![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar tu vorbesti, pe de alta parte, cu zaduf, de modul cum oamenii isi cauta scuze pentru ale lor (scuze de tot felul). Si asta cred ca e adevarat. Dar cele doua adevaruri nu se bat cap in cap. Fiecare se desfasoara la un nivel propriu. Vintage a spus adevarul in plan duhovnicesc. Tu ai spus un adevar in plan lumesc, psihologic. Totul e sa nu amestecam planurile, ca ne incurcam rau de tot. Pe de alta parte, cand intalnim crestini autentici (slava Domnului ca sunt destui) vedem ca acestia nu se comporta ca aceia de care amintesti tu. Exista, ce-i drept, si aceia. Dar de ce aratam petele din Soare si omitem lumina? Oare petele (asa cum le percepem noi, ca "pete") impiedica Soarele sa ne lumineze planeta? Oare nu creste iarba pentru ca Soarele nu e perfect luminos (cum vedem noi)? Ba uite ce bine creste! Scotomizarea negativului, evidentierea insuficientelor si generalizarea acestora, accentul si amplificarea aspectelor nedorite din viata omului, sunt forme de gandire negativa. Sa ne fereasca Dumnezeu de aceasta cursa! Pentru ca pomenesti pe Buddha si pe alti oameni considerati intelepti, aminteste-ti ce spun ei insisi despre gandirea negativa. Nu aduce nimic folositor, ci, cu timpul: boala, suferinta, chin. Or, noi, cu atat mai mult cunoastem acestea. Noi Il avem pe Hristos. Sa nu fim, asadar, fatarnici! Sa ne vedem de ale noastre: privirea inlauntru, nu pe pereti... Cata fuga de la smerita cugetare, atat scotomizam negativul de afara. Te sustragi de la una, dai in alta... Iarta-ma ca am facut pe stiutorul. Am vorbit din pataniile mele, din sirul de razvratiri, din experientele numeroase de gandire negativa. Din leacul primit, insa, incerc sa iti ofer si tie. Tu nu vezi ca ai o inima buna? (ca eu, sa ma ierti de indrazneala, asa imi pare ca vad "printre randuri" la tine...) Ce folos dac-o lasi sa se ariceasca?... |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Din lumea animalelor! | UNNOOM | Teologie si Stiinta | 19 | 17.07.2014 23:07:04 |
Dumnezeu uraste? | Hector | Din Vechiul Testament | 120 | 13.04.2011 16:54:08 |
Lumea 100% ortodoxa | coralina | Generalitati | 103 | 10.10.2010 20:42:28 |
Despre ura.. Cum iertam celui ce ne uraste si e greseste | ionut12 | Generalitati | 0 | 28.09.2010 23:46:17 |
|