfatui un penticostal sa treaca la ortodoxie? faniela Secte si culte 439 20.01.2012 13:35:47
Un penticostal in biserica ortodoxa zoridezi Secte si culte 8 08.05.2009 07:14:10