![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ortodoxia se scladă în apele eresurilor de sute de ani și nu mai spune nimeni nimic. Ce garanție ai tu că oamenii aceia erau sfinți? Și poate au fost sfinți, dar de unde știi că canoanele au fost insuflate de Duhul Sfânt și nu de dorința avidă de supremație peste toate celelalte culte? Adică e destul de ispititor, pentru un sfânt, să se simtă ostașul Domnului. Un fel de privilegiat care să-i scoată pe ceilalți din întunericul păcatului... chestia asta îi asigură un loc cât mai aproape de scaunul Domnului, nu?
|
|
||||
|
||||
![]()
Adică ce vrei să spui prin asta domnule ?
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
|||
|
|||
![]()
Ortodoxia de azi nu mai e deloc (exceptând esența acesteia -> Iisus) la fel ca ortodoxia (creștinismul, că nu exista decât creștinismul) primului secol. Toți sfinții, episcopii etc. din primul secol până azi au modificat puțin câte puțin credința. Ce...crezi că Evangheliile sunt exact așa cum le-au scris Apostolii?
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu cred ca pericolul cel mai mare pentru Ortodoxie este cel al "rujeolei". Cam toate marile religii fac in anumite momente aceasta boala a "rujeolei". Toate trec prin faza talibanizarii. Ortodoxia inca nu a trecut, inca nu a facut aceasta boala. Catolicii au facut-o in Evul Mediu, atunci cand i-au tratat pe "bolnavii" de rujeola cu rug aprins, pentru ca, se stie, foc pe foc se scoate. Acum, se pare, ca a venit momentul Ortodoxiei. Eu sper sa n-o faca, pentru ca orice boala a copilariei facuta la maturitate poate conduce la caderea intregului organism. Dar, in vremea sfarsitului totul este posibil...
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Crestin inseamna cel ce crede In Iisus Cristos. Exista mai multe confesiuni care cred in El, chiar daca in mod diferit. Nu veni acum si desfiinta dupa voie biserici intregi. Marturisesc ca eu nu inteleg la cine se face referire in aceste canoane. Cine erau toti astia? Cine era Veliar? Nu rezulta ca erau crestini. Erau ori de alte religii, ori atei, ori nebotezati, ori nu stiu. Nu stim noi ce este de la Dumnezeu si ce nu. S-ar putea sa gresim. Sa-l lasam pe El sa decida. Te rog si pe tine, lasa-l pe "cel negru si rau" din discutie. Nu compara biserici si oameni cu el.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Așa că eu nu vorbesc despre Biserici, ci despre erezii. Te sfătuiesc să pui mâna și să te informezi mai mult. Veliar este alt nume dat satanei. Nu poate exista unire între Hristos și Veliar/satana (apropo cine-i Christos ăsta, nu-l cunosc, nu am auzit niciodată de el) așa cum nu poate exista unire între Adevăr și minciună. Ei nu cred în Hristos cel Viu, ci în făuriri proprii ale persoanei Sale, într-un hristos deformat și inexistent. Cred într-o iluzie. Citește Matei capitolul 7! 22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut? 23. Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea. Degeaba crezi dacă nu crezi bine și în ceea ce trebuie. Evanghelia dă mărturie pentru acest lucru. Și referitor la celălat lucru, adică să nu vorbim despre drac. De ce dom'le? Ba dimpotrivă, să vorbim, să-i analizăm tacticile și să strigăm în gura mare ce face și cum. Prin asta cucerește el: prin lașitate și tăcere.
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
|||
|
|||
![]()
Și I-a zis Ioan: Învățătorule, am văzut pe cineva scoțând demoni în numele Tău, care nu merge după noi, și l-am oprit, pentru că nu merge după noi.
39. Iar Iisus a zis: Nu-l opriți, căci nu e nimeni care, făcând vreo minune în numele Meu, să poată, degrabă, să Mă vorbească de rău. 40. Căci cine nu este împotriva noastră este pentru noi. 41. Iar oricine vă va da să beți un pahar de apă, în numele Meu, fiindcă sunteți ai lui Hristos, adevărat zic vouă că nu-și va pierde plata sa. |
|
|||
|
|||
![]()
Cartea asta vorbeste de texte din Septuagint care nu sunt mai noi de anul 150 de dinainte de crestinism.The Septuagint version of Isaiah and cognate studies By Isaac Leo Seeligmann, Robert Hanhart, Hermann Spieckermann
Last edited by spre_rasarit; 10.04.2011 at 17:10:46. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prin educație nu mă refeream la matematică și fizică, ci la cultivarea unui spirit civic și moral populației (altruismul, corectitudinea, spiritul acela activ opus atitudinii "lasă-mă ca să te las" sau "Vezi-ți de treaba ta". De ce să-mi văd de treaba mea când treaba ta o încurcă pe-a mea?). Ideea era că dacă vrem schimbare în România și pretutindeni în lume, nu-i de-ajuns să stăm în genunchi cu mâinile la piept, ci să începem fiecare să aducem vin la curtea împăratului și să nu mai sperăm că aduce altul și pentru noi ![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lupta grea | tigerAvalo9 | Generalitati | 71 | 16.08.2011 21:22:54 |
Lupta noastra | Florin-Ionut | Pocainta | 21 | 28.10.2010 21:22:07 |
Lupta pasiva vs. lupta activa | catalin755 | Generalitati | 22 | 28.06.2010 16:35:42 |
lupta cu cancerul | mirela.b | Umanitare | 16 | 16.01.2009 14:05:49 |
LUPTA SPIRITUALA | roseliana | Vrajitoria | 2 | 15.03.2008 12:54:03 |
|