Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.03.2011, 13:41:13
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Sophia, trezeste-te!

Orfelinatele "laice" nu sunt locurile cele mai bune pentru a creste un copil, de aici si ideea ca ingrijirea in sistem maternal e net superioara (de fapt asa si este); iar din punct de vedere al grijilor despre cum vor fi copii acestia mai tarziu...nu stim cum vor fi, nu vor merge la facultati particulare, nu vor avea masini la 18 ani si nu vor merge la Mall, dar vor avea o viata adevarata, in care vor sti ceea ce este o comunitate suportiva, care sunt valorile reale si vor avea posibilitatea sa se dezvolte cinstit. Categoric nu vor beneficia de situatia materiala a unui copil dintr-o familie instarita. Tu stii ce se intampla cu copii din orfelinate la 18 ani? Ce ajung ei? Stii ca foarte multi nu ajung in orfelinate sub forma de bebelusi mici si dragalasi, ci copii mai mari, care au vazut si trait orori, care apoi imprastie orori in jur si pentru altii. Ceea ce se intampla la manastire e incomparabil mai bine decat orice crestere "adecvata la viata actuala".
Reply With Quote
Vechi 27.03.2011, 18:02:30
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

@AlinB - daca tu atata reusesti sa intelegi dintr-un mesaj, este pacatul tau, nu al meu.
Suntem in Postul Pastelui si tu dai cu bata in oameni. Nici macar virtual nu se face asa ceva. Si te mai numesti crestin si ortodox.
Daca tu ai alta parere asupra temei in speta, spune-o si gata. Dar nu te lua de persoana altuia fiindca scriu ce gandesc ei.
Pe scurt la ceea ce ai spus tu:
1. Stiu cum este in manastiri si de aceea am spus ca nu e bine sa fie tinuti copiii acolo. Eventual, asa cum spui sa fie un centru pe langa manastire unde sa fie si laici.

2. Maria Egipteanca n-a stat in manastire, ci in pustiu. Poate gresesc, dar asa stiu. Ah, ca s-au facut mai tarziu sfinti dintre monahi. Este alta treaba.
Eu vorbeam de cei de acum 2000 ani, Sf. Apostoli, Sf. Evanghelisti etc..Si chiar am citit despre acestia.

3. Spuneam sa fie adresele manastirilor si bisericilor undeva. Ce este rau in asta? Sa stie omul unde sa se duca.

Si bine ca mi-ai spus ca manastirile vand vesmintele si icoanele in circuit inchis. Macar nu mai cautam.
Si nu stiu in ce orase (din tara) ai vazut tu magazine cu obiecte (vesminte mai ales) ortodoxe. Alea care sunt, sunt catolice.
Si nu, in vest nu se gaseste asa ceva. Cate un parinte cu relatii mai obtine unul din tara.

4. Daca acei copii nu sunt retinuti in manastire si facuti monahi, atunci au nevoie si de educatie lumeasca (nu numai religioasa, de manastire), inclusiv, daca tot ai spus-o, de cea sexuala. Mai ales fetele trebuie sa stie ce le asteapta in casatorie si facerea de prunci.

5. AlinB si arwein - tocmai ca sunt f. treaza si stiu ce se intampla cu acei copii la 18 ani. Ajung pe strada. Vezi baiatul poet din gara Sinaia si altul care scria ai ci pe forum necajit, mai acum cateva luni.
De aceea spun mereu ca acesti copii au nevoie de familii, sa fie infiati.
Nici caminele si nici manastirile nu ii pot tine dupa 18 ani.
Si de la manastire ajung tot in strada, daca nu se calugaresc.
Sunt milioane de oameni care nu pot avea copii si isi doresc. Daca spuneti ca nu este crestin sa mearga la medic pentru copil, macar sa poata infia.
Vechi 29.03.2011, 13:32:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Sohpia,

Foarte pe scurt, daca esti in post, ar trebui sa te abtii de la afirmatii calomnioase la adresa calugarilor, altfel sa nu crezi ca din cauza postului nu poti fi criticata.

Care sunt acele afirmatii, am subliniat mai sus si n-am sa reiau.
Dar daca insisti..

Parerile tale despre cum ar trebui sa fie orfeliniatele aflate in grija manastirilor nu cred ca au vreo importanta, eu cred ca cei de acolo stiu mult mai bine decat tine ce e bine pentru acei copii.

Ce se intampla cu ei cand devin majori, iarasi n-ai de unde sa stii dar vad ca iti place la culme sa-ti dai cu parerea, oricat de nefast ti-ar fi lucrul asta.

In ceea ce priveste adoptia ti s-a mai spus ca este o chestiune de legislatie si avem mari probleme cu legislatia in acest sens, dar preferi sa fii oarba si surda si sa construiesti artificial capete de acuzare ba impotriva manastirilor care se ocupa de acesti copii, ba impotriva par. Tanase, etc.

Nu stiu si nu cred ca cineva a spus ca nu poti merge la medic daca ai probleme de fertilitate, crestinii sunt impotriva fertilizarii in vitro, ceea ce este cu totul altceva.

Harta manastiri (nu ca te-ar interesa pe tine personal):
http://www.crestinortodox.ro/harta/
http://e-mistic.org/html/mm.html

Magazine cu obiecte bisericesti si orase unde sunt deschise (in Romania) gasesti gramada daca ai curiozitatea sa folosesti google (binenteles ca n-ai, doar vroiai sa-ti dai cu parerea).

In Occident este mai problematic, dar nu imposibil daca chiar te intereseaza ceva anume (binenteles ca nu, doar vroiai sa arati ca nu stii despre ce vorbesti).
Reply With Quote
Vechi 30.03.2011, 00:53:20
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

N-am facut nici o afirmatie calomnioasa la adresa calugarilor.
Nici nu m-am legat de calugari in vreun fel.
Singurul lucru pe care l-am spus si il sustin in continuare este ca este bine ca monahii sa se implice social, dar sa fie un camin pe langa manastire si nu sa stea copiii direct in manastire.
Am dreptul sa-mi spun o parere pe forum, la o tema de discutie, sau nu?
Imi interzici tu?
Eu tie nu-ti interzic.
Si nu acuz pe nimeni. Stiu ca legislatia este asa cum este si impotriva ei ar trebui sa militati si nu impotriva mea, sau a altor oameni nevinovati.

Copiii au nevoie de familii iubitoare si nu de orfelinate, indiferent unde ar fi ele si sub ce forma.

Sunt milioane de oameni care pot sa ofere astfel de familii, caldura, ingrijire, educatie. De ce sa nu ii ia ei?

Si as vrea sa te hotarasti totusi si sa ne spui aici ce avem voie sa facem noi, cei fara copii?
In vitro nu, adoptie nu, ca e mai bine sa stea copii adunati in camine.
De fapt ce vrei de la noi? Ca pentru tine nimic nu este crestin, orice am vrea sa facem.
Vad ca esti cu orice pret impotriva noastra. De ce?
Ar trebui sa te reclam la admin pentru modul in care scrii si lovesti in oameni.
Dar nu o fac. Ai sa simti si tu o data poate anumite lucruri si ai sa intelegi.

In rest am sa caut ce am nevoie, fara ajutorul tau. Daca poti sa afirmi asa ceva despre manastiri, ca lucreaza numai in circuit inchis, le calomniezi tu.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parinti si copii maria55 Generalitati 36 12.04.2015 11:05:02
Sfinti copii Ekaterina Spiritualitatea ortodoxa 19 22.02.2014 06:25:35
Copii din orfelinate UNNOOM Generalitati 0 20.12.2012 15:10:19
rugaciune pentru copii ginabadea Pocainta 4 19.03.2010 01:38:42
post/ copii blueyesa82 Nunta 20 23.11.2009 13:02:48