![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Domnul meu si Dumnezeul meu, milostiv fii mie pacatoasei si ma mantuieste, dupa mare mila dragostea si intelepciunea Ta!
|
||||
|
||||
![]()
Dimineata auzi glasul meu ,Imparatul meu si Dumnezeul meu.Pasii mei indrepteaza-i dupa cuvantul Tau,ca sa nu ma stapaneasca toata faradelegea.Mantuieste-ma de clevetirea oamenilor si voi pazi poruncile Tale. Fata Ta arat-o peste robul Tau si ma invata indreptarile Tale. Sa se umple gura mea de lauda Ta,Doamne ,ca sa laud marirea Ta, toata ziua mare cuviinta Ta.
|
||||
|
||||
![]()
Doamne,Dumnezeule,pierdut-am pe parintii mei preaiubiti,pe care nu-i voi mai vedea in viata mea;ar trebui sa dejnadajduiesc , daca n.as sti ca nimic in lume nu se intampla fara voia Ta si ca Tu esti Tatal orfanilor.Milostiveste-Te deci si spre mine si fii mie Tata in toate zilele vietii mele.Ajuta-mi sa umblu in caile poruncilor Tale; pazeste-ma de toate primejdiile vietii acesteia si fa sa-mi aduc aminte adesea de invataturile si dojenile ce mi-au dat bunii mei parinti in vremea vietii lor ,ca sa pot pasi ,cu darul Tau cel sfant ,pe calea cea adevarata ,care duce la mantuire ;si cand chemarea Ta va veni ,sa pot fi iarasi impreuna cu parintii mei ,intru fericirea cea vesnica.Amin
|
|||
|
|||
![]()
In mainile milostivirii Tale celei mari, o, Dumnezeul meu, incredintez sufletul si trupul meu, simtirile mele, graiurile mele, sfaturile si gandurile mele, lucrurile si toate cele trebuincioase ale trupului si ale sufletului meu.
Iar Tu, deci, binecuvinteaza-ma, milueste-ma si ma izbaveste de tot raul, ca petrecand viata fara de pacat, in toate zilele vietii mele, sa ajung la viata vesnica cu Sfintii Tai, in Imparatia Ta si cu Dansii sa Te slavesc in veci. Amin ! |
|
||||
|
||||
![]()
Luminează-mă Bunule Iisus, cu lumina Ta înlăuntru și gonește din locașul inimii mele tot întunericul. Înfrânează gândurile mele ce se rătăcesc și sparge toată silnicia ispitelor, ce năvălesc asupra mea. Ridică brațul Tău, pentru mine și zdrobește sălbaticele fiare - poftele de care ard -, ca pace să fie înlăuntrul meu și să sune neîncetat laudele tale în Sfânta sfintelor, în conștiința cea curată. Poruncește vânturilor și furtunilor. Zi morții: potolește-te, și vântului: nu mai bate, și liniște mare va fi. „Trimite lumina Ta și ajutorul Tău“ (Ps.42,3.) ca să lumineze pe pământ; căci pe pământ pustiu și întunecat sunt de nu mă vei lumina. Varsă darul Tău de sus, toarnă cereasca rouă peste inima mea, sfintele lacrimi de evlavie să inunde acest pământ secetos, ca să dea roade bune și mântuitoare. Ridică inima mea cea căzută sub greutatea păcatelor mele ca, muind buzele mele în izvorul bunurilor cerești, să nu mai gândesc decât cu urâciune la bunătățile lumești.
Ridică-mă, dezlipește-mă de toată mângâierea ce vine de la făpturi; pentru că nici un lucru făcut nu poate sătura deplin inima mea, pentru că marginile nu pot sătura dorința ei după nemărginit. Unește-mă cu Tine prin nedesfăcuta legătură a dragostei, pentru că celui ce iubește numai Tu singur poți fi îndeajuns și afară de tine, pentru el, toate sunt deșarte. Amin!
|
|||
|
|||
![]()
Primeste Parinte, pe mortul care si-a pierdut sufletul, primeste pe cel ce este groapa pacatelor; primeste pe hulitorul, vicleanul, nerusinatul, inrautatitul, pe cel intinat cu sufletul si cu trupul. Primeste pe cel robit de toate puterile dracesti. Miluieste-ma pe mine nelegiuitul, tilharul, lepadatul, uriciunea pacatului!
Miluieste-ma, Izvorule al tamaduirii, al milostivirii si nu-ti intoarce de la mine fata Ta Preabuna. Nu spune Doamne "nu te cunosc!" Nu ma intreba "unde ai fost pina acum?" Nu ma trece cu vederea pe mine, tarina, fumul, stricaciunea, nelegiuirea, ocara, uriciunea, gunoiul, salasul dracilor si sminteala oamenilor! Nu ma lepada de la Tine, Stapine, ci indura-Te si ma miluieste! Pentru ca stiu, Iubitorule de oameni, ca nu voiesti moartea pacatosului, ci sa-l intorci si sa-l faci viu. Nu Te voi lasa pina nu ma miluiesti si pina nu ma ajuti. AMIN |
|
||||
|
||||
![]()
Îl rog pe bunul Dumnezeu să se îndure de mine, să mă pedepsească în viața aceasta și nu în cea viitoare, și ca tâlharul de pe cruce spun: "pomenește-mă, Doamne, în împărăția Ta !"
Eu nu stiu Doamne,unde Imi vei mai duce pasii mei, dar stiu ca Tu-mi vei fi oriunde Lumina Sfanta pentru ei. Eu nu stiu Doamne, ce ispite vor aparea in calea mea, dar stiu ca-n Tine biruinta si ocrotire voi avea. Eu nu stiu Doamne, de cati prieteni mai pot fi inca parasit, dar stiu ca Tu vei fi cu mine, insotitor nedespartit. Eu nu stiu Doamne,cate lacrimi vor mai varsa ochii mei,dar stiu ca Tu vei fi alinare si mangaiere pentru ei. Eu nu stiu Doamne, cate jertfe mai trebuie s-aduc din greu, dar stiu, ca Tu-mi vei da putere sa-mi fac destinul meu. Eu nu stiu Doamne, cate rani voi m-ai primi de la ai mei, dar stiu, ca Tu-mi vei da rabdare si rugaciune pentru ei. Eu nu stiu Doamne viitorul, dar stiu ca el e in mana Ta, ajuta-ma sa nu uit aceasta, ca linistit sa-Ti pot urma.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
3 rugaciuni | tamadu | Rugaciuni | 0 | 02.10.2012 18:40:17 |
mai multe rugaciuni | patricia2006 | Generalitati | 6 | 22.08.2012 23:36:27 |
Rugaciuni... | silvia55 | Rugaciuni | 23 | 10.04.2012 09:42:20 |
Rugaciuni? | Noesisaa | Intrebari utilizatori | 1 | 27.05.2011 16:36:50 |
|