![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Chiar și copilul cu malformații are dreptul la viață.
Să ne gândim puțin: oamenii se pot naște perfect sănătoși iar după ceva timp, în urma unui accident nefericit să rămână cu sechele mari, grave și mai ales vizibile. Atunci ce le-am face? I-am ucide pentru că sunt anormali? I-am părăsi pentru că nu mai sunt ca noi? Eu cred că nu... pentru că unii din ei ne sunt părinți, frați, soți și chiar copii, persoane pe care ajungem să le cunoaștem, să le iubim. Deci... ce ne/drept au aceștia, în plus, față de cei nenăscuți sau proaspăt născuți să trăiască? Nici unul. Sănătate, tuturor, vă doresc! |
|
|
|||
|
|||
|
Fiecare percepe divinitatea in felul lui ... cat timp vorbim de embrioni sau de fiinte cu malformatii avem dreptul de a curma dupa initiativa noastra vieti si destine. Daca totul e ok, copil sanatos, o vila si 2 masini in garaj, exista Dumnezeu, e capodopera Lui acest destin plin de bunatati. Ca sa o pun in termeni mai generali, din introspectiile mele si din ce am vazut la oamenii din jur, am realizat ca omul se naste cu o cunostinta despre Dumnezeu, ceva ne sopteste ca va veni o zi cand se va trage o linie si se va ''omogeniza'' totul. Un copil se naste cu malformatii iar altii sunt perfect sanatosi desi sunt niste oameni decazuti. Nu cred ca un om rational, ca si spectator nu se revolta in fata inegalitatilor coplesitoare care sunt intre oameni, sa nu mai zic atunci cand traiesti drama asta, umilit pe nedrept de aproapele tau. Eu cred in Dumnezeu si cred ca va veni o zi cand voi privi cu invidie la acesti oameni cu malformatii, care voi ii renegati, cand vor primi o masura buna indesata de bunatati vesnice, iar mie mi se va cere socoteala ce am facut cu sanatatea mea, cu talantul meu. Oare un om este numai mancare, apa, somn, munca, familie, bucurie si tristete? Privesc la viata mea si a multora din jur, interactiunile dintre oameni ... un prieten bun, o mana de ajutor cand nu te astepti, un fiu ce aduce parintilor lor batrani o cana de apa cand sunt insetati, un sfat bun, idei, talent etc. Deci daca eu am anulat o viata, pe cati oameni lipsesc de aceste bunatati care puteau veni prin semenul lor?
Si eu am o viata sexuala activa, respect prea putin din canoanele bisericii, folosesc prezevativul, evit implicit la varsta asta sa fac un copil, insa daca s-ar intampla sa fiu pus in situatia de a accepta o situatie de genu, chiar nu mi-as permite sa duc povara unui asemenea pacat, acceptat de societate: avortul. Asteapta lumea ca biserica sa dea o solutie care sa impace pe toti, dar nu e asa. Lumea nu intelege ca Biserica si legile ei au fost create de oameni pentru oameni. Acum Dumnezeu a ales sa lase noul Ierusalim sa descopere calea Adevarului prin cuget, nu mai intervine in mod direct decat rareori. A facut asta cu poporul evreu si uite cat de mult L-au urmat. Fiecare om e o bucata de infinit, deci hai sa nu mai gandim asa de limitat: embrioni, biserica ( ziduri ), malformatii etc ... Am incercat sa fac o aluzie prin acest post la mai multe lucruri dezbatute in aceste subiect, nu am mai citat pe fiecare in parte. Daca m-am inselat cu ceva, corectati-ma, iar daca am spus ceva bun sper sa fie de folos cuiva. |
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Omul ARE DOAR POTENTIALUL de a deveni o bucata din infinit.
Daca nu iti cresti un suflet, si se poate sa treci prin viata fara sa ti-l cresti, esti tarina nici pe departe infinit :) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
acum intelegi? sanatate si la mai mare! |
|
|
|||
|
|||
|
Putem sa facem ca strutul care isi baga capul in nisip si pentru ca el nu se mai vede,i se pare ca s-a ascuns cu totul.
Neamurile zise caucaziene,popoarele europene,sunt pe cale de disparitie datorita faptului ca nu se nasc copii de ajuns. Mai sunt si alte nu stiu cate probleme economice care apar de aci - de la imbatranirea varstei populatiei,ca nu mai exista suficienti care sa munceasca. Cel putin asa zic niste sondaje. Apoi daca e voie sa se foloseasca prezervativul pentru ce se accepta in Europa civilizata asemenea metode barbare,insuflate de draci,sa omori o fiinta fara aparare cum e pruncul in pantecele mamei? Cine nu pofteste sa aibe copii si sa impreuneze nu are decat sa foloseasca prezervativul sau alte metode contraceptive neavortive. Fatul din pantecele mamei nu are dreptul sa ii fie aplicate legile in vigoare ale statelor europene? Care zic ca nu e voie sa ucizi?
|
|||
|
|||
|
In statele europene dar si in SUA, daca se observa la ecograf ca acel fat are malformatzii , este automat intrerupta sarcina. Cred ca nu e indicat sa fim egoisti, dand nastere unor copiii cu tare care-i pot chinui vesnic . Sau daca sarcina este rodul unui viol, incest sau altceva neplacut devine fireasca intreruperea sarcinii. Si nu cred ca gresesc afirmand asta!
|
|
|
||||
|
||||
|
Ba da, greșești. Întreabă un preot.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Demult am citit pe un blog povestea unei mamici care avea cativa copii si care a ramas din nou insarcinata. Spre spaima tuturor celor din familie, la ecografie s-a descoperit ca bebelusul avea probleme grave. Bineinteles, a fost sfatuita de medici sa faca avort, lucru pe care l-a refuzat. A dus sarcina la termen, a nascut bebelusul. Acesta n-a trait foarte mult. Dar, atat cat a trait, i-a schimbat mult sufleteste pe parintii lui. Asa micut cum era le zambea adeseori si avea niste ochi foarte expresivi. A murit la cateva luni de la nastere. Ce s-ar fi intamplat daca mama lui l-ar fi avortat? - Bebelusul ar fi trecut oricum prin trauma de a fi ciopartit la avort (daca e mic, nu inseamna ca nu simte durere!), - n-ar fi putut fi botezat, prin urmare nu ar fi mers direct in Rai, - mama lui la fel ar fi trecut prin trauma de a-si fi ucis voit copilul lipsit de aparare, vina cu care ar fi trebuit sa traiasca toata viata si pentru care ar fi raspuns in fata lui Dumnezeu. Dar asa: - bebelusul si-a schimbat sufleteste parintii prin scurta lui viata, acestia devenind mult mai apropiati de Dumnezeu - mama lui a facut tot ce putea face omeneste posibil pentru a-l salva si va avea rasplata de la Dumnezeu, - micutul a fost botezat si acum este cu siguranta un sfant care-si ocroteste familia ce l-a iubit. Ce rau imi pare ca nu mai gasesc link-ul acela! Era o poveste impresionanta si emotionanta !!L-am cautat de multe ori pe Google, dar cred ca n-am dat cuvintele cheie potrivite. O sa-l mai caut, cred ca i-ar schimba pe multi daca ar citi-o. Avortul nu are cum sa fie un lucru firesc deoarece avort = crima. Iar crima nu este un lucru firesc, indiferent de motive. Last edited by addavv; 18.04.2011 at 10:02:11. |
|
|
|||
|
|||
|
Da, categoric este o crima insa trebuie avute in vedere si circumstantele conceperii acelui copil. Doar nu vreti sa creasca victimele violului copilul rezultat din acest act inuman?
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Radiestezie pro sau contra? | mirabela | Generalitati | 52 | 26.07.2012 15:32:28 |
| Despre avort... | amatyyy | Homosexualitatea | 173 | 23.09.2011 12:37:36 |
| Solutie contra avort! | ladyanda | Generalitati | 44 | 24.12.2010 20:13:14 |
|
|