Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Vrajitoria
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.12.2010, 21:01:07
Victoria2005 Victoria2005 is offline
Banned

Data înregistrării: 03.12.2010
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit Parerea mea. Exista doua categorii.

1.Clarvazatori.Sigur exista.Nu stim de unde le vine acesta putere de a spune ce se intampla in viitor.Am cunoscut o clarvazatoare care spunea ca face si calatorii in astral, vorbea si de alte vietuitoare ale planetei,serpilieni,etc si mai spunea ca mereu suntem inconjurati de entitati luminoase sau din planul astral inferior. Zicea ca intr-o incapere daca esti singur, defapt nu esti singur.Mai exista cateva entitati cu tine.Teoria era ca entitatile sunt luminoase sau nu in functie de ceea ce tu chemi prin ganduri,atitudine,etc.Nu stiu de unde are aceasta putere si nu am sa stiu vreodata exact.Pot presupune doar.Parintele Cleopa spunea sa ne ferim de clarvazatori ca au vedenii si viziuni de la diavol.
2. INAINTEVAZATORI CU DUHUL,care sunt cu totul altceva, sunt calugarii care au capatat de la Dumnezeu darul de a vedea lucrurile inaintea implinirii lor.Ceea ce e un mare har pe care il avea si parintele Arsenie Boca si parintele Teofil (Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul) .
Reply With Quote
Vechi 09.12.2010, 11:00:12
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Cred ca fiecare dintre noi a avut la inceput acest potential si nu ma refer la un "inceput" antic, ci la unul real al vietii curate si neintinate. Cati dintre noi nu am trait macar o data in viata, propria anticipare a unor evenimente, cand in minte ni se derula un film ce urma sa se petreaca intr-o anumita zi? Nu implinisem 17 ani cand am avut o astfel de experienta si cand puteam sa jur ca totul se va petrece intocmai cu acea "vizualizare".
Timpul a trecut, iar eu nu am constientizat atunci acel potential. Incet-incet, am descoperit lumea pacatului, iar harul acela nu mai venea decat sporadic, dar nu ca o anticipare a vreunui eveniment, ci mi se intampla sa spun cuiva fara sa-mi dau seama de ce si cum, ziua si luna in care este nascut/a, fara sa fi cunoscut vreodata acea persoana. Iar asta de foarte multe ori in decursul anilor.
Sunt convins ca exista multi clarvazatori despre care nu stim nimic, fiindca au inteles ca acest har nu trebuie sa fie popularizat si speculat. Omul este tentat sa cerceteze viitorul si cum aude de cineva cu un astfel de har, da fuga sa afle ceea ce Dumnezeu nu vrea sa dezvaluie. Cred cu tarie ca, o viata traita in curatenie si nevinovatie, este ca o carte de credit in alb, din partea lui Dumnezeu si ca cel putin teoretic, poti avea orice iti doresti. Dar ce-ti mai poti dori cand Dumnezeu iti umple toate golurile?
Literatura recent aparuta speculeaza ideea ca viitorul de dupa 2012 va aduce omenirii si o schimbare la nivel de constiinta, astfel incat, cei ce vor accepta schimbarea vor fi inzestrati cu multe dintre aceste trasaturi ce astazi sunt considerate paranormale. Cert este ca suntem contemporani cu evenimente ce depasesc puterea noastra de imaginatie.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2010, 14:02:08
Victoria2005 Victoria2005 is offline
Banned

Data înregistrării: 03.12.2010
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Cert este ca suntem contemporani cu evenimente ce depasesc puterea noastra de imaginatie.
Si de intelegere.La fel de cert este ca tentinta majoritara este sa creada ca aceste evenimente sunt de la diavol.Dar ar fi corect sa recunoastem ca totul e speculatie.Nimic nu dovedeste CINE E SURSA.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2010, 15:16:08
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Thumbs down

Citat:
În prealabil postat de onyx235 Vezi mesajul
Acum cateva zile, o persoana, s-a uitat la o poza de-a mea si a inceput sa imi zica niste lucruri pe care nu avea de unde sa le stie despre mine...La fel si cu alta prietena de-a mea.

M-am speriat initial, am crezut ca e ghicitoare..vrajitoare sau mai stiu eu ce specie de genul asta...Ea mi-a zis ca nu, ca doar are darul inaintevederii si atat... Ca se numeste clarvazatoare

Stau eu si ma intreb, oare Dumnezeu da acest dar oricui? Nu cumva e o forma de inselaciune a diavolului?
Clarvăzătorii nu dobândesc puterile lor prin vrednicie duhovnicească, așa că e înșelăciune a diavolului. Să admitem că aceste puteri sunt bune, înseamnă să admitem că Dumnezeu ne-a revelat adevărul incomplet și calea incompletă de a ajunge la mântuire. Dacă aveam nevoie de clarviziune (și yoga), Dumnezeu ne-ar fi poruncit și învățat să facem asta.
Reply With Quote
Vechi 11.12.2010, 18:09:04
medusa medusa is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2010
Implicit

Citat:
Acum cateva zile, o persoana, s-a uitat la o poza de-a mea si a inceput sa imi zica niste lucruri pe care nu avea de unde sa le stie despre mine...La fel si cu alta prietena de-a mea.

M-am speriat initial, am crezut ca e ghicitoare..vrajitoare sau mai stiu eu ce specie de genul asta...Ea mi-a zis ca nu, ca doar are darul inaintevederii si atat... Ca se numeste clarvazatoare

Stau eu si ma intreb, oare Dumnezeu da acest dar oricui? Nu cumva e o forma de inselaciune a diavolului?
in mod sigur e de la diavolul, are un duh pitoinicesc.
Reply With Quote
Vechi 11.12.2010, 22:32:07
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit

Singurul lucru pe care poti sa-l faci in momentul de fata este sa incerci sa uiti episodul si sa mergi la duhovnicul tau si sa-i spui ca te-a marcat acel moment si probabil iti va da niste rugaciuni ca sa scapi de ganduri. Consider ca acea persoana nu avea nici un dar dumnezeiesc, ci de alta natura...
Vechi 01.04.2011, 10:18:07
mikicher77 mikicher77 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.02.2011
Implicit Nu este de la diavol(parerea mea)

Buna tuturor.
Parerea mea este ca acest dar il avem cu totii cand ne nastem si il simtim pana pe la varsta de 10-14 ani.Copii pot vedea lucruri si pot vb cu ingeri si au legatura directa la Dumnezeu.Acest dar se pierde cu timpul din cauza preconceptiilor din familie si societate.Eu cred cu tarie ca Bunul Dumnezeu nu face diferenta intre fii si ficele Lui si ne da tot ce ne trbuie atunci cand ne nastem pentru ca El sa-si faca lucrarea prin noi.Nu trebuie luat ca un lucru rau,poate Dumnezeu a vrut sa-ti transmita un mesaj sau sa-ti arate ca exista si altceva care e departe de logica si ratiunea noastra.Dumnezeu lucreaza prin noi toti si daca tot ce vine de la El este pus la indoiala si ne lasam condusi de frica atunci cum sa mai lucreze prin noi? Lasa-te condusa de fiinta ta interioara ,caci ea e cea adevarata, facuta dupa chipul si asemanarea Lui si vei gasi raspunsul.Atunci cand Il iubesti DUMNEZEU cu toata fiinta ta neconditionat nu te vei mai speria pentru ca simti ca Dumnezeu este intr-adevar ATOTPUTERNIC si diavolul nu are nici o putere asupra ta.Parerea mea e ca a fost un mesaj divin,poate aveai nevoie de o dovada pentru ceva,poate e o incercare pentru tine "Ce sa fac ?sa cred sau nu cred,ce anume ma domina ?credinta oarba in El sau indoiala."Asculta-ti inima ,ca acolo gasesti raspunsul adevarat si ai incredere in raspuns.Da-i voie lui Dumnezeu sa lucreze prin tine ,nu-I inchide portile pentru ca ti-e frica.Va pup dulce pe toti
Reply With Quote
Vechi 01.04.2011, 19:28:19
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Dumnezeu daruieste inainte-vederea celor cu viata sfanta, alesilor Sai, celor smeriti. In acelasi timp, si diavolul incearca sa ne castige prin "darurile" inselatoare pe care ni le poate face. Incearca sa le copieze pe cele dumnezeiesti, incat omul poate cadea in inselare, nestiind ca primindu-le din mainile demonului, se impartaseste de fapt de acesta, si nu de Dumnezeu.

Omul impatimit se poate pacali, de aceea trebuie sa alerge la cei inaintati duhovniceste pentru a lua sfat. Acestia au discernamant, stiind sa deosebeasca duhurile.

Se spune in Pateric ca "oarecari frati s-au dus la avva Antonie, ca sa-i vesteasca lui nalucirile pe care le vedeau si sa se invete de la dansul, de sunt adevarate, sau de la draci.

Si aveau ei un magar si a murit pe cale.
Deci, dupa ce au venit la batranul, apucand el mai inainte, le-a zis lor : cum a murit magarul pe cale ? Au zis lui : de unde stii, avvo ? Iar el le-a zis lor : dracii mi-au aratat.

Si ei au zis lui : noi pentru aceasta am venit sa te intrebam, ca vedem naluciri si de multe ori se fac adevarate; nu cumva ne inselam ? Si i-a incredintat pe ei batranul din pilda magarului, ca de la draci sunt."
Reply With Quote
Vechi 03.04.2011, 10:42:10
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

Desigur ca exista clarvedere si sunt destui oameni dotati in aceasta directie...Trebuie avuta grija insa ca sunt si sarlatani...Un clarvazator autentic, nu se bate in piept cu darul sau, nici nu apare la "n" emisiuni televizate si mai ales nu pretinde sume de bani exorbitante....Sunt greu de gasit clarvazatorii reali....Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 03.04.2011, 17:10:27
antoniap
Guest

Implicit

Ca sa deosebim un clarvazator de un om duhovnicesc cu darul inainte-vederii trebuie sa avem noi insine darul discernamantului. Exista si duh pitonicesc, caci daca n-ar fi nu s-ar povesti...

Cei care ghicesc viitorul cu ajutorul duhului pitonicesc de obicei vor sa-si innobileze preocuparile. Ei sustin ca au ,,darul'' de a ghici, dar nu spun ca acest ,,dar'' il au de la diavol. Astfel, omul ajunge sa se minuneze de falsele minuni facute cu puterea celui rau. Se seamana astfel confuzie.

Grav este ca omul ajunge sa se indoiasca apoi de darul inainte-vederii, care este un dar al Duhului Sfant. Vrajitoarea nu ne cere nici pocainta, nici post, nici rugaciune, ne spune tot ce vrem sa auzim, pentru bani!

Pe cand un sihastru ne poate pretinde si noua sa ne corectam, ne spune ce ne este de folos pentru mantuire sau pentru rezolvarea unei probleme si atat. Fara a ne pretinde nimic. Fara sa-si faca reclame in ziare. Pustnicul se fereste de prilejuri de a cadea in mandrie, iar cand face cunoscuta o descoperire dumnezeiasca referitoare la un aspect al realitatii, o face cu smerenie. Unele probleme pe care le avem pot fi din vina noastra, iar cel cu darul inainte-vederii nu ne maguleste orgoliul, ci ne spune verde-n fata ce patimi sufletesti avem si cum sa luptam cu acestea.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare