Citat:
În prealabil postat de Norina
Dintre manastirile pe care le-am vizitat m-a impresionat intr-un mod ciudat manastirea Polovraci.Nu stiu daca aveam eu de dinainte o stare mai speciala sau faptul ca este ceva mai retrasa decat alte manastiri care au ajuns aproape puncte turistice dar am simtit o pace interioara,o liniste deosebita, senzatie pe care foarte rar am avut-o in viata mea.
http://www.crestinortodox.ro/biseric...agi-68217.html
|
ai dreptate ,e o manastire micuta,dar linistita si care iti da un sentiment deosebit. imi scapase ,pt ca aveam tot in jur de 12-14 ani cand am vizitat-o.
f frumoasa esti si Manastirea Arnota,este aproape de Manastirea Horezu (care iarasi e deosebita- si cu multa istorie ,construita de Brancoveni). pt a ajunge la Arnota se urca ,pe un drum destul de greu,dar merita vizitata.
in apropiere este si Man Bistrita.
ce imi place atat de mult este vegetatia si curatenia dimprejurul acestor locuri.florile sunt superbe si atat de frumos ingrijite.
Pt cine ajunge la Sihastria,la cativa km se afla si schitul Poiana lui Ioan(-loc frumos tare.).
La Agapia am fost uimita de cat de mult muncesc maicile care fac covoare,in atelier.
Manastirea Tiganesti este iarasi f dragutza,iar maicile lucreaza f mult in atelier : fac vesminte preotesti si icoane.