![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
“Chiar de-as vorbi toate limbile Vorbite de oameni si ingeri Daca nu am iubire Sunt doar o arama ce suna Sau un chimval zanganitor Chiar daca as profeti Si-as stii chiar misterele toate Chiar de-as avea o credinta Incat sa mut si muntii in mare Fara dragoste nu sunt nimic Chiar daca as impartii Saracilor tot ce-i al meu Chiar de mi-as da trupul meu In flacari sa fie ars NU mi-ar folosi la nimic.” Un singur minut in care inima poarta gandul Dragostei celei Mari, este mai valoros in fata Lui Dumnezeu decat daca am hrani toate fapturile pamantului timp de un veac. Un singur minut in care inima poarta gandul Dragostei celei Mari, stinge vapai nesfarsite de pacate. Dragostea poate fi inteleasa sub mai multe aspecte. Poate fi perceputa ca afectiune, altruism sau compasiune. Insa, Marea Dragoste isi gaseste cel mai bine expresia duhovniceasca in Dragostea Aspirationala si Dragostea Lucratoare. Acestea sunt sabiile de foc ale crestinului. Marea Dragoste se invata cu ajutorul lui Dumnezeu cand reflectam la cuvantul Lui si in rugaciune. Sunt doua invataturi care daca sunt studiate cu atentie, pot aprinde Marea Lumina in inima. 1.Aprinderea dragostei lucratoare in 9 trepte – bazata pe intimitate 2.Schimband sinele – bazata pe intelepciunea abisala A doua este mai profunda ca prima, dar prima aprinde cu putere duhul dragostei. In cugetarea zilnica se impletesc amandoua metodele. 1.Aprinderea dragostei lucratoare in 9 trepte. Acestea sunt progresive, pemitand inimii ganditoare sa intre cu delicatete, din ce in ce mai profund in miezul Iubirii: 1. Intelegand importanta fapturilor 2. Intelegand ca toate fiintele sunt egale in fata Lui Dumnezeu 3. Intelegand ca toate fiintele ne sunt apropiate, asa cum mama este de copilul ei 4. Intelegand dragostea mamei 5. Dorind din suflet sa rasplatim bunatatea mamei 6. Legand sufletul de mama, cu mare afectiune 7. Sagetati de durere sau Marea Compasiune 8. Dragostea aspirationala 9. Dragostea lucratoare |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De câte feluri este Împărtășania. | dorinastoica14 | Impartasania (Taina Euharistiei) | 7 | 12.12.2011 23:12:04 |
Două feluri de a iubi. | Mihnea Dragomir | Nunta | 8 | 30.10.2010 22:05:20 |
Ce inseamna de fapt botez si feluri de botez | sophia | Botezul | 8 | 30.01.2010 10:02:22 |
De cite feluri sint lacrimile? | patinina34 | Generalitati | 37 | 23.05.2009 20:36:27 |
Cite feluri de cruci avem? | patinina34 | Generalitati | 33 | 11.05.2009 05:12:24 |
|