![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Desenele animate sînt o formă a artei cinematografice. Ca în orice domeniu, există desene animate de calitate și desene proaste - care sînt și cele mai multe din păcate. Ideea este să le selectăm pe cele care merită atenția și, din cînd în cînd să le facem copiilor cadou o oră jumate de bucurie. Să nu mă înțelegeți greșit: eu acasă nu mai am Cartoon Network pe televizor sau Jetix sau alte canale care au luat-o razna complet și irevocabil. Efectiv, nu mai am ce să văd pe cablu la capitolul ăsta. La fel spune și soția, la fel ca și dumneavoastră: copiii au mai multă nevoie de lectură. Trebuie să fie învățați să citească de mici carțile specifice copilăriei, pentru că este un lucru necesar pentru dezvoltarea lor intelectuală și educativă. Printre acestea e clar că a fi bine să citească și cărți creștine, cum ar fi Biblia pentru copii cu istorioarele importante repovestite și alte cărți asemenea. Numai că, dacă părinții nu au mai citit o carte de cînd erau în școală, atunci cine mai poate avea asemenea dorințe și pretenții de la odraslele proprii? Trebuie să fie integrați de mici în atmosfera Bisericii, cu Taina Spovedaniei și a Împărtășaniei. Mă uit la mine în parohie, la fiecare Liturghie părinții merg cu copiii la demisolul bisericii unde așteaptă momentul întîlnirii cu Hristos. E plin de copii acolo, o gălăgie constantă, de nedescris! Nu demult au fost instalate două televizoare mari unde se vede transmisă slujba în direct de la etajul unde stau cuminți cei mari. Dar de fapt acolo se vede mai bine Raiul, la nivelul lor, unde e hărmălaia de pe lume... :) Doamne ajută și ne învață să fim echilibrați și cumpătați! Și dă-ne să înțelegem că postul duhovnicesc nu se termină la Paști, ci la capătul vieții cînd va fi Trecerea (Paștele) spre viața de veci.
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 21.04.2011 at 11:38:25. |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Desene animate pro sau contra? | Simply_me | Generalitati | 31 | 30.03.2015 14:21:03 |
| Caut o Biblie pentru copii cu multe desene | anika12 | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 01.08.2010 01:24:06 |
|
|