![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
"Un oarecare ucenic de al meu, lector la o facultate, poartă un nume rar si neobisnuit pentru un laic, Amfilohie. Cu cîteva săptămîni mai înainte, fiind de fată si părintii lui si alte persoane, l-am întrebat din curiozitate cum de s-a întîmplat să-si ia un astfel de nume. Tatăl lui, tăran simplu si cu putină carte, s-a grăbit să-mi explice faptul, cu o minunată sinceritate.
Transcriu aproape cuvînt cu cuvînt povestirea sa fără nici un comentariu: "Atunci cînd femeia mea a rămas însărcinată cu Amfilohie, adică acum 55 de ani începuse ca moda avorturilor să se transmită si la sate. Deoarece mai aveam si alti trei copii, ne-am gîndit să nu-l mai tinem pe acesta. Am mers în oras și am vizitat un medic ginecolog, cunoscut de-al nostru. I-am spus ce voiam. Acela ne-a ascultat si după aceea mi-a spus: "Bre, Costică , dacă vrei să ai numai trei copii căci patru ti se par multi, de ce nu faci altceva? Dacă îl omorîm pe acesta o băgăm în primejdie si pe femeia ta. Nu e oare mai bine să-l omorîm mai degrab pe unul din cei trei copii pe care îi ai, de preferintă pe cel mai mic, si să-l lăsăm pe acesta să se nască? Astfel vei avea tot doar trei copii, iar femeia ta nu va trece prin nici o primejdie". Cînd am auzit aceasta m-am cutremurat. Credeam că mi-a căzut un trăznet în cap. Atunci am realizat ce voiam să fac. - Bine, doctore, i-am spus. Ai dreptate. Îti multumesc. Vom ține copilul. - Si-l voi boteza eu, a răspuns medicul. Ne-am dat mîinile, si cînd s-a născut Amfilohie al nostru și l-a botezat medicul, i-a dat numele tatălui său, pe care s-a întîmplat să-l cheme Amfilohie. După asta, cum să ne mai gîndim la avort! Astfel au venit în lume încă alti doi copii după Amfilohie. Si fireste nu ne-a părut rău niciodată. Toti copiii nostri au ajuns foarte bine, toti s-au aranjat în cel mai bun mod. Cînd au crescut si au luat calea lui Dumnezeu, ne-au ajutat si pe noi să devenim crestini buni..."
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 09.04.2011 at 08:48:19. |
|
|
|||
|
|||
|
http://stirileprotv.ro/exclusiv-onli...sca-copii.html
![]() eu sunt impotriva avorturilor. dar condamn statul pentru asta, salariile si conditiile de trai sunt groaznice in Romania ... si uite ca de cele mai multe ori omul nu se mai gandeste ca exista un Dumnezeu acolo sus care stie El ce face si nu se mai lasa in grija Lui. se gadeste ca nu are bani cu ce sa creasca copilul. de asta si pleaca multi afara. Last edited by Mirela0110; 09.04.2011 at 15:19:49. |
|
|
|||
|
|||
|
Trist. Ca lista de asteptare penmtru avort sa NU fie lista de asteptare pentru iad, avorturile trebuie spovedite.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Eu inteleg ce zici, dar unii vad spovedania ca pe un act ritualic si mecanic. Gata, am facut o crima, ma duc la preot si ma dezleaga, sunt liber sa fac alta crima! Este nevoie si de constientizarea pacatului si de pocainta... Si e mai bine sa platim aici decat dincolo.
|
|||
|
|||
|
Mai degraba de constientizarea altui aspect: Domnul ne iarta pacatul insa nu ne iarta de pedeapsa....Sic cogito....
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Din cuvintele par. Nicolae Tanase: “In România – pentru că această situație o cunosc eu în România și nu știu care este situația la dumneavoastră – înotăm în sânge! Nu până la glezne, nu până la genunchi, nu până la brâu, nu până la gât, ci până peste cap! Pentru că populația existentă în România acum este de 18 milioane. Restul, până la statistica urmare a recensământului, se află la lucru în străinătate, sau la studii, sau în vreo problemă sau alta în afara granițelor. Și în 20 de ani, de la moartea lui Ceaușescu încoace, s-au omorât 18.000.100 de copii! Aceasta este cifra oficială! Este statistica oficială, pentru că există una neoficială, care arată această stare de fapt, și anume că cifra poate să fie chiar și dublă!!! Față de această situație, noi, cei de aici, cu luare aminte să fim, pentru că problemele sunt înăuntru și mai puțin în afară. Adică înăuntrul nostru și mai puțin în afara noastră. Asta nu înseamnă că n-ar fi bine să rezolvăm toate problemele. De aceea, cuvântul dragoste este primul așezat aici, și apoi cuvântul toleranță. (…) Scrie că să nu te arăți că postești – da, așa este, ca să nu te mândrești. Dar într-o lume care nu mai postește, trebuie să arătăm, fără mândrie, că postim. (…) La Judecată, singura sărbătoare pe care o prăznuim ca fiind de viitor, nu ne vom prezenta singuri, ne vom prezenta cu copiii noștri, cu soția noastră, cu soțul nostru, cu părinții noștri, cu vecinii, cu prietenii, și acolo vom da seamă de ceea ce am făcut pentru noi, dar mai ales pentru ei. De aceea este importantă lucrarea în Biserica Ortodoxă, nelepădarea de credință, dar în același timp, aplicarea aceasta practică a credinței. Dacă se fac avorturi, nu sunt vinovați numai cei ce fac avorturi – mamele, tații, medicii, asistentele. Suntem vinovați cu toții, pentru că nu luăm nicio atitudine. |
|
|
|||
|
|||
|
Ar fi bine sa avem un Valea plopului in fiecare judet:
http://www.youtube.com/watch?v=olt2JJL2Vjk E mare lucru ca ii ajuta si dupa 20 de ani. Pe unii ii casatoresc, le fac casa si ii fac oameni la casa lor, ii casatoresc. Pe altii ii trimit la facultate. Unul vor sa ajunga doctor, altul preot altul tamplar. Valea Plopului salveaza copii de la moarte. De aia ar fi bine sa avem asa ceva in fiecare judet. Dumnezeu ii ajta pe cei ce ajuta Valea plopului. Ce bine ar fi daca s-ar pune oamenii din fiecare judet sa faca o valea plopului locala: http://www.youtube.com/watch?v=5sOIs...1&feature=fvwp |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Last edited by cristinadaciana; 09.04.2011 at 16:23:16. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si 15 milioane este doar o estimare. Astfel de rapoarte sunt inexacte (sunt declarate mai putine avorturi decat in realitate), se pare ca in realitate numarul de copii sacrificati este mult mai mare.. inca o Romanie. Last edited by anna21; 09.04.2011 at 18:36:04. |
|
|
|||
|
|||
|
Sa ne rugam pentru Romania sa fie iertati oamenii si sa scapam de toate ce ni se intampla. Prin avort un copil este trimis nebotezat si neimpartasit la mila lui Dumnezeu, este dat in crestere lui Dumnezeu.
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Despre avort... | amatyyy | Homosexualitatea | 173 | 23.09.2011 12:37:36 |
| Despre avort-metodele contraceptive o solutie? | urzicuta | Generalitati | 61 | 03.06.2009 00:26:49 |
| Luati aminte fratilor la aceasta istorioara : | a1ynsudyty | Intamplari adevarate | 10 | 31.10.2008 22:59:42 |
|
|