Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Reguli in Biserica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.03.2011, 23:46:25
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Reflectia era plecata de la un considerent pur semantic, pe de o parte, si de la coroborarea acestuia cu o realitate usor perceptibila.

Plecand de la premisa ca BC este intr-adevar catolica, sau universala (ceea ce este confirmabil prin experienta) si de la premisa ca BO este intr-adevar ortodoxa (premisa pe care o accepta ca avand valoare de adevar), pe de o parte, si de la realitatea relevata a rugaciunii Mantuitorului, pe de alta parte, persoana respectiva a facut o alegere. Aceasta alegere si premisele care stau la temeiul ei nu presupun nicio opinie cu privire la valoarea de adevar a celorlalte doua posibile asertiuni (daca BO este catolica si daca BC este ortodoxa), prin urmare, domnule Catalin, nu-si punea nimeni intrebarea daca elefantul are x picioare.
Biserica catolica s-a autodenumit asa, nu au denumit-o ortodocsii. Daca stiti inainte era numita papistasa, adica il aveau pe papa conducator.
Presupun ca nici BC nu spune ca ortodoxia este dreapta credinta si ca a lor n-ar fi chiar asa dreapta.
Eu v-am spus despre adevarul universal, nu din punct de vedere al cuiva ce apartine de o biserica anume. Iar ca e asa nu doar am afirmat, ci v-am dat si dovezi, ca nu exista minuni divine in BC dupa Schisma. De fapt am scris pentru cei care vor sa inteleaga.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pierdut intr-o lume mare .... Sniper Intamplari adevarate 12 24.08.2016 15:56:50
Religie catolica in scoala pentru un ortodox elcipo Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 16 26.09.2012 14:05:10
Un baiat ortodox si o fata catolica... leloup Generalitati 51 13.02.2012 17:24:15
Casatorie intre viitor preot ortodox si catolica? TNTman Nunta 34 25.02.2010 21:08:01